24 нови болни от коронавирус, два смъртни случаи в неделя

Излекуваните са 612, вчера от болници са изписани 14 пациенти
Обновена: 18 май 2020 08:15 | 18 май 2020 08:08, Камелия Цветанова
165
24 нови болни от коронавирус, два смъртни случаи в неделя
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

24 нови случаи на коронавирус са регистрирани вчера. Двама са починали вчера и общият брой става 110.

2235 е общият брой на болните.

1513 са случаите под медицинско наблюдение.

Според проф. Тодор Кантарджиев обаче причината за малкия брой не е краят на емидемията, ами просто са направени четири пъти по-малко проби, защото не са тествани колективи  в  предприятия.

14 от новите болни са в София. Един е приет в “Пирогов“, а другите 13 са амбулаторни.

Децата до 18 години са 6% от болните или 133.

242 са болните медици, което е 11% от общия брой на случаите. Вчера двама нови от вчера.

Излекуваните са 612. Вчера са изписани 14 нови излекувани.

Според проф. Кантарджиев засега мерките у нас работят, но те не бива да се отхлабват.

„Хората трябва свикнат да не се целуват и прегръщат с познатите си улицата, да стоят на разстояние. Културният човек си мие ръцете по20 пъти на ден. Не си пипа носа и устата, ако не са ти чисти ръцете. Хубаво е да се ползват и дезинфектанти“, каза той.

С 54 хиляди се е увеличил броят на случаите в световен мащаб. САЩ е на първо място по COVID, следвана от Русия и Испания. В Италия заболелите намаляват.

Европейското бюро на СЗО предупреждава за нови пикове в някои европейски страни, щабът анализира ситуацията у нас и на Балканите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма илюзия е да предполагаме, че може да се говори за подобряване на ситуацията. Ние все още сме в началото на пандемията, мнозина забравят този факт!
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доц. Мангъров вече каза толкова много неща в толкова много телевизионни предавания,че има теоретично голям шанс да уцели поне едно!
46
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здрвната ни система и без covid 19 ни е пълна трагедията! Таков нещо, като групов имунитет при тоя вирус НЯМА! и кога ще спрете да слушате медийната звезда Мангъров, дето принципно не е и помирисал болен от Ковид-19. Някъде доктори умират, а тоя не престава да бръщолеви глупости, вместо да ходи да помага като лекар!
45
9
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 42Ми той винаги си е бил прав доцент Мангъров, ама няма кой да слуша.Има един доктор хирург с генералски лампази, който явно много се гордее с тях (понеже са му подарък от неговия приятел Бойко), и ни плаши с чували с трупове така, както родителите плашат непослушните си деца вечер с Торбалан когато не искат да заспят.После ни предизвикват да ходим в болници да се "ужасим", да "уаунеме" от потрес като видим как се мъчат болните.Мерси, виждал съм умиращи хора много, личен опит!
44
3
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Пичове, радвайте се. Когато няма симптоми, няма обаждания, няма тестове, няма хоспитализации, няма апаратно дишане, няма бройки. Няколко прости разлики с големите държави: старческите хосписи, големи групи имигранти, готова храна.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия да не редят някакво Черно тото бе, да не залагат някъде колко ще умрат утре и колко ще оздравеят, за какво са ни тия цифри !?
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случая е безумие да се подлага населението на гигантски биотерористичен експеримент (понеже точно за това говорим) без дори да се знае дали това ще има някакъв ефект. И да напомним - стратегията на "стаден имунитет" преведена на нормален език означава "няма да правим нищо да спрем вируса, колкото умрат, умрат, който оцелее, оцелее". Въобще не е сигурно, че дори ще се изгради изобщо някакъв имунитет.
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗлатенаТрол,стига си писал една и съща опорка всеки ден,всеки час. Писна ни.
40
3
 
7
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
В САЩ правят безплатни тестове пред супермаркети, светофари и места където има пътникопоток.За месец ме тестваха 4 пъти и то само защото не съм излизал повече.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добър оборот за фирмата внасяща тестовете 400х130=52 000 лева за почивен ден.Тестовете не се поемат от здравна каса.Не знам Баце за какви милиони разправяше, че дал за тестове, но в момента даже и за обикновен преглед да отидеш първо се прави тест за коронавирус който е платен.Предполагам милионите от Баце са за тестове на техните хора само.
38
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
идела нова вълна, иде един здрав шамар
37
6
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Е НЕ БЕШЕ ЛИ ПРАВ ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ, ЧЕ АКО СЕ ТЕСТВА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ЗАРАЗЕНИТЕ СА ОТ ПОРЯДЪКА НА 500-600000 НА БРОЙ. МНОГО ГО ОПЛЮВАХА АМА РЕЗУЛТАТА ПОКАЗВА.
36
3
 
4
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
До РазгневенаЕхееее, ти си по-шашава и от мен!
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да уточним, че 365 теста не означава 365 изследвани души! Тъй като тестовете не са надеждни се правят по няколко теста за един и същ човек. Утре вероятно ще изследват отново част от тези, които са изследвали днес.. Реалността е, че у нас се изследват ужасно малко хора и май сме последни в ЕС в този показател
34
3
 
7
 
! Отговори
тита преди 3 години
До Анонимен 34И това да - за липсата на симптоматични. Имам чувството, че не им харесва да има малко на брой нови. Бъдете здрави !
33
4
 
12
 
! Отговори
Мустак ВезниКОВ преди 3 години
Няма БОЛНИ от коронавирус, това е като да си болен от разтройство!
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РазгневенаТебе трябва да те затворят, ама не в инфекциозното, а в Карлуково.
31
9
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Лъжат наистина. Много свидетели на това ми казват как пишат хората починали от други болести за починали от корона. Дрябва да си луд, за да повярваш на този глупост. Ако кажат, че Бойко се е хвърлил от 50-тия етаж на небостъргач, ще повярвате ли на тази новина? А вярвате на тази глупост с починалите и заразените с корона :).
30
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До титаПробите са малко, защото няма симптоматични.преди месец телефон 112 прегряваше от викащи линейки.Сега такова нещо няма.Какво предлагате?Да се ловят здрави и прави хора без оплаквания по улиците и насила да им се правят тестове ли?
29
19
 
6
 
! Отговори
Разгневена преди 3 години
Ами затваряйте пак всичко, ако са 24 заразени за толкова малко проби какво остава ако направите 2000 проби?Връщайте мерките и КПП-тата!!!!!!!