24 нови случая на коронавирус, заразените станаха 2259 души

Хората с хронични заболявания да се завърнат в болниците
Обновена: 19 май 2020 08:17 | 19 май 2020 08:12,
137
24 нови случая на коронавирус, заразените станаха 2259 души
Снимка: БГНЕС

24 са новите случаи на коронавирус у нас. Общият им брой е 2259 .Това стана ясно на редовния брифинг на Оперативния щаб.

10 от новите случаи са приети в болници, активните области са 5. Броят на излекуваните достигна 646. Новите случаи са 34, като най-голям е броят в столицата - 18. 8 са излекуваните в Ямбол, а 4 в Пловдив.

За деня са починали двама
- мъж на 79 години и жена на 93 години, която е от дома за стари хора от град Кула.

Заразените деца са общо 133, от вчера няма новоостановени случаи. Сред медицинския персонал има двама новозаразени, а общият им брой е 242.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев призова хората с

Още по темата
да се завърнат в болниците, за да се лекуват адекватно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме да пламнем и да ни тестват и да ни ваксинират не щем да си стоим в къщи и да спазваме мерките.
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайдееее пускайте всичко вече
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитат от по-долу:"Сега ще охлабят мерките ще пламнем като Италия, после ще кажат ресторантьорите са виновни и техния бизнес и фитнесите.Ще въведат военно положение, полицейски час и без декларация няма да може да идете до тоалетната"Същото като анкетата с майките във фейса: Щели да въвеждат изучаването на арабски числа в училище. Какво мислите?И като се почне с една истерия и самочувствие...80% са малко!
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много , ама много ме притесняват безсимптомните.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
слушах Кунчев.Хич не ме обднадежди брифинга.Пак София е България.Какъв завършени диот трябва да си за да вярваш че като ти взимат натривка ще ти вкарат чип.
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДалиТи дотам ли стигна да се сравняваш с ромите. Те няма какво да губят, ти имаш какво да губиш ромите те къде ходят на работа ли ходят, бизнес ли имат или нещо ?
65
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 68Ама разбира се, че като ходиш до тоалетната, особено по голяма нужда, трябва да пускаш декларация! Има логика! Защото ако случайно си заразен (а може да не знаеш), като ти цопне aкoтo в тоалетната и пуснеш водата, ще тръгне по канализацията, а то е заразено с коронавирус. Оттам до пречиствателната станция пътят е дълъг, канализацията не е херметична и ще зарази половината град, а в пречиствателната станция не може да се дезинфекцира на сто процента!
64
4
 
2
 
! Отговори
Дали преди 3 години
Сега ще охлабят мерките ще пламнем като Италия, после ще кажат ресторантьорите са виновни и техния бизнес и фитнесите.Ще въведат военно положение, полицейски час и без декларация няма да може да идете до тоалетната========Това ще важи ли и за ромите от Ямбол - при тях след 2 дена всичко ще ОК - изчислили са го и ги пускат.
63
10
 
10
 
! Отговори
педерал Манафчийски преди 3 години
На брифинга в четвъртък да не чувам неудобни въпроси, че лесно паля фитила и простотията бликва от мене.
62
2
 
4
 
! Отговори
абе преди 3 години
тия бройки тестове с ченгел ли трябва да им се дърпат от устата? имате 1. брой зараени 2.брой тестове 3. области брой по области - всичко друго не ни интересува!
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ***... може да бъде толкова заблуден и да вярва, че с 800 теста ще се покаже реално бройката на заразени и починали от вируса при 7 милиона население на България...
60
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще охлабят мерките ще пламнем като Италия, после ще кажат ресторантьорите са виновни и техния бизнес и фитнесите. Ще въведат военно положение, полицейски час и без декларация няма да може да идете до тоалетната
59
4
 
11
 
! Отговори
Jon преди 3 години
За вчера - 5 в болница, 34 излекувани. Къде са планините от трупове бе Мутафчийски? Къде са тия дето ревяха при махането на кпптата и другите неадекватни тъпотии сътворени от калинките от нощ?
58
2
 
6
 
! Отговори
защо преди 3 години
се примирихме да не се съобщава поне в София по квартали? трябва да се знае къде има много заразени и да се пазим от тях или не? Корейците бяха приложили софтуер да дава инфо къде ходят заразени, а тук и квартала не се знае! това е умишлен опит за заразяване на големи групи хора от страна на нощ.
57
4
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 години
ЕКСКЛУЗИВНО: Британски учени предупреждават, че вирусът мутира в бактерия, а бактерията - в свинска пържола. Това съобщава "Дойче Веле"...
56
4
 
6
 
! Отговори
да бе преди 3 години
Умрелите от вируса без изобщо да стигнат до болница и изследвания или аутопсия вероятно са хиляди...============Едва ли - общата смъртност не се е покачила спрямо миналата година по това време. Ако сега умират хиляди от короната, тогава явно са умирали от нещо друго - което не е възможно щото Годжи каза, че иначче са щели да живеят вечно.
55
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 54Абе Китай и те лъгаха нали тъй и САЩ лъжат и Русия лъже, само вие умните знаете, че вируса идва от антенaта на 5G.
54
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А плешивия селски тарикат има ли намерение да се извини за изблика си по време на интервюто при Бенатова?
53
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умрелите от вируса без изобщо да стигнат до болница и изследвания или аутопсия вероятно са хиляди...Само, че това няма как да се проумее от ***...
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
874 теста са направени (обявени са в друга медия като "души", но подозирам, че са "проби"), 24 са положителни. 2,75% прави това.