Антоново пред водна криза, яз. "Ястребино" с критично ниво

Кметът на града настоява да бъде спряна водата за поливни нужни
19 май 2020 19:31, Красимир Ангелов
11
Антоново пред водна криза, яз. "Ястребино" с критично ниво
Снимка: БГНЕС, архив

Основният водоизточник за град Антоново и няколко села в общината е на критичния минимум.

Капацитетът на язовир "Ястребино", откъдето черпи вода за питейно-битови нужди почти половината от населението на общината, е на 30 процента от обема си, каза кметът на Антоново Хайредин Мехмедов пред БТА.

Съществува реална опасност населението да остане без вода, тъй като водоемът е основен водоизточник на територията на общината, допълват от администрацията. Именно затова кметът Мехмедов е изпратил писмо до министъра на околната среда и водите Емил Димитров, с което го запознава с проблема.

В документа се посочва, че от 1 май водата от яз. "Ястребино" се ползва за поливни нужни чрез напоителен канал.

"Смятам, че е редно приоритетно да бъдат задоволени нуждите на населението", каза Мехмедов. Той уточни, че вода за питейно-битови нужни от язовира черпят освен жителите на Антоново и хората от шест големи села в региона.

Ръководството на общината настоява да бъде спряна водата за поливни нужни, тъй като липсата на валежи допълнително ще задълбочава проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
Бен преди 3 години
До 3. Ей много ме кефите като почнете с това турска/ромска работа. Какво стана с Перник там май беше българска работа.
7
0
 
11
 
! Отговори
АНЧО преди 3 години
ЯЗОВИРА Е МНОГО ЗЛЕ.ХОДИХ ТАМ ПРЕДИ 4 ДНИ.МЕСТНИ НА 70 ГОДИНИ НЕ СА ГО ВИЖДАЛИ ТАКЪВ.ВОДАТА В ОТВЕС Е ПАДНАЛА С 11-12 МЕТРА.РАЗСТОЯНИЕТО ОТ КЪДЕТО Е ВОДАТА СЕГА ДО КЪДЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ Е 2 КИЛОМЕТРА.И ВМЕСТО ДА Е ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ ПУСКАТ ПОЛИВНА ВОДА.ЯВНО НЯКОЙ Е ВЗЕЛ ЕДНИ ПАРИ ОТ МАЛИНАРИ В ПОПОВСКО.КАНАЛА Е РАЗСИПАН И ВОДАТА СИГУРНО Е 60 ПРОЦЕНТА ЗАГУБА.А ПРЕДИ МЕСЕЦ-ДВА УПРАВЛЯВАЩИ УВЕРЯВАХА ЧЕ ОТ ЯЗОВИРИТЕ НЯМА ДА СЕ ПУСКА ПОЛИВНА ВОДА........
6
0
 
8
 
! Отговори
Къде преди 3 години
спахте сега ли видяхте, че няма вода миналата година се писа за язовирите накажете тия които ги източиха.Знаете кои са.
5
0
 
10
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Областният управител е виновен за цялата история, защото не си гледа работата а само си прави селфита. Всяка област си има ВИК асоциация където членуват всички общини от дадената област, начело на асоциацията е областният управетел. Преди две седмици господин управителя кръжеше над този язовир със самолет.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вода за вец-ве не отпускат ли и хидроинженера ни няма нищо общо, оня хубавец си живее на морето, радва се на вода, гледа си сметка как набъбва от хидро и енергийните му проекти. Не може да мисли и за местните, които пак ще гласуват за него
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като няма вода поливайте със бира и яжте пасти още ли сечете горите зер много трудно да си купите 2 слънчеви батерии вместо да давате пари за дърва всяка година. Хубава работа ама турска/ромска по-лесно е да се краде.
2
3
 
8
 
! Отговори
боко преди 3 години
Като няма вода ползвайте бира !!
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като поплачат на ББ ще им прекара водопровод я от Рила, я от Хималаите, ще окрадат строежа с 90% и вода пак няма да има, справка Перник.