Подновяват археологическите разкопки в Пловдив

Очаква се разкриването на античен форум
20 май 2020 15:12,
2
Подновяват археологическите разкопки в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Подновяват разкопките в Пловдив. Aрхеолозите се надяват да разкрият уникалния античен форум. В първите дни на юни ще продължат и разкопките на най-значимия археологически обект Малтепе, съобщава Нова тв.

Още по темата


След като новоразкритата западна част на форума се превърна в истинска атракция, сега археолозите започват разкопки на северната част. Така форумът ще бъде разкрит в цялостната си същност. За целта община Пловдив отпусна 300 хил. лева.

„Това е един елемент от историята, с който Пловдив може да се гордее и да застане на световната карта“, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

От Министерството на културата се очаква съгласуване на  проект за консервация, внесен от директора на Археологическия музей в Пловдив за консервация и реставрация на разрушената част на Малтепе в Националния институт за недвижимо културно наследство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да знаете,че каквото и да се открие в България,то никога не българско,нищо ,че най-дълго съществувалата държава по тези земи е България и българите са строили и съдавали над 1300 години по тези земи.Да ви *** лъжите и измамата,каквото откриете,все е всякаква измишльотина,но не и българско,подигравате се с историята и хората!