Шофьорите на такси плашат с протести, 5 пъти им паднала работата

Съюз "Такси" с предложения към държавата
20 май 2020 09:51, Ния Христова
96

След обявяването на извънредното положение много хора си останаха вкъщи и голяма част от такситата спряха работа заради липсата на клиенти. Това каза председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Стигна се до поставяне на пластмаси зад предните седалки. Ръкавици, маски, дезинфектанти и клиентите на задната седалка. Тези мерки продължават и ние ги спазваме", обясни той.
 
Според него шофьорите спазват противоепидемичните мерки много по-стриктно от някои клиенти
 
Шофьорите искат държавата да удължи всяко разрешително за извършване на таксиметрова дейност за срока на извънредното положение, който преди беше 2 месеца.
 
"Нашата работа падна 5 пъти - ако вземем за база 100 лв. оборот, сега паднахме до под 20 лева", посочи таксиметровият шофьор. 
 
Второто искане на представителите на бранша е да не бъде променян Законът за автомобилните превози. 
 
Шофьорите настояват алтернативният им данък, който се плаща предварително всяка година, за 2021 г. да бъде намален на 300 лева. Досега той е бил между 300 и 1000 лева. 
 
Ризов е категоричен, че таксиметровите шофьори са готови да излезнат на протест, ако едно от трите им искания не бъде изпълнено. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
16
 
! Отговори
БайКольо преди 3 години
Аз и без такси мога да живея . Особено без 98% от нашите копърки !
36
0
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Тези най-добре да ги изпратят на полето да копаят картофите... Те и без това за друго не стават!!!
35
0
 
19
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
Като няма хора да ползват , то да ги задължат ли ?? По тази логика и продавачите на ролс ройс..се оплакват нещо , пртутките също.....Да се редуцират по малко по свестни коли да са. Горивата паднаха , а цените им ?? А качеството ??Неан дер талци ..скубачи
34
0
 
12
 
! Отговори
и какво искат? преди 3 години
със закон да ни накарат да се возим насила в такси ли?
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На една гара в провинцията реших да походя пеша до центъра за раздвижване, дърпайки карета и спомняйки си студенството. Няма да ви казвам какво чух по мой адрес като минах покрай стоянката. То не бе да си платя със се..с, щом нямам пари и тема подобни. Оттогава не ползвам такси, въпреки, че с една своя заплата мога да си позволя нов автомобил.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОТЕСТИ НА БАКШИШИ.....СМЯХ В ЗАЛАТА
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мисля, че всички са еднакви. Но е време да им се изисква образователен ценз. Веднага се усеща разликата, ако шофьорът има образование. За вас лъжа, за мен истина, но скоро се качих в такси, където шофьорът четеше Чарлс Дикенс. Колко от вас са го чели. Така че не оеднаквявайте хората, не им лепете етикети.
30
1
 
18
 
! Отговори
Балама преди 3 години
До Себахтин йелоу таксиКато те гледам как пишеш явно си таксиджия научи българския и после казвай кое колко ти се иска да бъде. Цената на горивото падна с 40 процента пък такситата не виждам да свалят разбирай сега попечелят доста повече.Никой не е длъжен да Ви дондурка понеже няма клиенти аз ако отворя шивалня и хората си купуват нови дрехи а не шият при мен да рева на сила да ги докарат ли. За такива неграмотници препоръчвам да разберат какво е пазарна икономика.
29
1
 
21
 
! Отговори
the Ghost преди 3 години
не 5, ами 50 пъти да им падне работатаКогато помпеха сметките и надвземаха пари - беше добре, сега мрънкат
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагли *** таксиджийски !
27
0
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Стига! Не виждате ли, че в целия свят е така.
26
2
 
16
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Да вземат пример от колежката им Миролюба Бенатова.Остави таксито и отново грабна микрофонаЗа мисирка и бакшиш хигеаната е непозната
25
1
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Моята любовница живее на 5-те кюшета, аз до МОЛ София. Редовно "баровците" помпаджии и отказват да я карат, че много кратък бил курса. Навиват се само ако им даде 5 лева. Много често им дава, а мен винаги ме хваща яд на тези мизерници. Казал съм й да си хваща тролей 1 или 5 за 2 спирки или да идва пеша. Та ние сме на 15 мин пеша с бавен ход един от друг. И сега седнали да ми протестират. А не искат ли Закон, 20% от пътуващите задължително да ползват такси?
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а нещо за помпичките да кажат ?
23
0
 
33
 
! Отговори
До таксиджиите..... преди 3 години
Преди да искате.... Започнете да ходите на работа с чисти дрехи, обръснати, изкъпани , с бели ръкавици и спрете да отказвате кратките курсове. Тогава Клиентите сами ще дойдат при вас.
22
1
 
18
 
! Отговори
Ща пусна сълза! преди 3 години
Леле трагедия... Какво ли ще правим без тази СБИРЩИНА от ИЗМАМНИЦИ !!!
21
0
 
18
 
! Отговори
АА преди 3 години
Неграмотен народ! Като чета коментарите -пълно с правописни грешки!
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хммм... Пет пъти им била паднала работата...на мен като ми падне работата- пия Трибестан и вдигам самолета!
19
1
 
17
 
! Отговори
бай х преди 3 години
кой ще се качи в такси в тая жега ,80% от бакшишите са мизерници и са се вмирисали от пот, колите също ..повечето нямат елементарни хигенни навици , изпрани и чисти дрехи ...
18
32
 
2
 
! Отговори
Станчо преди 3 години
Ко ревете против гилдията ве ей. Деца храним семейства. Ако няма клиантела нали ша фалираме. Секи ден трябва да плащам лизинга по 30 лева на колата. Не съм тръгнал да крадя или Бело да продавам кат комшиите си. Искам да си работя чесно и пара да изкарвам