Бракониери убиха сръндаци за трофеи

Незаконните ловци са задържани от служители на реда
21 май 2020 08:42, Ния Христова
32
Бракониери убиха сръндаци за трофеи
Снимка: Pixabay
Бркониерите не спят и продължат да ловуват в гората за ценни трофеи. Този път обаче бяха задържани от служителите на реда. В автомобила им те открили два сръндака с огнестрелни рани и две карабини, а главите на животните били отрязани.
 
"Получихме сигнал, че в района на едната ловна дружинка навлиза джип, който не е на някой от местните ловци. Според човека, който подаде сигнала, това са били бракониери. Пристигнахме там и започнахме да ходим по следите. Чухме, че се произвеждат и изсрели", разказва Александър Георгиев - специалист "Ловно стопанство" в ефира на Нова тв.
 
"Намерихме колата, но там нямаше никой. Изстрели продължиха да се чуват, което за нас значеше, че ловът за тези хора продължава. Тогава заехме удобно място за да ги изчакаме и проверим", допълва той.
 
При проверката са установени двама ловци с извадени ловни карабини от калъфите. Те нямат разрешително за ловуване, ловен билет или членска карта. Проверката констатира, че в багажника на джипа има два отстреляни сръндака. 
 
"Такива сигнали има често. Стремим се да превърнем това в една последователна борба. Тази практика се прехвърли от рибарите при ловците", казва Владимир Цветков - председател на рибарски клуб.
 
"От 1 май реално може да се ползват трофейни екземпляри под определени условия. При този случай отстреляните животни са малки и въобще не можем да говорим за такива трофейни размери. Тези животни имат потенциал да се превърнат в такива след години", коментира инж. Сашко Каменов - директор на РДГ Берковица.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
До SS преди 3 години
Това с капаните и примките ме разсмя. Не си ли излязъл от възрастта на Арканзаски трапери?
28
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Бракониери най често са редовните ловци,и хора с власт,и връзки.Чистия бракониер обикновенно ловува с капани и примки(траперски лов) и много рядко с оръжие.Обикновенно самоделно,или купено на черно.Такива бракониери почти няма в Бг.Но от първия вид е пълно.
27
2
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До до ЗозоПропуснал си 13 - месо от магазина или овчаря :)))))))))))))))))))))))))
26
3
 
4
 
! Отговори
до Зозо преди 3 години
Казваш за малко да те въвлекат...Ама за такова въвличане се плаща 1 курс 2 такси за изпит 3 дарение за членство в дружинка 4 билет 5 карта 6 такси за документи за придобиване 7 каса 8 оръжие 9 боеприпаси 10 екип 11 автомобил с висока проходимост 12 куче (не е задължително) 13 бележки и т. н. Та за това и не са успели да те въвлекат!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ловните стопанства , които са дадени на свои хора за по 15000ле на година, ходят депутати и олигарси безчлатно , за простосмъртните там е скъпо. В районите на дружинките бележки може да вземе председателя и най много някой водач на лов.Трябва да има възможност за достъпни условия за лов , както и за достъп до язовири , които са под аренда . Или всичко да е държавно. При равни условия за всички и безпощаден контрол ще се намали бракониерството , но затова трябва да има държава , а не мутри.
24
0
 
9
 
! Отговори
Сайга 12 преди 3 години
до 22 Абсолютно си прав. Местните са навързани по роднинска и приятелска линия. И със служители на ИАГ и такива на МВР. Около малките населени места в планинските и полупланински части на страната има много дивеч. Там се бракониерства целогодишно. Най-вероятно тези са били пришълци и затова са ги закопчали.
23
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Местните топнали външните, че бракониерстват?!? А когато местните си бракониерстват не е никакъв проблем. Е така се "опазва" дивеча от местните ловджии - комплексари.Нагледал съм се, познавам много ловджии. Даже за малко и мен да ме въвлекат в ловните глупости. да не говорим, колко некадърни ловджии има :))))))))))))))Едни даже са ги кръстили "Вегетарианската дружинка", защото никога нямат слука :)))))))
22
2
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Много си се объркал. Веганството е една съвременна секта. Хич не ги намесвай. Ако мислиш, че сте много умни и полезни много се заблуждаваш. Уважението ви към природата представлява изтребване на животни за кеф и големи пиянски гуляи. Това не може да бъде удоволствие на разумен човек. Дори полудивите хора са убивали, но за да се нахранят. Вие убивате, за да се хвалите и да се натряскате. Ако веганите са в едната крайност, вие сте в другата.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата се свежда местните да натопят някой приходящи. През останалото време местните си ходят редовно.Освен това бележки не се дават на всеки, а само на единици , и който няма трябва да бракониерства.
20
1
 
8
 
! Отговори
Тези преди 3 години
ако са простосмъртни ще го отнесат, хич не се и съмнявайте. Но в този ред на мисли се сещам, ако не бъркам нещо за Панайот Рейзи. Не беше ли той хванат с убита сърна, без бележка и в тъмната част на денонощието. Беше казал че бил за гъби (те се берат ако не знаете с огнестрелно оръжие). Та какво стана с него?
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно. Ще ги пуснат по живо по здраво. Тук може да се бракониерства, да се замърсява и каквото се сетите. Това е държава на изчезване.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези нямат милост!
17
4
 
4
 
! Отговори
До А преди 3 години
Ми кой ти пречи? Отивай да ловуваш! Ама те като те запукат да ти свирне куршум край ухото не е като да си герой пред компютъра.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма пазарна икономика без пазарници като тези бракониери.
15
2
 
8
 
! Отговори
A преди 3 години
Ей такива ловци искам да ловувам аз ама не ми трябват грозните им глави за трофей
14
4
 
4
 
! Отговори
ям месо и то доста преди 3 години
Аз лова не го разбирам. Не мога да разбера удоволствието. Според мен си е някаква традиция и възпитание, по - скоро отколкото удоволствие. Аз разбирам ако си мъж, влизаш в гората с един нож и убиваш каквото можеш, а те - карабини, оптики, джипове....
13
2
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Die Fahnre host.......Единствено 4Райх ще спаси човечеството !
12
0
 
13
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До 5 АнонименТова е вярно на 100% за контролирания лов и аз нищо против истинските ловци нямам. Ама това не са ловци, а бракониери и за тях правила няма.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Пропускаш нещо важно. Убиват кротки и беззащитни животинки. Така доказват мъжкарство. Аман от
10
2
 
11
 
! Отговори
Е те това е юнак! преди 3 години
Не знам защо такива юнаци не ловуват за удоволствие и за слава опасни животни. Например мечка стръвница, агресивен глиган, опасна глутница вълци в период, когато са най-гладни и свирепи. Или пък да идат в екзотичните страни и да търсятчерна мамба или питони удушвачи, които да се опитат да обезвредят с голи ръце.