Премахват близо 60 трошки от улиците на Стара Загора

Колите не са преминавали преглед от поне 2 години
Обновена: 29 май 2020 10:55 | 29 май 2020 10:54, Красимир Ангелов
6
Премахват близо 60 трошки от улиците на Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Близо 60 автомобила, които са излезли от употреба, са установили от началото на 2020 година служителите на звено "Инспекторат" в Община Стара Загора.

Превозните средства са паркирани на общинска земя, но не са преминали годишен технически преглед повече от две години, поради което подлежат на принудително премахване. Образувани са преписки за всички констатирани МПС-та като са издирени и уведомени собствениците, съобщават от Община Стара Загора.

Процедурата по преместване от държавна или общинска собственост включва връчване на предписание на собственика, след което започва да тече 14-дневен срок, в който е редно автомобилът да бъде премахнат. Според нормативната уредба - преместването му на друга локация, освен частен имот или специализирана площадка за разкомплектоване, не спира вече стартиралата процедура.

Поради усложнената обстановка и въвеждане на извънредно положение в страната, през тази година до този момент Община Стара Загора не е предприемала действия по репатриране на излезли от употреба автомобили.

Моторни превозни средства, които са без регистрационни табели, но са преминали ГТП през последните две години и нямат статут на "излезли от употреба МПС" се преместват от екип на звено „Общинска охрана“, съвместно със служители на „Общинска полиция“ и се съхраняват временно на наказателния паркинг.

Това най-често са случаи, при които табелите с регистрационните номера са свалени от служители на МВР във връзка с извършени нарушения на водачите.

Проверки се извършват редовно и по информация на граждани, които са забелязали паркирани от дълго време коли, видимо в лошо състояние, на които липсват стикери за техническа изправност или са без регистрационни табели.

Сигнали може да бъдат подавани на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 1 месец
"Премахват" все още не означава че са премахнати!
4
2
 
1
 
! Отговори
Решихме проблема преди 1 месец
Паркирането в града е пълна анархия. Масово строителство на нови сгради и никой не задължава собствениците да си купуват паркоместа и гаражи. Или гаражът не се ползва като гараж. Следва тъпкане на коли кой където намерил и като се приберем вечерта от работа, половината коли не са на живеещите в блока. Оди обикаляй като гламав къде да паркираш. Е, случва се и на някой да му кипне чайника и следва рязане на гуми, ама на общинарите какво им дреме.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко хубаво, но се оказа, че ако автомобила е с чужди номера никой не може да го мръдне, и може да си остане паркиран на общинското място с години. Питам се ако го прибутаме пред Община Стара Загора, дали пак няма да могат да го преместят?
2
2
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
в страна като англия например частен автомобил не може да бъде паркиран на общественни или публични пътища паркинги и т.н..без задължителни застраховка и платен пътен данък
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старите трошки да направят място на новите трошки.