Работник загина по време на монтаж в Пазарджик

Все още се разследват причините за смъртта
2 юни 2020 13:25, Ния Христова
4
Работник загина по време на монтаж в Пазарджик
Снимка: БГНЕС
Работник загина, след като падна от покрива на новострояща се сграда в района на Регионалното депо за отпадъци в Пазарджик, съобщи говорителят на местната Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов, цитиран от в. Монитор. Образувано е дело по случая и тече разследване. 
 
39-годишен мъж е монтирал елементи в покривната конструкция на бъдещата инсталация за компостиране и сепариране на отпадъци. Той е паднал от близо 12 метра височина и е починал на място.
 
Вчера около 11:30 часа е подаден сигнал на тел. 112 за инцидента. Екипи на полицията, "Спешна помощ" и прокуратурата са изпратени веднага на мястото. Повикани са и инспектори от Областната инспекция по труда. Пристигналите екипи на полицията и "Спешна помощ" само са констатирали смъртта на човека. Все още се изясняват причините за злополуката, довела до смъртта на 39-годишният мъж. 
 
Загиналият е бил нает в пазарджишка фирма, на която е бил възложен строежът. Предположенията са, че момент на невнимание е довел до фаталния инцидент. Обстоятелствата около злополуката се проверяват и от инспекторите по труда, засега се знае само, че човекът е бил с изряден трудов договор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.