50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете

Възстановяването на детето ще продължи около половин година
Обновена: 3 юни 2020 14:49 | 3 юни 2020 14:34, Камелия Цветанова
293
50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете
Нахапаното дете. Снимка: БГНЕС

10-годишно момче беше нападнато и жестоко нахапано от 50-килограмово куче, порода кане корсо.

Възстановяването на детето ще продължи около половин година заради получените тежки наранявания, съобщи БНТ.

Още по темата

Инцидентът е станал в град Крън в събота. След игра с приятели, детето се прибира, когато на улицата, близо до дома си, среща жена с куче.

Момчето пита дали може да го погали, жената отказва. В следващия момент кучето се изтръгва от каишката и напада детето. На помощ се притичват съседи, които 10 минути се опитват да отместят животното от момчето.

С множество разкъсно-контузни рани по цялото тяло детето е откарано в Спешния център. Дни след инцидента, то се възстановява, но според лекарите от Казанлък лечението му ще трае около 6 месеца.

Бащата на момчето иска да се вземат мерки, за да се избегнат подобни тежки инциденти.

Това не е първият подобен инцидент с куче от тази порода. Миналото лято глутница кучета, сред които и кане корсо нападна и уби мъж край софийското село Владо Тричково.


 


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вината за инциденти като този е единствено на стопаните на кучета. Безотговорния стопанин може да превърне в убиец" и някой представител на някоя от "безобидните"" породи. А на тези, които искат забраната на някои породи, бих препоръчал да си направят труда да проверят с кои марки автомобили най-често стават ПТПта и да поискат и тяхната забрана щото са агресивни убийци. Отделен е въпросът, че конете под капака нямат значение, значение има магарето зад волана.
218
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не кучето е виновно а стопаните които го отглеждат.
217
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
да ги забранят!
216
1
 
5
 
! Отговори
кане корсо може преди 1 месец
а ако искам да си отглеждам по-едра котка като тигър не може? Не може двойни стандарти. Или позволете на хората да си отглеждат тигри и лъвове или забранете питбули и други подобни породи кучета.
215
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има породи, които са специално селектирани да убиват. Те са силно териториални, агресивни и с изключително развит хищнически инстинкт да преследват и нараняват всичко, което кучето приеме за заплаха или плячка. Кане корсо и питбул са такива породи - нападателни и непредсказуеми, често нападащи дори собствените си стопани. Ставайки дума за стопаните, очевидно само дълбоки комплексирани и силно ограничени хора могат да си вземат подобно куче.
214
1
 
7
 
! Отговори
Настоявам преди 1 месец
Настоявам в държавата, наречена България да се въведе забранителен списък за отглеждане на определени породи, които са доказано агресивни. Знам, че някои ще кажат, че всички кучета са еднакви и всичко е в това как ще ги възпита собственикът, но е всеизвестен факт, че някои породи се отглеждат от комплексари и това е опасно за всички нас. Както не всеки може да си купи постолет, така и никой не трябва в България да отглежда определени породи кучета. Ако толкова иска куче, да си купи пинчер!
213
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бащата на детето нали знаек какво трябва да се случи. Око за око!
Стига вече с тези кучкари. Всичко е минирано с кучешки ***, тротоари, градинки, улици ...
Стига с кучкарите!!?
212
0
 
4
 
! Отговори
*** преди 1 месец
Лелеее някакъв по-долу, ама защото детето искало да пипа кучето, е не го е пипало. А ние хората, уважаеми кучкари, нямаме избор когато не желаем кучетата ви да ни се мотаят "защото искали да си играят" Дръжте си ги на повод, никой не е забавление за кучешките ви деца.
211
4
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
Абе само на мен ли ми прилича детето на снимката на възрастен човек?
210
1
 
3
 
! Отговори
мен преди 1 месец
Искате приспиване на кучето, аз пък искам за всеки убиец изнасилвач същото но тогава не мислите така особено ако надрусания убиец е ваш роднина.
209
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички кучкари,които притежават,развъждат и продават бойни породи веднага в затвора
208
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Притежаването на такива бойни породи да се наказва като незаконно притежание на оръжие!
207
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кучето със сигурност не е от същия град - дайте името на собственика, и нещата ще се изяснят. Как така по новини и статии интервюират пострадалото момче и майка му, а за собственика и дума не се обелва.
206
2
 
2
 
! Отговори
После преди 1 месец
От къде,идвали разни вируси,пандемии и т.н.!Може би,от прекалената близост между видовете!Човек,като,че ли не иска,да е на върха!Содомията е модерна!Докъде ли ще стигнем?
205
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приспиване и огромна глоба.
204
4
 
7
 
! Отговори
Свиня преди 1 месец
Всеки един собственик знае дали кучето му е агресивно или не...ако не знае или не го интересува то той не трябва да е собственик на куче. Въпреки това едрите породи трябва навън трябва стрикно да са под контрол на собственика ежесекундно а на места с повече хора задължително и с намордник. Аз имам такова куче което изкл. добронамерено и никога към никого от семейството не е проявявало агресия. Вкл и към външни хора когато е извън двора-нейната територия. В случая малко се преекспонират .
203
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жена разхожда кане корсо, хаааа.
202
3
 
8
 
! Отговори
До 206 преди 1 месец
Кане Корсо, и писклив лай?
Като не сте информиран, що за порода е Кане Корсо, по добре не изказвайте мнение!
Така сте и на избори.
201
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе и вързано в селския двор не е много ОК. Отидеш на село да отпуснеш от стреса и шума на големия град на спокойствие и някаква *** почне да ти пили на нервите ден и нощ с пискливия си лай.
200
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ненавиждам кучкарите и това си е.
Въразано на синджир пред селската къща - ОК.
Разходка в селския двор - ОК.
На улицата - с НАМОРДНИК като минимум.