Пловдив се сдоби с обществен триетажен паркинг

50 лева ще струва наемът за месец на едно паркомясто
3 юни 2020 19:30, Павел Гълъбов
5
Пловдив се сдоби с обществен триетажен паркинг
Снимка: БГНЕС

Официално бе открит първият общински многоетажен паркинг в Пловдив, предаде Радио "Фокус"- Пловдив. Съоръжението се намира на ъгъла на улиците „Орфей“ и „Звезда“ и осигурява места за 150 автомобила.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на район „Западен“ Димитър Колев, заместник-кметът „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев и председателят на общинския съвет Александър Държиков прерязаха символично лентата на новия паркинг. Водосвет за здраве и успех пък отслужиха отец Пантелеймон и отец Рашко от храм „Свети Климент Охридски“.

"Бъдещето е в такъв тип паркинги, защото има остра нужда от места за паркиране. Трябва да се пести всеки един сантиметър, особено в град като нашия, който вече страда от презастрояване“, заяви кметът Здравко Димитров. Той подчерта, че се радва за новото съоръжение в „Западен“, защото е бил районен кмет и живее в района.

"Много съм развълнуван, че успяхме да изградим този така нужен за жителите на "Западен" паркинг. Пожелавам на всички мои колеги да имат възможността да направят подобни съоръжения, защото това е пътят към решаването на проблемите с паркоместата в Пловдив", заяви от своя страна кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Инвестицията е на стойност 3,3 милиона лева с ДДС. Паркингът е с капацитет от 150 места, разположени на общо 3 нива. На всяко от тях има по две места за хора с увреждания. Паркирането е напълно автоматизирано – с автомати за самотаксуване, бариери и видеокамери.

Предлагат се и месечни абонаментни карти на стойност 50 лева, които се издават от ОП „Паркиране и репатриране“. До момента вече са заети 45 места от живеещите в района. Паркингът може да се ползва и почасово срещу 1 лв.

На партерното ниво са обособени три големи търговски площи. Те ще се дават на търг под наем. Две от тях са за продажба на промишлени стоки, третото е за кафе-сладкарница, която ще бъде пригодена за ползване и въведена в експлоатация от самия наемател.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
мхм преди 1 месец
София вече е построена, сега строителите се прибират в Пловдив и почват строежи около конкретния паркинг. Скоро това ще се намира в самият Център ;)
4
0
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 1 месец
Ако ще да е в центъра на "Филибеьто" пак ще си паркрат неправилно в зелените площи и по тротоарите!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гениално, то на края на града, а наоколо празни терени за паркиране колкото искаш. Вижте го на гугъл мапса. Чувам вече как майничките си чупят краката да плащат по 50 лева абонамент на месец...
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ми то на къра, ко да търся там?
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво се случва с мафията?
Сигурни ли са, че искат това?
Притеснен съм!