Кунчев: Ограничаваме новите огнища без крайни мерки

Голяма част от новозаразените са от Сърница, Самоков и Сливен
6 юни 2020 08:50, Петя Славова
29
Кунчев: Ограничаваме новите огнища без крайни мерки
Снимка: БГНЕС

Новите огнища на коронавирус у нас могат да се ограничат без прибягване до крайни мерки като налагане на пълна карантина и поставяне на КПП-та. Това каза пред Нова тв главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той допълни, че голяма част от новозаразените през денонощието са от новите огнища – в Сърница, Самоков и Сливен. "В Самоков взехме 50 проби, в Сърница  - близо 100, в Сливен също правим масов скрининг на граждани, които са минали през отделението, в което има заразени медици и работещите в болницата", обясни Кунчев.

Още по темата

По думите му огнищата в Самоков и Сърница са семейни, но в Самоков първоизточникът е от вътрешното отделение. Установени са всички контактни лица и къде се намират те.

Той посочи, че има риск от поява на нови огнища, тъй като в Сърница се събират хора от три различни области. В хотелите и къщите за гости там са отменени резервациите. Общината, РЗИ – Пазарджик и полицията оказват съдействие за ограничаване на заразата.

Кунчев е категоричен, че увеличаването дневния брой новоустановени заразени трябва да насочва вниманието на хората върху факта, че вирусът продължава да циркулира. „Мерките, които прилагаме за неговото ограничаване, все още са актуални“, каза още главният държавен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но пасаран
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лапалапа свършва
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Връщай" комунизъма щото по нормален начин не можем да се върнем на власт. Ей го на и либералите в Америка и те така, като не могат по нормален начин да вземат властта прибягват до какви ли не неща...
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
младите и здравите не живеят в гората, живеем със старите и болните, няма как да се пазят само- невъзможно е, в обществото всички зависим един от друг ! ------- Напротив, може да се самоизолират само рисковите групи граждани.
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връщай мерките, ще пламнем! И затворете болниците, че най-много оттам се заразяват!
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дабе, болните са в пъти повече. Вие сте най-измислените борци срещу вируса.Слуги на бойко пожарникаря!!!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За другата незнам, но информационната карантина в пеевските медии си върви. Защо не пишете нищо за посещенията на Севда? Всеки месец ходела в офиса на Божков
20
4
 
9
 
! Отговори
До 20 Благойчето преди 3 години
Сега си отворен щото най вероятно си амеба на 20 дет се налива с бира и сеца чадел по градинките, само че ще остарееш и ти или недай ди боже да заболееш от нещо- никой не е застрахован, тогава ще обърнеш резко плочата! Така , че не се прави на Господ Бог и не дърпай дявола за опашката !
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14,Може да се обзалагаш колкото искаш, в кръжока където си приказвате празни приказки. Там може и да минаваш за умен, но има и други кръжоци.Но аз съм убеден, че не умееш да вадиш правилни изводи от достъпната информация по епидемиологичните мерки, и употребата на тестове като един от инструментите за събиране на информация.И щом за три месеца не схвана схемата и методиката, вероятно ще е за цял живот. И това е факт, без залог.Глупост написана 100 пъти не е истина, колкото и + да има.
18
9
 
5
 
! Отговори
Благой от Минстрой преди 3 години
До До БлагойчоАло, щабиста, минавало ли ти е през акъла, че е антиприродно да даваш приоритет на старите, болните и слабите пред младите,здравите, силните ? Либералните глу потевини ви изпържиха мозъците.
17
4
 
11
 
! Отговори
До Благойчо преди 3 години
Благойче бате... младите и здравите не живеят в гората, живеем със старите и болните, няма как да се пазят само- невъзможно е, в обществото всички зависим един от друг ! Спри бирата и мисли рационално
16
14
 
5
 
! Отговори
Благой от Минстрой преди 3 години
Всеки трябва да си поема последиците от собствените проблеми. Който е слаб, стар и с куп болести, да се изолира и пази, защо е нужна репресия спрямо младите, здрави, силни хора ? Да затворят този проблем в рамките на здравната система, и да спрат да занимават цялото общество и да го тревожат.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свиквайте вече. Болни и заразени с мин. симптоми ще си натискат парцалите и ще водят активен живот. Огнища ще се откриват когато в такъв клъстер, се появи тежък за болница. После РЗИ скачат и пробонабиранието достига пика на възможностите на БГ лабораториите. Тогава ще има завишено откриване на заразени. До седмица десет дена, ще обхванат каквото може и е проследимо, но определени супер заразители ще прескочат в нови клъстери. След около 20 днеа и в новите ще се появи някой с тежка симптоматика
14
7
 
11
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
Мангъра проповядваше за стадния имунитет, сега когато се разбра, че такъв НЯМА, или поне не е по дълаг от 3 месеца къде го??? Нали много тръбеше как всички трябва се ушивт с вируса за да замине?
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Властта е уплашена и започва манипулацията с данните .
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да се обзаложа, че ако броят на изследваните се повиши на 20 000 за денонощие случаите ще бъдат около 100. В БГ броят на тестовете винаги е бил много нисък и поради това, когато се увеличи техният брой се увеличават и регистрираните случаи. В край на крайщата имаме невярна картина на развитието на болестта. в другите страни се правят по 20 000 за денонощие, а у нас 1000.
11
3
 
9
 
! Отговори
данък глупост преди 3 години
Интересно къде покриха Витанов. Той предупреди да не се изпуска шарана и че ако се изтърват 2-3 клъстера, бройката ще скочи. Явно не е бил доволен от бързото разхлабване на мерките под натиска на мангъровщината. Любимите на Мангъров шведи имат по 1000 нови случая на ден. Когато вървиш по средата между два пътя и единия от тях е грешен, плащаш данък глупост. Дребната монетка дрънка ли дрънка, водете му се по акъла, далече ще стигнете.
10
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен в България тепърва предстои развитие на епидемията..За момента Бай *** още нищо не е усетил реално,че да се стресне.
9
0
 
18
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Сам не се ли пазиш няма кой да те опази, камо ли в ресторанти и молове, където хигиената е под всякаква критика
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да знам колко хора са починали единствно и само от коронавируса без други заболявания. Надали ще са повече от 10-12 за 3 месеца.