Затваря инфекциозното отделение в Добрич, заради липса на медици

Напуска и последният инфекционист
6 юни 2020 13:39, Петя Славова
35
Затваря инфекциозното отделение в Добрич, заради липса на медици
Снимка: БГНЕС

Отделението по инфекциозни заболявания в болницата в Добрич се налага да бъде затворено поради липса на персонал.

От 1 април единственият инфекционист в болницата и завеждащ отделението е подал заявлението си за напускане, предава БНР.

Пациентите, които се нуждаят от настаняване в отделението, от днес се пренасочват към лечебни заведения извън област Добрич.

В края на месеца Инфекциозното отделение в областната болница на Добрич ще бъде закрито заради липса на специалисти, съобщи директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова:

„Ръководство на болницата не може да осигури персонал, който да работи в него. Отделението по инфекциозни болести за съжаление ще трябва да преустанови дейността си. Чисто административно от първи юли, но тъй като колегата излиза в отпуск, от тази седмица вече такива пациенти не се приемат“.

Досегашният завеждащ отделението д-р Венета Йовева сподели, че проблемите са от две години, липсва желание от ръководството да ги задържи на работа и след напускането на колежката й от 1 април е била принудена да работи сама.

Директорът на МБАЛ Добрич не беше открит за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато населението е прoсто така става. Много дълги години се отнасяха зле към медиците, но не разбраха че в днешно време хората с акъл са търсени навсякъде, съответно искат заплащане и отношение. Скоро ако не се вдигне сериозно заплащането на учители и доктори и да им се осигури защита няма да има кои да работи. Но важното е да имаме шофъори, бачкери и всякакви разбирачи които си мислят че света се върти около тях и някои им е длъжен.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и в цяла България!Наскоро говорих с една позната медицинска сестра. Тя миналата година се пенсионира, но продължава да работи защото няма млади кадри. Сега взема и заплата и пенсия и пак едвам връзва 1000 лева на месец. Тоест мизерия. Тя ми сподели че положението в болниците е страшно и след няколко години не само че няма да има специалисти и кой да лекува хората ами дори в спешните отделения няма да има персонал. Нямало дори шофьори за линейките.
7
1
 
28
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Да викат на помощ гелосаните ни футболисти, дето ореаваха света да ги пуснат да ритат. М-лоум-на държава сме. Факт!
6
1
 
14
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
10 ти *** ли си?Сам човек може ли да работи в цяло изфекциозно?май ей така пишеш :)
5
2
 
27
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Само да ти кажа, че и онези велики 1000лв. не им изплатиха, въпреки че даваха по 48 часови дежурства, понеже има недостиг на персонал. А ти продължавай да злобееш и да се чувстваш лично прецакан.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕлемагЩото прочетоха, че КОВИД няма, че ваксините са опасни и от тях няма нужда.Други въпроси?
3
4
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Вижте сега,този защо е в отпуска?Не виждали постиженията на ГРОБ.Защо никой не вижда какви великански крачки правим от ГРОБ?Магистрали ,търичм с джипа.Натирихме престъпността укрепваме плажа.Къде се закрив,ние от ГРОБ само строим!!!Да се премахне тая новина веднага!!!
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, милиард и колко е бюджета на нзок. С тези пари се плащат пътеки на болниците, прословутите пътеки. Нали в рамките на даде пътека има възнаграждение за медицинските екопи? Ами влезте за ревизия в мбал добрич да видим как се разпределят тези пари. Понеже тях ги има и те са много, не е от недостиг това. Покажете ред по ред какво и кал се плаща. Оборудването ви е дарения, консумативи се носят незаконно от пациенти, къде потъват парите?
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами отивай ти да бачкаш там тогава. А това, че е мизерия със смешно заплащане и високо натоварване няма да те бутне.