Ще минем ли на границата с неплатени фишове и нарушават ли се закони?

От 3-и юни са констатирани 1722 неплатени фиша
Обновена: 10 юни 2020 09:03 | 10 юни 2020 09:03, Петя Славова
94

Шофьорите, които не са платили фишовете и актовете си, да не могат да напускат страната. Това предлагат от Министерството на вътрешните работи.

Идеята на МВР е да се интегрира система, с която на граничните пунктове шофьорите да се задължават да плащат санкциите си, иначе граничните власти няма да им позволяват да напуснат страната, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това означава, че ако например не сте платили акт или фиш, ще имате 2 опции - или да платите на място, или да се върнете обратно.

Системата вече е пусната пробно на граничен пункт "Калотина" и там само за няколко дни, от 3 юни насам, са констатирани 1722 неплатени фиша на стойност над 200 000 лева.

Владимир Владимиров е шофьор от 15 години. Разказва ни, че последният път, когато разбрал, че има неплатен акт е при издаване на документи на гише в полицията.

Според юриста Камен Донев желанието на МВР за ограничаване на излизането от страната е в противовес с основни европейски закони.

Подобни ограничения за пътуване се позволяват само в конкретни случаи - при защита на националната сигурност, обществения ред и здравето на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
6
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Не казвам, че системата е перфектна, идеята е, че има начин да се провери и ско си съвестен ще си платиш акта или фиша, ако не си все ще се правиш на неразбрал и невидял. Сега схемата каква е? Фиш акт, нема проблеми караш си пак с 200 . Ще платя като ми е кеф ама така не става, българина като му бръкнат в джоба тогава разбира иначе не ! Аз го научих също по- трудния начин, но го научих!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой не спира някой да пътува, спират конкретното превозно средство!!!
23
3
 
13
 
! Отговори
Off преди 3 години
Защо няма мрънкане при същите мерки в Гърция и Турция - ако не си си платил глобата, не те пускат да се прибереш в БГ.
22
0
 
4
 
! Отговори
до Бау преди 3 години
Що само КПП-а с турция си изброил? Нещо така...а?
21
0
 
4
 
! Отговори
Патил преди 3 години
До ХХСайт има, но в него излиза след като ти връчат фиша/акта. До тогава нямаш нищо.
20
0
 
9
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Въртиш, сучеш, ама не можеш да надскочиш типичното за една група хора мислене!
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм за.. ще се вдигне събираемалостта и Бай *** ще спре да скатава и да не плаща. Държавата почва да работи . Браво.
18
5
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ами ако не пътува зад граница, а си пасе козите в местната ливада...?! Бе, това откакто станахте европейци, вместо да паднат границите, още повече ги издигнахте в култ! Значи, всеки може да върши какви ли не безобразия на територията на ЕС, но ако не мине през Капитан Андреево, Лесово или Малко Търново - шапка на тояга! Откраднал кола в Холандия, минал десет европейски държави и трябва БГ гр. полицай на К. Андреево с 5 пъти по малка заплата от австриеца да го установява. Щото сме модерни!
17
8
 
10
 
! Отговори
Кво ревете преди 3 години
Кво ревете бе нали това уж ви отличава от ромите? Като не си плащаш глобите как очакваш да няма произшествия после? Чувтсвото за безнакзаност до какво води? Я акт 1000 лв и до месец ако не платиш запор на заплатата, да видиш как ше внимаваш после! А сега се трупат закъснения с години и събираемост никва! Ем искате правила, ем те да не са за вас точно ако може! Племе такова , само знае реве и се оплаква
16
1
 
14
 
! Отговори
m преди 3 години
Първо МВР да си оправят системата!Преди седмица ми се случи да разбера, че още декември месец ми било излязло решение по акт и искаха да ми вземат книжката, при положение, че в началото на май ми презавериха акта с мотив, че още нямало излязло решение по него, а се оказа, че след като си платих акта, в електронния докумет, който ми издадоха пътните полицай, липсва една цифра и съответно все още никъде не е отразено, че съм си платил и в момента започва едно безмислено лутане по институции...
15
2
 
15
 
! Отговори
Потърпевш преди 3 години
Ами когато е платен фиша но не е отразен/често явление/ в с-та на КАТ, тогава какво правим!
14
0
 
9
 
! Отговори
факт преди 3 години
Защото поне по фиш да може да се плаща веднага на пътя, а не да те пращат в банката, където освен глоба от 20-30 лева ти прибират още 4 за услугата. В офис за плащане на сметки и преводи - 1 лев! Най добре, за да не изкушават пътния патрул, глобата да може да се плаща в районното без допълнителни такси, а те ако искат, да се отчитат в бюджета или да си ги раздават като боноси! Важното е да не висиш в компютъра им с тежка присъда - неплатил враг на обществото и Горанов!
13
8
 
2
 
! Отговори
ГБР преди 3 години
Има сайт-https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index.Първо четете, а после пишете.Чукча не читател, чукча писател.
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов начин да вдигнат рушветите към полицията, сега полицая всякак ще те рекетира нали затуй ги пази нашата полицая. Нека ги пази до изборите рейтинга на Божков ше е 60%.
11
1
 
19
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Искат да го извъртят някой друг да им свърши работата.. Естествено пак с принуда. Никой не си мърда пръста да връчва електронни фишове, така , докато не идеш за нещо в КАТ, въобще не знаеш, че имаш глоба. След това те изнудват да си платиш, за да ти свършат работа. Да не говорим, че има случаи дори при изтекла давност /т. е. невръчен над 5 г/ да правят проблеми.. Както винаги в нашата държава чиновникът си мисли, че си му длъжен, въпреки, че му плащаш заплатата..
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има едно малцинство в България което нищо не плаща и никой не му търси отговорност нето данъци нито винетка и застраховки но не смеят да ги пипнат иначе се оплакват от дискриминация в Брюксел а нас ни дрешат яко
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осемдесет хилядната банда щатни тюфлеци и потомствени корумпирани младопенсиониращи се трудоустроени непрокопсаници, е откачила тотално. Както обикновено кипи безсмислен труд и така е от 44 година. Помните че връчваха неплатени глоби и фишове на пътниците в автобусите. Но той народа не случайно е казал, ***, по-***, най-***, шофьор, охранител, милиционер.
8
4
 
16
 
! Отговори
До 6 - Мяу преди 3 години
Като ползваш телефон, ток, вода ще плащаш нормално е! Какво значи натискат ??? Ако не си плащаш е нормално да те Натискат , иначе ние трябва да ти го платим ! Това с натискането е ромска логика.
7
2
 
4
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Бре, доживях да съм на едно мнение с теб...Браво!
6
11
 
9
 
! Отговори
До ХХ преди 3 години
Сайта се казва КАТ , онлайн може да се провери и то не е от вчера. Влизаш и по ЕГН си правиш проверка кво имаш и кво немаш. Българина все неразбрал като има да дава, ама ако имаше да взимаш щеше да знаеш нали?