Закъсняла ли е линейката за момчето, ударено от мълния?

Братът на загиналото дете първо стигнало до него
10 юни 2020 07:55, Петя Славова
30
Закъсняла ли е линейката за момчето, ударено от мълния?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

15-годишно момче загина вчера, ударено от мълния край ботевгардското село Гурково. Пасището, на което се е разиграла трагедията, е на около 2 км от Гурково. Родителите на Илия са земеделски производители и от години отглеждат крави, съобщава БНТ.

Братът на детето пръв стигнал до тялото му, за да му направи изкуствено дишане. Той и неговите близки смятат, че повиканата линейка е закъсняла с пристигането си на мястото на инцидента.

Още по темата

Според Спешна помощ обаче лекарите са дошли на време, но на място нямали какво да направят, освен да констатират смъртта на детето.

Трагедията станала след като Илия отишъл да прибере кравите, за които се грижили заедно с родителите си.  По това време над селото се разразила мощна буря, при която паднала мълния и ударила младежа.

Кметският наместник на Гурково Генка Йотова разказа за случилото се. "Картината беше много тежка, много трагична. Случилото се е при силна буря, силен гръм удря детенцето и го убива на място. Действително силна беше бурята, но за кратко. Имаше много силни гръмотевици."

Тя допълни, че семейството на детето е много трудолюбиво и добро, жители са на село Гурково. Няма такъв подобен случай в землището на селото. Илия е бил ученик в ботевградската Природоматематическа гимназия.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Линейката не е мълния. И слинейка и без линейка изхода почти винаги е един и същ за съжаление.Бог да прости детето.
4
3
 
19
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Досега не съм чул един да е умрял от болест, злополука или естествена смърт! Все или линейката е закъсняла или в болницата некадърни доктори са го уморили!!! Ама, че са го ударили 200-300 кА при темп. 30 000 градуса и 5 000 волта ток кой го отчита? Нали трябва да се плюе и докторите са най - удобни. Като поотмина зорът с вируса и вече няма ръкопляскания, а само храчки?!!!
3
6
 
11
 
! Отговори
опетков преди 3 години
А защо родителите или в училище не са научили този осмокласник какво се прави при буря с мълнии в планината?
2
2
 
19
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Айдее. Пак Спешна помощ е виновна?!!!
1
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Линейките са нещо като бялата лястовица. У нас костоваците направиха болниците търговски дружества, филисофията всеки да се спасява сам, държава няма, а сорос е бог на отворени крадливи бездържавници. Докато си направиш домашна аптека, купиш си оръжие защото и армия няма, внесеш си осигуровки в три частни фонд, за да ти останат пари поне от единия и живота ти свършил.