Жена си направи тест заради пътуване, оказа се с вируса

Два нови случая са регистрирани в Ловешко
17
Жена си направи тест заради пътуване, оказа се с вируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жена на 42 години от Ловеч е с положителна проба за коронавируса. Тя е без оплаквания, но си е направила профилактично изследване заради предстоящо пътуване извън страната. Поставена е под карантина за 28 дни.

Контактните са две лица, поставени са под 14-дневна карантина. Взета им е проба за PCR изследване, съобщиха от РЗИ.

Общо два нови случая с положителен резултат за COVID-19 от област Ловеч са регистрирани в Информационната система за надзор на заболяванията от коронавирусна инфекция.

Вторият случай е 45-годишен мъж от угърчинското село Лесидрен, също без оплаквания, който се е изследвал поради контакт с потвърден случай от вчера. Поставен е под карантина за 28 дни. Близките контактни в семейството са двама, които са поставени под карантина за 14 дни и е взет материал за изследване.

Поради получена информация за събиране на по-голям брой хора от село Лесидрен на семейно тържество, сред които е бил потвърденият първи случай от селото, РЗИ предприема активно издирване и пробонабиране, с цел проследяване на епидемичната връзка и ограничаване разпространението на инфекцията.

Епидемиологичното проучване продължава и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Ловечкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Професия Термометър преди 3 години
Една от "модерните" професии. Не се изисква образование. Само партийна принадлежност. Стоиш на входа на общината да проверяваш температурата. Докато има Балами да вярват на тази държава.
10
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Само да попитам. Инфектирани 300 000. По 28 дни карантина = 8 400 000 човекодни. Тая държава е толкова ларж. Готова ли е да предостави издръжка на тези хора?
9
1
 
1
 
! Отговори
до анонимен 5 преди 3 години
а случайно да ти минава през *** мозъче мисълта, че може да заразиш и някой, за когото да е фатално? Ще се въздържа от друг коментар на подобно плоско мислене.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразоносителка
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно, спрете да лъжите! Нещастници! Колкото повече грехове извършвате, толкова по лошо ще е наказанието ви!
6
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има 100 случая щото са тествали малко и целево, на място, където има концентрация на заразени. Ако намерят пари да тестват масово, както правят в нормалните държави, нищо чудно да прескочим и бройката от 1000 заразени на ден.Ама какво от това. От тоя вирус не *** повече хора, отколкото от свинските, птичите и подобни грипове. И то *** основно са хора с единия крак в гроба - раково болни, инфаркти, тежки диабети и други подобни страшни заболявания ...
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си терминално болен, за да те обявят за клъстърен център. Затова не правят по 10 хиляди теста на ден. Току-виж 5% се оказали позитивни, а покрай тях още 10-15 вторично заразени. Държавата ще фалира с толкова тестове и няма да достроим АМ Хемус и Струма.
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жените са проблемни , явно това е идеята на автора?
3
4
 
17
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Не те лъжат, просто всеки от нас носи вируси и ако се тестваме за всички познати, доста ще са позитивни. Това нито значи, че си болен, нито че си задължително заразен.
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eй затова доброволно не бих си направил тест за коронавирус. Отиде й лятото на жената. Сигурен съм, че не е заразна.
1
17
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
И на мен да ми направят изследване, ще ме изкарат заразен от корона, без никакви симптоми и нищо. Човекът здрав и го водят болен от корона. Звучи като болен здрав носи. Благодарете на властта, че ви лъже.