Заведение таксувало плажуващи на плаж, обявен за безплатен

Собственик поискал 8 лева за чадър и шезлонг
11 юни 2020 11:01, Ния Христова
70
Заведение таксувало плажуващи на плаж, обявен за безплатен
Снимка: БГНЕС
Бургазлийка и приятелката й се оплакват, че вчера собственик на заведение на Северния плаж в Бургас им е поискал сумата от 8 лева за шезлонг и чадър, съобщи Нова тв. 
 
Двете дами платили таксата, въпреки, че знаели, че тази година ивицата в Бургас е задължена да предоставя безплатна сянка на посетителите си. Учудването на жените дошло, когато видяли, че на касовия бон пише, че плащат за кафе, а не за плажни принадлежности. 
 
"Никой не е взимал пари за сянката на чадърите или за маса. За всяко действие се издава касов бон, като в конкретния случай е посочена консумацията на кафе. При положение, че има управител и към него няма отправени запитвания, смятам, че клиентът е надлежно обслужен", казва собственикът на заведението Кирил Панайотов.
 
Той обясни, че заведението не таксува за чадър и шезлонг. 
 
"Според мен няма нищо нередно тук. Всяко едно заведение е в правото си да изисква консумация от посетителите. Не трябва да се бърка допълнителната търговска площ с площта за разполагане на плажни принадлежности", каза представителят на концесионера Симеон Цветков.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
14
 
2
 
! Отговори
do картофчо преди 3 години
В Гърция, дори не навсякъде на доста места вече се плаща отделно, за да ползваш чадър и шезлон трябва да консумираш нещо от заведението, иначе идват и любесно те молят да напуснеш. Но там селските тарикати не смеят да надигат глас и чинно плащат.
39
11
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Не виждам какъв е проблема.Същите пищящи *** по вестниците 15 години обясняваха,че в чужбина е точно така.Сега пак пищят.Шизофрения!
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То беше ясно, че ще си измислят врътки за да не си спазят обещанията. Единия използвал стар ценоразпис, другия таксувал несъществуващо кафе, очаквам скоро такса "спасител" или "въздух"
37
0
 
8
 
! Отговори
Това са внуците на преди 3 години
онези сезонни печалбари, които са драли летовниците от времето на соца. Който се интересува от подробности, да пита баба си или баща си как са летували и плажували през 1970, 1980 г.На Кабакум - чист плаж, малко хора, но няма спасител, няма чадъри и т.н. Плажуваш на своя отговорност. Но е нямало и свлачище, защото по онова време вили като палати на топ места са си строили само една шепа богоизбрани.На Златните, само за да стъпиш на плажа - 20 ст. Заплата на висшист - 105 лв.
36
1
 
6
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До ТуристВ Гърция получаваш безплатни шезлонги 8поне 2 броя/ и срещу минерална вода от 50 евроцента, не е задължително да се вземе чай или кафе, или друго.
35
1
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Нищо не се разбира от статията. Казал ли е на клиентите, че е задължително да си поръчат кафе? Едно кафе 8лв ли е? Консумирали ли са кафе в кафенето му или просто са лежали на плажа под уж безплатния чадър и са получили сметка за кафе, което не са и видяли?В Гърция също искат фрапе за 4-5евро или бира за същите пари, но идват с голяма вода или чипс, информиран си предварително, пари за паркинг не искат и всичко е ясно и точно.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вие не разбрахте ли че на нашето черноморие безплатна е само кафявата фекална смес, която идва от Варна?
33
0
 
11
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Епа аз рекламирам на моите колеки от франция и германия, та рекламирам им БГ морето като евтина дестинация за секс и евтно пиене! Те много се кефят единия каза, че няква сервитьорка му врътнала *** за 20лв! Така, че ако искате да починете хубаво със семейството си то ходете я в Гърция я в Турция! Тука е само да ви *** и да ви вземат парите! НЕ ХОДЕТЕ ТУК!
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото спасение на не ходите на море в България. Собствениците са назначени капиталисти от БКП-БСП , които с крадени пари са построили хотелите. Сега от такива хора какво да очакваш.
31
1
 
12
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До от 2Очаквам да бъде включена такса дезинфекция или корона вирус. Нашите скубачи са изобретателни.
30
1
 
6
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Като в Гърция!Безплатен чадър и шезлонг,срещу кафе!
29
1
 
2
 
! Отговори
жлуфся преди 3 години
абе ше пиете кафе или фреш с чадърче !
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е не го ли проумяхте вече до кокал че в момента в който решите да почивате при българските хронични ганнюююввее-бизнесмени ще 'рупате' голямата "РЯПА"!
27
1
 
20
 
! Отговори
Мда преди 3 години
До Анонимен 29"Сигурно миналата година плажът е бил платен, и така, по навик...е станало"Това е като случая от преди няколко дни, дето някакви ги бяха одрали 64 лева за шезлонги и чадъри, вместо 16 лева и собственика се оправда, че явно е станала грешка с миналогодишните цени.Пак така, "по навик". Като вица с "АКМ" : "Господине в сметката ми е включен още АКМ, ние такова нещо не сме си поръчвали. Какво е?" Сервитьор: "Ако мине".
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Душманите днес са наглите собственици на заведения по плажа. За тях държавата и законите са параван за беззаконията в интерес на собственото им забогатяване.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така де, ден година храни. ей, тия пропаднаха, от предишните години нищо не са натрупали.
24
2
 
31
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Е отивайте да ги спасявате и тях. Бг бизнесмен с такова отношение може да разчита само на балъци дето са се излъгали да идат при тях и никога повече няма да повторят. Само че балъците имат край и един ден ще седят празни и ще се чудят какво стана.
23
1
 
39
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Щом работата била такава с кафето за 8лв и безплатни шезлонги, значи отивам с термос кафе и си ползвам шезлонгите. Като се правят на тарикати, що си мислят, че са най-големите тарикати! Вместо да направят някаква нормална надценка (примерно 2лв. за кафе или вода), за да имат печалба и оборот и всички да ги хвалят, те с нахалството си ще стоят без нищо и всички ще ги плюят! На такива се казва "селски тарикати" и после се чудим защо българите масово ходят в Гърция и Турция на плаж!
22
1
 
5
 
! Отговори
от 2 преди 3 години
До ppНе се ядосвай. Аз лично станах свидетел на разговор между двама германци на видима възраст отоло 17-18 години, докато си лежах на една полянка в парк в Мюнхен. Спореха за това къде да ходят на море лятото: Майорка или България. Накрая решиха, че ще е България и използваха буквално тази фраза. Смятай, за да се стигне до такива разговори колко известни сме станали с това.
21
2
 
1
 
! Отговори
pp преди 3 години
До 20 от 2ти си зле. такива *** като теб определят нашата репутация