На прага на стартиращия сезон - на море у нас или в Гърция?

Повечето българи предпочитат родното Черноморие за лятото
Обновена: 16 юни 2020 20:47 | 16 юни 2020 20:33, Анисия Иванова
144

Кое море да изберем - Бяло или Черно? На прага на стартиращия туристически сезон много българи си задават този въпрос.

Музикантът Калин Вельов е един от най-големите привърженици на къмпингуването, а от години избира родното Черноморие.

"Аз не мисля, че на гръцкото море цените са по-добри от нашите, но със сигурност има разлика в обслужването - в това, което се предлага за тези пари", каза Калин Вельов.

На къмпинг най-добре си почива и Лара Златарева. От 6 години ходи само в Гърция. Казва, че цените в южната ни съседка са основна причина да пътува с караваната си дотам.

"Няма да дойда на нашето море, защото качеството и цените нямат никакво съотношение", коментира тя.

Оказва се, че българите, които предпочитат родното Черноморие, са повече от онези, които избират чуждите плажове.

"Ние на българското море имаме много повече туристи, отколкото излизащи навън. Това не е характерно само за нас, италианците си пътуват в Италия, гърците в Гърция и ние на нашето", посочи доц. д-р. инж. Румен Драганов.
В момента Гърция разчита на българските туристи, тъй като на практика през сухопътните граници за свободно преминаване са отворени само граничните пунктове с България.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най добре:в гората.Има и гъби.
101
0
 
4
 
! Отговори
Поет лирик преди 3 години
Във водата ла..на... В мастиката вода.... А под чаршафите хлеб...рка гледа ме с тъга... (Та затова не ходя на нашето море от 15г)
100
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Какъв стартиращ сезон бе, хора! Навсякъде ври и кипи от вируса! Днес у нас 112 заразени, в Гърция ново огнище, в Турция расте броят на заразените, а всички българи, македонци и сърби са се юрнали на море! Ще видим след месец какво ще бъде положението, като се омешат вирусите! Дано да не съм лош пророк!
99
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера сутринта показаха колона от няколко хиляди коли с пътници към Гърция, неинформирани, че влизането в южната ни съседка без карантина започва в 12:00 часа на обяд.Бихте ли показали такав колона към южното ни черноморие? Акцията на МВР за отнемане на границата на шофьорските книжки на водачите с неизплатени глоби е незаконна.Адвокатите вече посъветваха шофьорите какво да правят и след 2-3 седмици ще завалят в съдилищата дела срещу КАТ за незаконни действия.Г-н министър на МВР, вашият отговор
98
2
 
28
 
! Отговори
пУзитивен преди 3 години
Масови фалити на хотели по Черноморието ще е една добра новина за българския туризъм, в по-далечна перспектива.
97
0
 
3
 
! Отговори
свързана новина преди 3 години
Според учените нужни са 900г. за разпадането на най-опасните радиоактивни елементи в района на Чернобил.
96
0
 
19
 
! Отговори
Сузана от Германия преди 3 години
Доверието се губи и няма да се върне бързо.Българският туризъм трябва да се преоткрие. Концепции от 80-те, защитени плажове, лоша храна, никакви културни оферти, руини, лоша инфраструктура.Никой с мозък не е на почивка в България.
95
0
 
4
 
! Отговори
до Българин преди 3 години
И най-вече, обслужват те нормални хора.
94
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се къпя в фекални води
93
0
 
29
 
! Отговори
Няма да помогна на Б преди 3 години
7. Варна е цялата в ***.8. Алчността е по голяма от човечността - чадър + шезлонг 50лв, чадър 80лв.9. Чалгия и простотия на корем.10. Продадоха огромни площи на чужденци ( руснаци ), чакаме Русия да анексира Черноморието.11. Чужденците могат да пушат трева и да се правят на пастет без проблеми, а Българите - в затвора за една цигара!12. Гърция е на 3 часа път и хората там знаят как се прави бизнес.
92
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да помогна на Българският туризъм по черноморието, защото:1. От над 20 години тъмни субекти държат и управляват цялото черноморие.2. Бетонираха всичко, на което можеше да се направи куфраж.3. Унищожиха дюни и защитени местности без да им мигне окото.4. Не благоволиха да обърнат внимание на стотиците протести, защитаващи природата.5. Издействаха забрана за дивото къмпингуване, защото къмпинга не пълни джоба на мутрите.6. Позволиха си да сложат ръце върху Иракли и Синеморец.
91
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 години
В Гърция ефтино и чисто
90
26
 
1
 
! Отговори
Край преди 3 години
Пази боже сляпо да прогледа. С такова самочувствие отиваме в Гърция на море, че направо сме кисели баровци. Къде в Гърция -на Неа Перамос дето помачетата от Родипите разнасят таблите като щайги. Маате полуфабрикатните калмари от Метро и къркате сладникаво узо. Баровска работа а?!?
89
0
 
4
 
! Отговори
отегчен преди 3 години
Каква карикатура е този "доц. д-р, инж.". Не е истина просто.
88
0
 
26
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До стар рибарАма работете си бе, кой ви спира? Като пуснете бирата като в ресторанта до нас по 2 лева и цацата, попчетата и сафрида по 3 лева ще се върнем. Иначе си работете, продавайте си един на друг на неземни цени рибата и бирата и чакайте за 1 месец да съберете пари после една година да не работите и само да лежите като търтеи. Че и се сърди...ХАхахаха, ***. *** при Бойко да ни задължи да ходим при вас и да ви пълним гушите, за да сте доволни
87
0
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
"На прага на стартиращия сезон - на море у нас или в Гърция?"За повечето почиващи този екзистенциален въпрос не стой,почти всички са се приготвили за чужбина,както каза дъщеря ми, всяко лято на море,но никога на кафявоморието.И сега в края на юни една компанийка заминават за 10дни в Гърция.Като правило ходят от пролетта до есента поне три пъти в Гърция,като понякога за 3-4дни ,а друг път за 2 и повече седмици.Племенницата и съпругът заедно с децата също потеглят с кемпера поне за едни месец.
86
1
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
На прага на стартиращия сезон си поркам в парка срещу нас на беседката с аверите и хич даже няма да си правя труда да ходя никъде и да пълна гушите на разни мазни, нечистоплътни типчета като Ричард Айдебегайподалеч
85
0
 
11
 
! Отговори
Абориген преди 3 години
В Гърция...да в Гърция....
84
0
 
18
 
! Отговори
hahaho преди 3 години
До Нека сметнемНе е нужно да се смята: Погледни уебкамерите и ще видиш само концесионери като мухи без глави около чадърите/празни естествено/. Не вярвайте на думи когато може да проверите! А рекета за неплатени глоби не коментирам...Мислят така да ни пратят да гълтаме "Кафяв планктон" и да гледаме подпорни стени...Както се казва: НО ПАСАВАН
83
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логичното е логично! Собствениците-мениджъри по нашето море в мнозинството си са гангстери и крадци! Тогава какви да са услугите? Жената, която са цитирали го е казала просто: прекалено високи цени за това обслужване! А гръцката картинка показа, че човек е склонен да даде повече пари, стига да му бъдат поискани както трябва! Имахме неприятен опит няколко години поред преди много време в България. Там просто се чувстваш излишен! А и не искам да си давам парите на бандити! Честно!