Две учителки от детска градина в Перник с коронавирус

Затварят забавачката, 11 са контактните деца
7

Две учителки от детска градина "Родолюбче“ в Перник също се оказаха с положителни проби за коронавирус. Във вторник целият персонал на градината бил тестван профилактично от РЗИ, а тази сутрин станало ясно, че две от пробите са положителни.

"Едната е на 62 години, другата на 36, но и двете нямат абсолютно никакви симптоми. Чувстват се превъзходно и се чудят как този PCR тест е положителен", коментира директорката на детската градина Ангелина Рикова.

Предполага се, че двете жени са се заразили от различни места, защото 62-годишната учителка не е идвала на работа от декември. "Другата колега, която е на 62 години, тя е в дълъг болничен отпуск от декември месец и сега е платен отпуск и тя не е идвала. Вчера я поканихме да дойде да си направи тест", обясни Риков пред Bulgaria ON AIR.

11 са контактните деца. Те са били в групата на 36-годишната учителка и са поставени под 14-дневна карантина. "Изпратихме екип, който да вземе носогърлен секрет на децата, които са в групата на контактните, а тези които не бяха на деня в градината им се взеха тестове в дома", подчерта директорът на детската градина.

В следващите 24 часа детската градина ще остане затворена за дезинфекция. ОТ РЗИ обясниха, че ако се наложи целият персонал ще бъде тестван още веднъж. А от петък детската градина ще заработи отново.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Внимавайте. И ако наистина не се чувствате добре, направете си изследвания без да се бавито много. Пазете дробовете.
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само лъжат нищо им няма нека си ходят децата
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без симптоми - положителен тест - обикновено е един от два варианта - или грешен тест, като папаята в Танзания, или ПРЕД симптоматични, тоест, след 3-4-5 дена ще се тръшнат.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината население е коронясано. Не се правят тестове.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болните са стотици хиляди но нямат симптоми според мен. Аз от повече от седмица съм уморен и постоянно ми се спи. Имам "гъделичкане" в гърлото. Преди три дни чувствах недостиг на въздух. Вече нямам такова чувство. Съпругата ми също се оплаква от леки болки в гърлото. Колегите също се оплакват от главоболие и умора. Един пък вика че не му достигал въздух и обвинява цигарите.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чака ни това, което се случва в Швеция. В един момент нашите управници решиха, че мерките им излизат прекалено скъпо и е по-добре да пожертват хората. Не го казват открито, но действията им говорят точно това. Мерките за ограничаване на заразата се ограничиха до общи приказки.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тестват всички българи,сигурно половината са вирусоносители