Центърът на София: Сметище, боклуци, счупени пейки, изкоренени цветя...

Част от сигналите през седмицата в платформата на Helpbook
19 юни 2020 15:15, Анисия Иванова
46

Снимка: Helpbook

 

Сред получените сигнали постъпили в платформата на Helpbook.info се откроява един, в който наш потребител е прикачил шокиращи снимки от центъра на София.

"В съседство на жилищна кооперация, намираща се на адрес: ул. "Овче Поле" 160-162, има дворно място, в което е изградена барака и живеят роми. Дворът е превърнат в сметище, миризмата, от което е нетърпима през летните месеци. Има реална опасност от зарази, завъждане на гризачи и хлебарки.

През зимните месеци се горят отпадъци за отопление и тъй като няма комин това е сериозна предпоставка за пожар. Положението е нетърпимо. По всяко време на денонощието се пуска неприемливо силно музика от уредба на двора на открито, независимо от правените забележки. Това е системен тормоз върху жителите на съседните сгради, който с времето става все по-безпардонен. Опитите за комуникация са изчерпани.

Приложените снимки са направени от терасата на съседната сграда. Надявам се, че отговорните институции ще бъдат сезирани и ще бъдат взети необходимите мерски, за да се прекрати това безобразие и най-малкото да се разчисти пространството“. Авторът на сигнала алармира Столичен инспекторат и се надява за предприемането на спешна проверка.

От район "Сердика“ ни изпратиха снимки, на които се вижда детска площадка в окаяно състояние, която представлява опасност за играещите малчугани. Настилката е стара и разрушена, а съоръженията са под всякаква критика.

В съседен район, отново в центъра на София, са заснети паркови мебели, които са станали обект на вандалска проява. Множество счупени пейки и изкоренени цветя "красят“ градинката пред хотел „Рила“.

Завършваме днешния обзор със сигнал от Варна. Ето какво пише нашият възмутен потребител: "Бих искал да сигнализирам за липсата на какъвто и да е тротоар по ул. "Мир". Знаете, че в района има много нови жилищни сгради, населени предимно от млади семейства с деца. Личният ми опит е, че да преминеш с детска количка по тази улица е възможно само по пътното платно и с риск за живота. Налага се да излизаме единствено с автомобил, което пък е в противовес с политиката на общината. Моля да вземете отношение и поне от едната страна на улицата тротоарът да бъде изграден/ремонтиран изцяло. Състоянието на асфалта по улицата няма да го коментирам“, завършва той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла София е сметище, същото каквото е и в кметството. Само корупция, партийна власт и грухтене. Да разкажат какви цифри плащат за почистване, охрана и счетоводство и чия собственост са фирмите, и какви са квотите за партньорите.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой ще окоси градинките, че пъплят кърлежи в Сф. след тези дъдждове? Какво чакате бе глоби няма ли за това?
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До оо8888Аз нямам куче, но ги разбирам че обичат повече домашните си любимци отколкото хората.Иначе за акотата си прав, но какво да направиш, все пак всеки си носи сам кръста..
32
1
 
11
 
! Отговори
оо8888 преди 3 години
София изглежда запусната и напълно изоставена. В центъра е зле, за кварталите - да не говорим. Но и ние сме си виновни. Колко от кучелюбците събират акото на любимците?! Нула. Осират се градинки, улици, детски площадки, училищни дворове. Защо ли? Няма контрол, няма наказания. Елементарно, Уотсън!
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, не се ли уморихте да обвинявате за всички неуредици в държавата ромеите!!!Колко от вас хвърлят фасовете си по улиците, хартийки, чашки за еднократна употреба, пласмасови бутилки, а децата ви?Кой оставя купчини отпадъци по поляните, парковете,кой троши???Само роемите???Ами толкова ни е културата и възпитанието!Преди 10-на дни се върнах от Хърватия от командировка, е и там има ромеи, но няма мръсотии по улиците, навсякъде е като градинка!
30
0
 
9
 
! Отговори
циганизация преди 3 години
В центъра на София също, на бул. Тотлебен 18 до хотел "Родина" от 10 години са отчуждени за събаряне 3 къщи. От близо 1 година в едната от тях, точно до хотела са се настанили фамилия *** с малки деца. В къщите е спряна водата, няма ток, няма прозорци, не се събира сметта и нали се сещате как се ходи по "нужда" , *** им са вече цяла планина, смрадта в жегите е ужасна и НИКОЙ НЕ ЗАБЕЛЯЗВА!!! Няма "закрила на детето", няма полиция, няма ХЕИ! И всичкото това в условията на епидемия...
29
1
 
14
 
! Отговори
Златев преди 3 години
Що не се съберат живущите мъже в кооперацията на Овче поле и да изгонят настанилите се полухора. Кой очакват да им свърши мъжката работа? ***
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава на отпадаците, какво искате?!
27
0
 
10
 
! Отговори
счети преди 3 години
Същата работа е по тротоарите - кучешки, котешки шитни и кой знае какви. Но това е като се съберат много хора на едно място - винаги има булшит между тях.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ми цензурирате дъмата Бокл?ук , та дори е в заглавието ви !!!...........................Защото сме идЬоти. Долни и гнусни.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова, къде е общинска полиция бе, Данче? Или да не ги притесняваме, рушвета за тази година е платен???
24
0
 
10
 
! Отговори
Божидар Петков преди 3 години
Дълго ще е в това си състояние, некадърност, некачествени материали, но от сърце.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласовоподавателите на герб...
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тоя кмет?
21
0
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Вършат се много безобразия, както от страна на престъпните управляващи, така и от неморални "граждани" !!!Законтие ни са такива, че да не действат и нищо не може да се направи, за да си подобрим чистотата или звуковия фон !!!С добро ако стане, става бавно и временно ...Със сила ... ами нямам право да му счупя кухата лейка ... а държавниет или общинските органи и те са с вързани ръце ... от калпавите низакони, които обслужват правата на престъпниците, но не и на редовните данъкоплатци !!!
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли някой да не е виждал по улиците и тротоарите да се търкалят и подритват предпазни ръкавици и предпазни маски?Повече ме е страх като видя такива гнусотии по улиците, от които не само вирус, ами и чума и туберколоза може да прихвана, отколкото да се бутам в непознати хора без маски в затворени пространства!И за да бъде пълна картинката, нека добавим бездомни улични кучета, болни, проскубани и крастави, с нажален поглед обикалящи около контейнерите и в очакване да си намерят нещо...
19
1
 
12
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Сигналите от София се насочват за разглеждане към протопрезвитер Кусан Хадавян, тези от Пазарджик към протопрезвитер Кеворк Хачерян, от Пловдив към протойерей Храч Мурадян и от Русе към протойерей Дирайр Хадавян. В останалите градове няма компетентни служители и се налага сигналите да се разглеждат от архиепископ Датев Акобян, който отговаря и за България и за Румъний съответно е претоварен и се чака по-дълго.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
13,в Париж има *** , който е ясно ,че се прави от емигрантите.Под Голямата арка в квартал Дефанс има стъпала,на които ако се изчисти ще се напълнят няколко самосвала,не се минава от ***.В Рим е страшно мръсно,но и там е пълно с емигранти.Една Прага примерно е много чиста,и там туристи има,но емигранти не....При нас няма емигранти,но има индуси....а и общините не работят ефективно за чистотата.
17
3
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
Тя изобщо не трябваше да идва, но сега се налага ударно да напълни нощното шкафче още стотина пъти и чак тогава ще си е изработила ангарията.Същото се отнася и за началника й - и той трябва да се отчете пред по-висшите с още 1-2 откраднати от нас милиарда и тогава ще го пуснат по пързалката.А ние... ние сме клети ***.
16
2
 
10
 
! Отговори
one преди 3 години
Ама пък и вие, мръсно било, ами страхът от зараза кара хората/***/да си почистват домовете отвътре, а какво става навън какво ги интересува?Хвърлят се всякакви непотребни неща от тераси отвсякъде.Защо управляващите да са вечно виновни, като че те трябва да тичат и да чистят навсякъде.ГЛОБИ дълбоко в джоба и ще се научим да си пазим градове и села.