Огнище сред служителите на МВР в Пазарджик – 12 души са с COVID-19

Положителен резултат са дали 11 жени и 1 мъж
Обновена: 19 юни 2020 09:00 | 19 юни 2020 09:00, Нели Христова
46
Огнище сред служителите на МВР в Пазарджик – 12 души са с COVID-19
Снимка: Pixabay

РЗИ Пазарджик информира за дванадесет положителни за коронавирус проби на служители на МВР Пазарджик. Единадесет от пробите са потвърдени от лабораторията към Медицински институт на МВР – София, една проба е потвърдена в лабораторията към МБАЛ „Уни Хоспитал“ гр. Панагюрище.

Положителни резултати за COVID-19 са дали единадесет жени и един мъж. Случаят в Панагюрище е на служителка от местното звено“ Български документи за самоличност“, което днес няма да работи, тъй като помещенията в сградата ще бъдат дезинфекцирани, предава "Монитор".

Новооткритите са 8 от Пазарджик, 1 от Септември, 1 от Панагюрище, 1 от с. Мало Конаре, 1 от с. Габровица. Жените са на възраст от 21 до 57 години, мъжът е на 47 години.

В Националната референтна лаборатория „Грип и ОРЗ“, НЦЗПБ е потвърдена положителна проба на 70-годишен мъж от гр. Пазарджик. Пробата е изпратена от СБАЛПФЗ-Пазарджик.

Потвърдена в лабораторията по вирусология към ДКЦ „Пълмед“ ЕООД Пловдив е положителна проба на 45-годишна жена от град Пазарджик, контактна на заразен. Жената е на домашна изолация.

Положителни резултати имат и двама мъже от град Пещера на 58 и на 65 години. Първият мъж е в домашна изолация, по-възрастният е хоспитализиран в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“.Издирват се контактните лица и се поставят под 14-дневна карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
май.. ви проклета преди 3 години
Стига сте м..проклета лъгали,къв вирус бре дяволи,проклети,дано в ада да горите бре невежи ***
37
1
 
2
 
! Отговори
бай х преди 3 години
населението от Пазараржишката околия малко ще си вземе въздух .....скоро милиционерето няма да мишкуват по мазетата за ракия и по дворовете за някой корен самораслек коноп
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То от полицаите по принцип не може да очакваш нещо хубаво от тях!Бабите по селата не разчитат на тях да ги пазят от престъпници
35
0
 
3
 
! Отговори
aaa преди 3 години
"Жената е на домашна изолация."На домашна изолация??? Големи журналисти, еййй
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска нека си лови вируса, язе че се пазим колко моем повече, че си носим маска и немаа се бутам у навалицата.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епидемиологичната обстановка се превърна в безконтролна.
32
1
 
3
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Време е и РПУ-тата в Пловдив да бъдат пратени на лятна почивка;)))
31
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
не мога да разбера, след като заразените нарастват всеки ден, защо не се връщат поне част от мерките за забавяне на заразите?? Всички заведения и хотели трябва моментално да се затворят до второ решение! През лятото вирусът я се забави, я не, но с навлеците от чужбина и българските пишман-туристи проблемите, ще нарастнат лавинообразно.Няма да ни помогнат и милиардите, дето уж ще ги получаваме от чужбина
30
0
 
7
 
! Отговори
има и още преди 3 години
Цяла Сърница е заразена и болна, но няма карантина там. Сърничани са известни връзкари, не дават и дума да им се каже. Те не се подчиняват на закона, а подчиняват закона на себе си. Обаче коронавирусът не се интересува от това и ги е налазил. Връзките им не важгат пред вирусите. От бездушието на сърничане страдат хората от другите селища, където заразата бе пренесена от граждани на Сърница.
29
1
 
10
 
! Отговори
Пандемия УханскаЧума преди 3 години
Коньо оиде у Реката!
28
1
 
18
 
! Отговори
Иван преди 3 години
В Швеция на 15 000 теста, 900 заразени вчера. При нас на 1900 теста на ченгета и гетата, 140 болни .... я сега ми сметнете, ако тествате нормално както в нормална държава, да кажем по 15 000 теста на ден.. колко заразени ще има ?!?!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та значи спирате полицай за проверса и те заразява с К-19. Или пък отидеш за услуга в РУ.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Полковник доцентНищо не предлагат. Опитват се да вменят вина на хората, които чинно спазваха мерките през всички тези месеци, без да се съобразяват с факта, че вирусът се ползва като камшик за стадо от политиците и корпорациите. Щабът и Борисов се изнизаха позорно в най-трудния момент. А Мангъров просто каза лошите новини. Мерките са ефективни, когато се прилагат разумно и целесъобразно. Това обаче отсъстваше тук, отсъства и сега.
25
4
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Според мен този вирус ще изчезне паралелно с получаването на парите от Европа за борба с него.
24
10
 
8
 
! Отговори
стая 101 преди 3 години
Нямам познат, приятел, комшия болен от ковид19. Даже не съм чул от някой че познава такъв. Гледам хората се събират, децата се събират навън.
23
1
 
10
 
! Отговори
ист преди 3 години
Време е да се казва от кой етнос са заразените, за да вземаме предпазни мерки. Сега може случайно да не се заразим.Информацията е най доброто защитно облекло.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДругите болести с летален край имат особеност - не са силно заразни.Сиреч, за такъв кат тебе да ти го кажем да разбереш, рак от съседа дето те подмина във входа няма да хванеш. Коронавирус обаче...
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индия , Бразилия,Бьлгария кьдето преобладава *** тьмно население положението с вируса е критично.
20
17
 
15
 
! Отговори
Полковник доцент преди 3 години
Плюете срещу Мангъров, но какво друго предлагате да се направи? Мерките са доказано неефективни, колкото и твърди да са те! Те могат да забавят хода на развитие на епидемията, но не можаха да я спрат, след като вируса продължава да циркулира из целия свят, а броя на хората които все още не са се срещнали с него е огромен, дори и в тежко засегнатите до момента региони. Ние можем да се затворим, да си стоим два месеца по къщите, да не ходим на море, в паркове, на работа..кой ще ни храни?
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНали искахте отворени кръчми и барове, и маските ви пречили да си решите брадите или да си слагате червило? Глас народен глас божи. Сега ще го прекарате със всичките последици които има това. Не си вярвал на платените мутри дето убеждаваха? Защо тогава само техните гласове се чуваха навсякъде и по фейсбука? Значи си мълчал или не ти е пукало какво ще стане и си оставил други да решават - еми решиха. Айде.