Огнище в Самоков - 25 нови заразени с COVID-19

Заразата се е разпростарнила в ромската махала
Обновена: 19 юни 2020 12:32 | 19 юни 2020 12:32, Ния Христова
5
Огнище в Самоков - 25 нови заразени с COVID-19
Снимка: Pixabay
От София-област 25 от общо 26 новозаразени с COVID-19 са в Самоков. 70% от случаите са в ромския квартал "Седми", съобщи за поредното огнище на коронавирус шефът на РЗИ Георги Николчов, цитиран от "Монитор".
 
Той уточни, че повечето заразени са поставени на домашно лечение. Прави се дезинфекция само в огнищата, а заразата е семейна. Георги Николчов определи случващото се в квартала като "затягане на противоепидемичните мерки". Той увери, че ако това не даде резултат, ще има допълнително затягане на мерките. 
Още по темата
 
Кметът на Самоков Владимир Георгиев каза, че носенето на маски на обществени места е задължително. По-строгите мерки засега са спуснати до 24 юни. "Мисля, че за една седмица ще се справим", допълни още градоначалникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Случаите преди били малко заради мерките. България се движи с месец след Европа. Умнико, откъде дойдоха новите случаи, бе? От небето ли паднаха? Или това се ви ИЗБИРАТЕЛЕТЕ дето си ги къркате.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрограмистТе са само заразени бе. Не са болни. Такива не ги лекуват.
3
0
 
19
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Да ходят сега при пастора да ги лекува с молитви.
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктор Менгелъров препоръчваше мешане за засилване на имунитета срещу вируса; слънце, море за лечение на вируса. Мерките били излишни, защото случаите били малко, казват чалгарите от МБАЛ "Седем-осми". Доктор Чалгаров не знае, че случаите бяха малко заради мерките. Гледай си чалгата, чалгарю другар.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошо че чингапуците не *** от тоз вирус а той минава през тях и заминава по хората!А те здравни осигуровки плащали ли са?Ако не са палете от четирите края