33 нови случая на коронавирус у нас, 47 са излекувани

Няма починали през денонощието
22 юни 2020 06:05, Александър Попов
216
33 нови случая на коронавирус у нас, 47 са излекувани
Снимка: Pixabay
33 са новозаразените с коронавирус за последното денонощие, така общият им брой става 3905, показват данните от Единния информационен портал. Направените тестове са 566.
 
Активните случаи са 1632, излекувани за последното денонощие са 47 души - общо от началото на епидемията - 2074.
 
Най-много заразени има в Кюстендил - 14, София-град - 6, София област също 6, Варна - 2, в Пловдив, Бургас, Благоевград, Перник и Пазарджик по един.
 
В лечебни заведения за болнична помощ се намират 322-ма пациенти, при които е констатиран коронавирус. От тях 13 са настанени в интензивни отделения.
 
Националната информационна система показва, че у нас общият брой на лицата-медицински персонал, при които е потвърден COVID-19, е 343. През изминалите 24 часа не са установени нови случаи.
 
Общият брой на починалите лица от вируса у нас са 199, през последното денонощие няма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
10
 
1
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Аре чао, отивам на плаж, после на таверна - без маска, сервитьора ме посреща с "my friend!" още от пътя като ме види - вие си бълнувайте карантините тука.
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броя на обработените тестове (566) влияе на обявените новооткрити (33) и само толкоз. На изчакване вероятно има набрани проби от целеви групи, които ще повишат броя на новооткрити с утрешна дата. Но тези проби са целеви, от контактни първи и втори ред и др, така на развитието на епидемията това не влияе. Тези с очакващите резултат, контактни от огнища са карантирани. Останалото е само игра на числа, а нека не се забравя, че теста е само един от инструментите при епидемиологичните мерки.
90
2
 
15
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Вчера в едно градче около София /където ми е къщата/ ,хората си щъкат без маски и никакви дезинфектанти! Гледат ме като треснати ,че съм с черна маска и слагам дезинфектант в магазина и вътре в заведението докато пазарувам! Казват "....., нали не било задължително вече" ! Е как искате да нямаме заразени,като вирусът видимо се е поотслабил,но не е преминал! Вчера го има- днес го няма!?!?Я стъпете на земята,помислете и пазете поне околните,ако не себе си!
89
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доживяхме да надминем и Испания. В България в последните 10-14 дни има по около 85 новозаразени средно на ден, което е 12,2 човека на 1 милион население. В Испания в същото време имат средно по 340 нови случая на ден, което е 7,3 човека на 1 милион население, т.е. в България има с 67% повече новозаразени от Испания на човек от населението.
88
4
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Като сте толкова велики и безстрашни, защо като се разболеете по света, тичате да се върнете в България, за да донесете тук заразата?
87
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седянката от 5 души пак се е събрала, нямат друга работа. Не виждате ли, че никой не се интересува от мъдростите ви.
86
7
 
2
 
! Отговори
Смех преди 3 години
И какво от това - като пуснат туристите дали няма да им се вдигнат случаите? Все още има вирус при тях - защо се отварят, толкова ли са прости испанците?
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
33 от 500 = 132 от 2000
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Смех400 случая на 50 милиона население прави по 8 заразени на милион . При 7 милиона българи това се равнява на 56 заразени дневно. Ние имаме 2 до 3 пъти повече заразени в сравнение с Испания.
83
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тайван, тотално затваряне е са добре.Виетнам, тотално затваряне и са добре.Китай, след първоначалното ориентиране, тотално затваряне и са добре.Ломбардия в Италия, тотално затваряне след като разбраха какво става и сега се оправиха.Гърция, яка карантина и сега са добре.Словакия, като Гърция.Япония, спазване на дистанция, маски и са добре.Нова Зеландия и Австралия,. ... и т.н.
82
6
 
10
 
! Отговори
ПАЦИЕНТ 0 преди 3 години
заразните столичани да спрат да разнасят вируси чак до морето-почуствал се зле човека-и вместо да отиде в болница-тръгнал на море-слънцето щяло да му помогне-стойте си в запарената котловина и плажувайте на езерото ариана или в който искате гьол ..
81
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марионетките искат повече тестове, за да има повече заразени(болни няма). Обаче не искат да тестват всички, за да се разбере веднъж завинаги. Трябва да са хем достатъчно за да създава напрежение у страхливите, но не прекалено, защото ще свършат нетестваните българи и няма да има за втора вълна. Елементарно и доста прозрачно.
80
5
 
8
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Аз ще ви отговоря и сега - Испания и Гърция разбират, че без летен сезон са приключили.
79
1
 
2
 
! Отговори
До 101 Смех преди 3 години
Смешния си ти в случая.Ще ти дам и подсказка - България е под 7 милиона,докато Испания има 47 милиона население или съотношение 6.7 Хайде сега умножи това по средно 120 заразени дневно в България и ще получиш над 805,малко повече от 400 заразени дневно в Испания,нали. А в случая има и друг фактор - тренд.
78
1
 
6
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Ами колкото повече ви турят за броене, повече ще броите бе.Ако броите прости и гледате само мене, значи съм единствения и неповторим, ама такъв късмет нямам и такава чест ми се не пада само на мене...Турете до мене цялото мисирско съсловие и бая ще станем, ама само Бойчо да не туряте, той хич не е ***-той е хитрец и прави вас на прости, та наредете са и вие до нас бе, място има колкото щете...
77
11
 
3
 
! Отговори
Смех преди 3 години
В Гърция ни пускат на тумби без карантина - сервитьора в таверната ми вика "ела седни тук приятелю мой" нищо че съм *** и ходя без маска. Някоя кратуна да ми обясни, що стана така?
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЯРВАМ, ВЯРВАМ
75
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мършави старчоци ми блъскат минуси. Короната няма да ви прости. Хубава седмица, страхливци.
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цял Свят разбраха ,че има ли много заразени в една държава... за нейните поданици трябва да ИМА КАРАНТИНА ,ако отиват на места ,където хората имат самосъзнание и дисциплина...Продължавайте да се заразявате и ще видите Гърция и Турция през крив макарон.
73
11
 
3
 
! Отговори
Поправка преди 3 години
Тука има много хора, които искат да са затворени.----Това не са хора, а пенсионери.