Колективна оставка в Спешното в Силистра заради агресия към лекар

Ако това се случи, цяло звено ще остане без персонал
23 юни 2020 17:30, Ния Христова
35
Колективна оставка в Спешното в Силистра заради агресия към лекар
Снимка: БГНЕС
"Случаят е потресаващ. Тук става дума и за писания на хора с позиция в града, които са толкова вулгарни, че сме потресени. Колегите не искат да дават дежурства в Спешно отделение". Тоза каза пред БНР директорът на Областната болница в Силистра д-р Даниела Костадинова. Тя е написала отворено писмо до обществеността заради поредния случай на агресия към медици от Спешното отделение.
 
Екипът на Спешното отделение готви колективна оставка. А ако това се случи, цяло звено ще остане без персонал, тъй като кадри няма откъде да се вземат: 
 
"Колегите ме питат кой ще ги защити, кой ще им върне достойнството. Чувството за безнаказаност работи в тази посока, можем да ругаем, да бием".
 
Силистра е единственият град без спешен кабинет и това натоварва Спешното отделение:
 
"Нашето Спешно отделение се е превърнало в кабинет за всякакви оплаквания извън работното време на общопрактикуващите лекари". 
 
Д-р Васил Славов, председател на регионалната колегия на Българския лекарски съюз, казва, че едва около 5% от пациентите, които търсят медицинска помощ отговарят на критериите за спешност. 
 
И ръководството на болницата, и БЛС са подали сигнали в прокуратурата, включително и срещу хората, които са отправяли обиди във Фейсбук в групата "Забелязано в Силистра". 
 
"Нашата реакция е против анархия и заради отчаянието на колегите, че няма кой да им помогне. Човек отива на работа с идеята, че могат да го набият, да го обиждат и че нищо няма да се промени".
 
Пострадалият д-р Бейти Насуф: 
 
"Това отношение убива всяко желание за работа. Аз се върнах в Силистра, за да помагам на хората, тук сме много малко колеги. Всички си задаваме въпроса - докъде трябва да стигнат нещата? Да бъде бъде убит лекар, ли?". 
 
Д-р Даниела Костадинова призовава да се вземат мерки на национално ниво. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Ку-ку преди 3 години
До Потърпевш"Да се махат" - ама кой ще дойде?
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Активист на БСП"Пак ли Нойковите избиратели?"Да, Бойковите коалиционни партньори!
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много изнежени тези лекари. А говорят цинизми помежду си за пациентите, за да се забавляват.Може би само хамалите и строителите могат да се сравняват с цинизма на лекарите. Такава им е професията.
22
3
 
8
 
! Отговори
Лиан преди 3 години
Обществото ни е болно, много болно. Щом нападаш човек, дошъл да ти помогне... Нека всеки се запита дали винаги е могъл да помогне на близък човек в беда? И ако не можеш дали трябва да те убият с камъни? Добре, всеки който е безгрешен да хвърли по лекарите. Повярвайте, здравеопазването в страните от ЕС ако дойде при нас тогава ще оценим нашите лекари!
21
4
 
22
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Напускайте, хора! Тези *** не ви заслужават. Народ, който бие лекарите и учителите си, не заслужава да просъществува!
20
19
 
6
 
! Отговори
Потърпевш преди 3 години
Заслужават си обидите и боя. Крайно некадърни. Не различават инсулт и последиците бяха фатални за баба ми. На кума ми не могат да сложат катетър. Да се махат, ама кой ще ги вземе на работа в по-голям град.
19
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато бият лекарите и учителите повече от политиците, тази държава няма да се оправи.
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако съм лекар в Силистра,отдавна да съм си бил камшиците от там.По добре да си ветеринар от където и да го погледнеш.Пациенти пари и прочие.
17
3
 
21
 
! Отговори
123 преди 3 години
Учете немски, колеги. Тук се започва с около 5000Е, макар и чужденец си господин Докторе. А в професионално отношение си на светлинни години от родната мизерия
16
6
 
17
 
! Отговори
Силистренец преди 3 години
Съгласен съм, че е недопустимо селяндурско отношение и обиди спрямо лекарите.Но и хората са обидени от пренебрежителното и нагло отношение на лекарите, които често не проявяват необходимата хуманност и уважение.
15
19
 
8
 
! Отговори
Copocoид преди 3 години
Уважаеми лекари и сестри,Отивайте в Ню Йорк, Орландо, Сиатъл и Атланта.Там ви чакат едни добрички чернокожи лелки и чичовци, които даже ако ги погледнете накриво без да се усмихвате ще ви смелят от бой и след това ще ви съдят за расизъм ако все още имате нещастието да сте оживели.
14
10
 
19
 
! Отговори
Н преди 3 години
Уважаеми лекари и мед. сестри,Напуснете, емигрирайте, сменете си професията или поне работете само на частно, ама с цена на прегледа поне 50 лева. Вашите пациенти не ви заслужават, нито ви ценят. Злоупотребяват с вас години наред, съсипват ви здравето и психиката и за капак се оплакват от отношение и професионализъм...
13
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ния пациентите отиваме в болницата с ясното съзнание че ще сме зле приети, оскубани, изнудвани, рекетирани, оставени на произвола на съдбата, измамени, не излекувани.... Кой ще ни върне достойнството?
12
1
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Не е "безпомощна" държавата. Само се прави, за пред 80-те%. Я се защити от някой "ром", куче, банка... да видиш, дали е "безпомощна".
11
0
 
21
 
! Отговори
балама преди 3 години
Абе, таз "агресия" има ли име? Инициали, поне. Пол, възраст... За етнос не питаме. Щото е ясно.
10
4
 
24
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Пак ли са Бойковите избиратели???
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СложетеЗащо очаквате лекарите като морал да са различни от останалите хора?
8
15
 
18
 
! Отговори
Сложете преди 3 години
камери в болниците и им гледайте сеира.А и скрити със звук да се чуе как си просят пари Лекарите от болните и умиращите.
7
1
 
8
 
! Отговори
До Курис Пичерядис преди 3 години
Едва ли!!!
6
7
 
1
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 3 години
До 10 Добре съм а Вие?