Удължиха засилените противоепидемични мерки в Буковлък

Запазва се и 24-часовият полицейски контрол на два пункта
23 юни 2020 08:52, Петя Славова
3
Удължиха засилените противоепидемични мерки в  Буковлък
Снимка: БГНЕС

Удължиха засилените противоепидемични мерки в плевенското село Буковлък с още една седмица.

Запазва се и 24-часовият полицейски контрол на два пункта, за да се ограничи напускането на хора, поставени под карантина, предаде БНР.

Според РЗИ мерките до момента имат резултат, но е необходимо да продължат и спазвани стриктно от населението до 29 юни.

Още по темата

Не се допуска излизането от Буковлък само на хора, поставени под карантина. Остава забраната за посещения на барове, дискотеки и пенсионерски клубове в селото.

В обществените обекти трябва да се спазва дистанция между посетителите, да се извършва дезинфекция и контролиране на влизащите в обектите.

Носенето на маски е задължително на всички обществени закрити и открити места. Не се разрешават групови празненства и масови мероприятия.

Хигиенният и противоепидемичен контрол на обектите с обществено предназначение се засилва, осъществява се от РЗИ и МВР.

Остават и пунктовете, на които полицаи не допускат напускане на селото от болни и под карантина , д-р Атанас Гарев, директор на РЗИ каза: "С тези пунктове искаме да помогнем и на хората, които ходят и проверяват. Трябва да ви кажа, че МВР осъществява един невероятен контрол и голяма част от общопрактикуващите лекари също поддържат контакт с тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Защо не се върнете назад към репортажа с Росен,дето ги вардеше като пъдарин.Дето дори съобщаваше за съмнителни случаи и РЗИ му се подиграваше да звъни на 112.Както казваше,че 150 са се прибрали от чужбина и имаше заразени...Точно НОЩ е виновен за появата на болни!!!Знаят ,чакат да се разболеят хората ,за да налагат ограничения.Кое не е така?Хайде припомнете си репортажа за Буковлък!!Човека кършеше ръце,че не искат да ги изследват!!!И още и още!!
2
1
 
7
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Много от ромските махали са развъдник на вируса, но по политически пречини тези махали не се изолират и заразата се разраства. Избори идват а те са платените избиратели на управляващата хунта.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако оберат ня някой къщата тези ще се явят след няколко часа и ще пишат неизвестен извършител. Ако трябва да глобят някои за неносене на маска в селкия магазин ще го глобят за 3 секунди.