Доказано: Децата изкарват по-леко коронавируса

Изследването коментират британски учени
26 юни 2020 22:08, Петя Славова
15
Доказано: Децата изкарват по-леко коронавируса
Снимка: БГНЕС

Децата прекарват по-леко заболяването от COVID 19. Това установи екип от британски учени.

Те са изследвали 582 заразени деца в 25 държави в цял свят. От тях само 4 деца са починали за целия период на изследването, като две от тях са имали съпътстващи заболявания. Нито един от тези четири смъртни случая не е регистриран при дете под 10-годишна възраст, съобщава BBC.

Още по темата

Децата прекарват болестта с леки симптоми, като при някои от тях те дори отсъстват. Те обикновено са имали температура (65%), инфекция на горните дихателни пътища (54%), пневмония (25%) и стомашно-чревни разстройства (22%). Някои от децата (16%), които са тествани заради близък контакт със заразен, изобщо не са имали симптоми.

В същото време повече от половината от изследваните деца са били приети в болница, а 8% са се нуждаели от интензивно лечение.

Лекарите твърдят, че изследването е "успокояващо", но трябва да се извършат допълнителни проучвания за да се открият най-добрите възможности за лечение на деца, които развиват тежкото заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
4 от 500, ами като станат 500 000? Само за справка - едно на хиляда развива диабет Тип 1, едно на 2000 левкемия, 4 на 500 умират от Ковид. Схванахте ли? Всеки от вас има познато дете с диабет или с левкемия, със сърдечни заболявания, с астма, с автоимунни. 25 процента от разболелите се деца с пневмония, а доживотните усложнения? Да ги жертваме ли?
12
1
 
0
 
! Отговори
! преди 3 години
Аз вярвал на г-н Борисов и щаба и ако това безхаберие продължи за очаквам яко да се умира много яко. Отново влезе в сила носенето на маски на закрито но в автомобилите много малко хора носят маски. Време е КАТ да започне да глобява всеки шофьор коти не носи маска в автомобила както и другите които са в автомобила.
11
1
 
1
 
! Отговори
Доктор Менгеле преди 3 години
Само дето има най-различни мутации на КОВИД-19.Търсете в Гугъл, няма да върша вашата работа, в момента излиза щам или мутация, която е смъртноносна за повечето хора. Не го казвам аз - инфото е от американски вирусолози.Така че не мрът само дъртите, а идва нов етап, нова вълна така да се каже.Спомнете си филма "300" когато спартанците изтикаха една група от перси в морето и си поислиха, че са победили. По-късно загинаха всички, но Спарта продължи.Така че не бързайте с изводите.
10
1
 
1
 
! Отговори
До Мисирка преди 3 години
Защото от страшния ти вирус има цели 13 души в интензивно, в цялата страна, трябва доста болници да обиколи, за да намери такъв с усложнения от ужасния ужас, от който си се на**кал.Само за справка - в София има над 250 интензивни легла, вероятно хората боледуват и умират от други неща.
9
1
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
И аз съм изобретил нещо - "топлата вода е по-топла от студената!"
8
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, защото детския организъм свиква по-бързо с високите честоти на 5g !
7
5
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЯРНО Е!!ТОВА Е, ЗАЩОТО ДЕЦАТА РЯДКО ИМАТ ЗАХАРНА БОЛЕСТ!!!ТОЗИ ВИРУС УДРЯ СИЛНО ПО ИМУННАТА СИСТЕМА И ЗАТОВА МРЪТ ОСНОВНО ЗАХАРНО БОЛНИТЕ
6
4
 
1
 
! Отговори
ТТТТТ преди 3 години
Да, така е, ама втория и третия път на заразяване не се знае как ще го изкарат децата!И те ще започнат да *** без качествена ваксина, ако изобщо се намери такава!
5
5
 
8
 
! Отговори
Мисирка преди 3 години
Не разбрах защо безстрашният доц.Мангъров препоръчва на повечето хора стаден имунитет и казва,че трябва да се срещнат с вируса,за да се изгради стаден имунитет и че вирусът не е опасен за 90% от хората, защо той лично не докаже правотата си като отиде в интензивно отделение при болни от коронавирус без предпазни средства, да се зарази и да изгради имунитет,все пак според него това не е особено опасна инфекция, каквато действително не е,което е вярно медицински, но той не иска да се зарази.
4
7
 
2
 
! Отговори
Biiznillah преди 3 години
Децата са пожалени от Аллах. В страшни бедствия, като срутени сгради след земетресение, катастрофи, те оцеляват като по чудо. Аллах ги опазва, защото те нямат грехове, чисти са и бележникът им с дела е чист. Ангелите почти не са писали в него.
3
6
 
4
 
! Отговори
СЕКТА преди 3 години
СЕКТАНТИТЕ ОТ СЕКТАТА "КОРОНАВИРУС"ПРОДЪЛЖАВАТ С ПРОПОВЕДИТЕ....НАЛИ УЖ СЕКСТИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ ДОСТА ХОРА ВКАРАХТЕ В СЕКТАТА СИ!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще бъде детска планетааааа
1
9
 
9
 
! Отговори
Мисирка преди 3 години
Доц.Мангъров каза всички навънка в стадото,ама защо не отиде той лично да се зарази в интензивното и да докаже колко лека настинка или лек грип е тоя коронавирус.