Колективна оставка на лекари от Силистра заради вербална агресия

Скоро трябва да се изясни дали Спешното отделение ще продължи да функционира
29 юни 2020 08:49, Ния Христова
22
Колективна оставка на лекари от Силистра заради вербална агресия
Снимка: Pixabay
Персонала на Спешното отделение на многопрофилната болница в Силистра подаде колективна оставка. Причината е поредния случай на агресия, макар и вербална. Случаят е от средата на юни месец, когато Георги Веселинов води детето си в отделението, съобщава bTV. 
 
Д-р Бейти Насуф разказва, че бащата изчакал няколко минути, след което започнал да обижда лекаря преди дори да са разговаряли. 
 
"Излязох навън и ги видях как си пушат цигарите и се подсмихват, и си пият кафетата. Това ме подразни и това събуди т.нар. агресия, както вие я наричате - защо трябва да чакам, а те да си пушат цигарите и кафетата да са им в ръцете? Наругах ги, да, бутнах вратата с крак, вижда се и на материалите", обясни бащата на детето. 
 
Д-р Насуф разказва, че в това време се е извършвала дезинфекция на отделението. Той е излезнал в почивка, като след него са излезнали и сестрите. След това виждат и човека с камера, който използва обидни думи. 
 
Директорът на МБАЛ-Силистра Д-р Даниела Костадинова казва, че Спешното отделение ще продължи да работи, защото лекарите там са отговорни. Тя допълни, че те имат 15-дневно предизвестие, което трябва да отработят. 
 
"Исканията ни са да има наказуемост за агресорите. Законотворците да въведат реални наказания и тези хора, ако бъдат признати за виновни, да полагат общественополезен труд и да бъдат гледачи на болните в лечебницата", коментира Д-р Костадинова. 
 
Тя казва, че случаят на детето не е бил за Спешно отделение. Лекарите въпреки това са го прегледали и твърдят, че бащата е можело да се държи по доста по-цивилизован начин. 
 
Персоналът на отделението е склонен да оттегли оставката си, но настоява за промени и наказуемост. 
 
В Силистра е единствената болница, в която има неотложен кабинет. Дори при най-незначителните състояния се търси помощта на спешните лекари. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж всеки знае кога, какво и как се лекува, а после търсят докторите... Прости сме си..
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде подавайте я тази оставка, стига сте плашили гаргите....
12
2
 
3
 
! Отговори
От силистра преди 3 години
Аде аде знаем ги колко са ...
11
4
 
7
 
! Отговори
иван преди 3 години
Човека е бил прав,извърване на дезинфекция,не означава за персонала да пуши и пият кафета за такива само уволнение,здравно заведение примера ще дават на хората засегнати,болни при това дете,невинен "ще полага обществен труд",май Местан убил дете,а сега бащата е подсадим,е правосъдие без граници?
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...тези хора, ако бъдат признати за виновни, да полагат общественополезен труд и да бъдат гледачи на болните в лечебницата", коментира Д-р Костадинова. ------Това изказване само демонстрира идио тизма на доктор Костадинова, така че най-вероятно човекът е бил прав да ги псува
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не ти се налага да ходиш на лекар. Преди като отидеш на частно получаваше и по-добро обслужване. Вече и частните доктори започнаха да я карат през пръсти. Мързеливи хора
8
2
 
10
 
! Отговори
User преди 3 години
Как може да знаеш какво е състоянието на детето, като не си го прегледал?! Масово в болниците някои от лекарите се държат, като старшини в казарма.Здравната ни система е под всякаква критика. Направиха лекарите търговци, които от бюрокрация не знаят дали да лекуват или да попълват документи.В спешните отделения са предимно млади лекари, които се учат от доктор Хаус.Опрадавам лекарите, защото най-трудно се работи с хора, а понякога тези хора са от племената.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
спешното отделение няма почивкаЕ ,сега има.15 минути дезинфекция.Не е имало катастрофа, а нахална персона.Да го глобят за обида.ТочкаЗаконът да се спазваНезависимо кой го е приел.Може да е Аспарух. Щом е действащ закон,ще се спазва.
6
13
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Просташкия гербаджийски антиконституционен закон, който обяви лекарите за по-хора от другите хора, трябва да се премахне колкото може по-скоро. Благодарение на този закон някои докторя съвсем се разпищолиха.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този същият индивид после вилнял и във фейсбук - по новините показваха скрийншотове на обидите и заплахите. Освен всичко друго, беше и потресаващо неграмотен.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го лишат сега от родителски права, защото е агресивен елемент, да му друснат глоба за самата агресия и да го осъдят за неимуществени вреди и уронване на престиж и после пак да скача
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2 селтакТе имат право на кафета и цигари но не всички по едно и също време.А това което си написал показва само какъв селянинн си.Та ти хляб не можеш да си купиш без да се скачаш.
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф баба ти все в спешното е търчала, аман от родители които си мислят че от как имат дете и света се върти според желанията им
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абеее мамата си .бало .Не взимам страна защото и двете страни имат вина.В спешното отделение няма почивка , ако някои почива значи друг трябва да приема пациенти.Бащата с бащенски инстинкт за детето си е реагирал така.Това че е турбо див селянин и незнае как да разговаря с хората е другия проблем.Както казах мъчат да си .....