"Опарен" турист: Поръчва храна, а в сметката и барбарон

Пореден гневен пост от социалните мрежи
29 юни 2020 12:15, Петя Славова
234
"Опарен" турист: Поръчва храна, а в сметката и барбарон
Снимка: БГНЕС

След като туристическия сезон в България се оказа доста застрашен от COVID, става ясно, че и цените в заведенията се оказват "солени" за българина, решил все пак да почива там.

Съвсем скоро бяха споделени снимки в социалните мрежи за заведение край Каварна, в което порция пържени картофки със сирене струва 10 лева, а сега се появи и още един гневен пост за друго заведение на плажа Нестинарка в град Царево.

Още по темата

Христиан Георгиев е решил да почива на това място със семейството си и е платил над 74 лева за един кратък престой в намиращото се на плажа заведение. Оказва се, че са го таксували с 12 лева и за два барбарона, на които са били седнали.

Ето и какво написа той на страницата си във Facebook.

"Искам да ви разкажа, защо според мен синдрома Андрешко убива всеки един бизнес в България! Сядаме с половинката и двете деца да хапнем и пием по нещо. Плажа е Нестинарка в гр. Царево. Плажчето е гръмко обявявано, като едно от безплатните и наистина има зони, в който шезлонг и чадър са по 0 лева. НО, тук идва голямото но, в заведението "Клуб 35" , което имахме неблагоразумието да изберем, се плаща за барбарон по 6 лв. Видно от сметката, която прилагам, сме консумирали разни неща. Така да се каже, не сме седнали да пием едно фрапе и да нагъваме сандвичи от вкъщи! Не че има лошо в това, просто не приемам за нормално да седнеш в заведение и да консумираш внесено от отвън. По същия начин не приемам и да седна да ям и да ме карат да плащам освен за храната, и за столовете! Днес заведението се "изхитри" и спечели едни 12 лева, но всъщност загуби много повече. Ние ще сме още поне два месеца в Царево и както казва Христо Мутафчиев - "Няма да им стъпим!",ама не на гърците, а на андрешковците. Съветвам всички приятели, също да не им стъпват. Синдрома трябва да бъде изкоренен, ако искаме бъдеще за децата си в тази страна!"

Dnes.bg направи опит да се свърше с ръководството на заведението, но неуспешен. Във всеки един момент ще предоставим място и за тяхното становище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
33
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Сега след изолацията търговците са надули цените в опит да си избият загубите и да наваксат с печалбата. Затова гледат да ти го нататрузят.
158
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не му харесва, да ходи на дюнерите и да си пазари от магазина.
157
4
 
0
 
! Отговори
В. Магриотов преди 3 години
До До магриотовАми ако дойда?
156
0
 
3
 
! Отговори
До магриотов преди 3 години
Що не отидеш да си ощастливиш възходящата от първа степен.
155
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На море не се ходи по заведения! Взимам си бунгало, пълня багажника с храна и си готвя и си пия. Имам си чадър, слагам си го,хладилната чанта е до мене. Пия си бирата и си пея.
154
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее-вечерята е 5 лева, ама белото е 145....
153
38
 
6
 
! Отговори
В. Магриотов преди 3 години
И да ми слагати минуси ич не ми дреме. Видя ли бай *** да цътка над менюто директно го хващам за ушаците, шута и навънка.
152
0
 
37
 
! Отговори
Клуб 35 Царево преди 3 години
Значи Клуб 35 е това! Добре. Успех Клуб 35. Ще си ядете чорапите, ако може да си купите такива де, че и това е под въпрос.
151
2
 
14
 
! Отговори
до 162 преди 3 години
За 150 сметка на вечер за тебе и приятелката ти... Имам лоша новина за вас. Вие сте много тежки алкохолици... Може и наркомани.
150
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз само с приятелката си като седна на вечеря във Варна(а не на курорт) правя по 130-150лв сметка, тоя прави 75лв и реве.
149
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е неграмотен и не може да чете, ще плаща :)
148
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя от сутринта седна и за цял ден направи 74лв сметка. Дето не стигат да си платя тока и водата.
147
45
 
0
 
! Отговори
В. Магриотов преди 3 години
Бай *** не обича да плаща, този *** кво иска? Естествено че се плащат столовете, британците как си плащат?? Даже колегите малко са го чарджили, аз ако бях 40 лева щях да го чарджя най - малко че и лобут щеше да яде.
146
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В гърция също е брадва ама храната е хубава и си заслужава.Хора ходете на нашето черноморие по апартаменти за 60лв за 3ма и си гответе. По заведения не ходете .Те тези тарикати искат за 2 месеца да станат милионери.
145
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се и научиха тия как пари да правят. Ще го излъжеш един път да плати. Ще се върне ли пак тоя клиент при тебе? За бургера - трябва да е най-добрият на света. Идват на тълпи американци да го пробват. Тука на Черно море са измислени бургерите. И откога се наричат "тиквички по гръцки" просто пържени тиквички със сос от кисело мляко, чесън и копър? Или с лодка и гребане с весла ги носят от Гърция. Аз бих си станал и заминал. Може и да се сбием, ама няма да цивря по мрежите. Ще си делим килия в РПУ
144
0
 
37
 
! Отговори
do Петров преди 3 години
Абе ПетроФФ,абе готин, нещо въобще не си схванал идеята на поста. Заради това прослувото "частника имал право да дере", българите са извратени от нашите курорти. Пича, който е постнал това, видимо не е голтак. Той изказва ологофреското поведение на нашите "бизнесмени" да ти таксуват стола на който си седнал и консумираш ядене и пиене от същото заведение...
143
26
 
8
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Никъде нищо не е безплатно. Ако някъде нещо се дава "безплатно", то е платено, но цената е включена в друг продукт. Безплатният продукт или услуга е просто реклама, за да се привлекат клиенти, които наивно си въобразяват, че са ударили джакпота.
142
33
 
6
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Това си е частна кръчма, всеки има право да дере. А и всеки клиент има право и да не сяда. Все пак един бизнес се създава, за да печели. Щом има будали да плащат, бизнесмена ще дере.
141
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези от бетономорието още малко ще взимат кинти,че изобщо сте ги посетили.
140
1
 
33
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Цени от таверна на плаж Миродато, в района на Авдира, Гърция:Пържена риба: Гаврос - 6?Сардина - 6?Барбун - 9?Риба на скара: Ципура - 30?Лаврак - 30?Морски дарове:Октопод - 8?Калмари - 8?Миди задушени - 6.50?Скариди - 12?Бира - 3?Мин.вода - 1.50?Десерти - 4-5?Аз съм беден и ходя там. Тука ми е скъпо.