Дрогиран иманяр заловиха в Раковски

Той е превозвал повече от 200 предмета
Обновена: 30 юни 2020 15:46 | 30 юни 2020 15:45,
4
Дрогиран иманяр заловиха в Раковски
Снимка: БГНЕС

Дрогиран иманяр е задържан от служители на Районно управление на МВР - Раковски, съобщи полицията в Пловдив. В купето на автомобила му са открити повече от 200 предмета с белези на културни ценности.

Още по темата
В хода на проверка автопатрул спрял водач на лек автомобил "Фолсваген". Пробата за употреба на алкохол и наркотични вещества показала, че 31 годишният мъж зад волана шофира след употреба на амфетамин.

Последвало претърсване на превозното средство и в купето му полицаите открили 8 грама марихуана, както и множество предмети с белези на културно-исторически ценности – монети и пръстени , изработени от бронз, мед и сребро. В багажника на автомобила мъжът държал два металотърсача и лопати. Откритите предмети с белези на артефакти били съхранявани в кутия и найлонов плик и били старателно почистени с цел последваща продажба.

Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа, а иззетите предмети са изпратени за анализ в историческия музей. От заключението в експертната справка е видно, че повечето от откритите предмети са оригинални и притежават белези на културно- исторически ценности от различни исторически епохи. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура - Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Babangida преди 3 години
А арендаторите не рушат и не заливат с торове от който монетния материал отива на кино не разорават антични селища. Тия хора спасяват културното ни наследство.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иманяр дрогиран заловиха в Раковски. В Раковски иманяр дрогиран заловиха. Вземете си управете словореда
2
2
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
браво насмъркан намира всичко много по успешнохубавото тук е че той е свършил тежката работа по търсене намиране изкопаване а сега държавата просто трябва да ги регистрира и сложи на витрината в музея
1
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разграбване на исторически ценности трябва да се лежи ефективно. Тия диванета унищожават наследството ни.