И румънски полицаи ще патрулират по Северното Черноморие

Това стана ясно след работна среща във Варна
30 юни 2020 23:45, Красимир Ангелов
7
И румънски полицаи ще патрулират по Северното Черноморие
Снимка: МВР

През лято 2020 по българското Черноморие, съвместно със своите колеги, ще партулират общо 12 служители на румънската и полиция. Това стана ясно от работна среща на тема "Охрана на обществения ред през Лято 2020" с участието на представители на органите на реда в Румъния, на която бе домакин директорът на ОДМВР – Варна старши комисар Даниел Пашов, съобщава chernomore.bg.

От румънска страна гости бяха заместник – директорът на дирекция „Обществен ред” при румънското министрество на вътрешните работи - главен полицейски комисар Иван Кристиан, и главен полицейски комисар Дорел Керча – главен специалист в същата дирекция, както и Александру Йоргулеску – аташе по вътрешните работи към посолството на Румъния за България. Участие в разговорите по темата за летния сезон на 2020 година взеха и началниците на отдели „Охранителна полиция” във Варна, Бургас и Добрич.
 
Основната тема на срещата беше охраната на обществения ред в курортите по българското Черноморие в условията на извънредната епидемична обстановка във връзка с коронавирус инфекцията. Като акцент се открои общия стремеж към опазване живота и здравето на гражданите с оглед спазването на всички въведени противоепидемични мерки в страната, както и недопускане на противообществени прояви през туристическия сезон, както от местни жители, така и от гости на Черноморието.

Доброто взаимодействие между България и Румъния по направлението "Обществен ред и сигурност" за поредна година гарантира спокойствие на румънските туристи и дава възможност за развитие на още повече добри практики в сътрудничеството между двете страни.

Още новини от Варна и Черноморието четете тук


7
Още от Страната
"Златно" ли се оказва за българите Черноморието ни?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Припомням преди 6 дни
Че т.нар. средна работна заплата в Румъния е 2.5 по-висока от България. ДДС за храните е близо 10 процента по-ниско и страната има години наред един от най-високият растеж на БВП в ЕС
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Боко продаде суверинитета на България.. Къде и в коя друга държава го има това..
4
3
 
0
 
! Отговори
Пфю преди 6 дни
Това е голяма обида за нашето МВР.Румуните имат своя обходна територия по продължението на ивицара.И тя е от границата до Бургас.Никога няма да видите румънски групи на Юг.И за това техните гавази ще си ги пазят само в северната част на гьола.Кажете на шефовете им във Влашко че ще ги пращате на Юг,и гледай само сеир после батенка.Изпратени са да си пазят техните си гражданя,не е за друго.Нямат доверие на българите.Обида и то кръвна,ама може и да са си прави хората оттатък Дуная.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ще учат румънците на рушветчилък и мурафети, или казано другояче, хиляда и един начина, да измъкнеш педесетуна.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Отново гавра с България!!!! За какво само са снимали в спалнята Му!!!! Да бяха стре.....!!!
1
4
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 дни
Защо България трябва да ПЛАЩА на Румънски Полицаи ?
Та то няма Нито един Жив Ромънец по Черноморието на България .