Остава 14-дневната карантина за влизащите от Северна Македония у нас

15 хил. души с двойно гражданство очакваха тя да бъде премахната
Обновена: 30 юни 2020 16:05 | 30 юни 2020 16:02, Ния Христова
1
Остава 14-дневната карантина за влизащите от Северна Македония у нас
Снимка: БГНЕС
14-дневната карантина при влизане от Северна Македония в България остава и след 1 юли. Това обяви при посещението в Кюстендил националният здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БНР. Над 15 хиляди души от Северна Македония с адресна регистрация в Кюстендил притежават двойно гражданство.
 
Очакванията бяха карантината при влизане от Северна Македония да отпадне от 1 юли и десетки да имат възможност да пристигнат в Кюстендил на пазар, за административни консултации, да си платят данъците или по друг повод. 
Още по темата
 
"Много се надявахме, само че утре е 1-ви, да има общоевропейско решение, защото се готвеше такова, и ние сме дали нашето становище, кои страни да влязат в забранителен списък. За съжаление обаче има много големи разминавания във вижданията на отделните страни. Единственото сигурно засега е, че най-засегнатите страни – САЩ, Русия, Бразилия, Индия, със сигурност няма да бъдат допускани в ЕС, но идеята бе да имаме пълен списък, включително и за страните от Западните Балкани, за да работим еднакво, но до момента няма общо решение", каза доц. Кунчев. 

1
Още от Страната
"Златно" ли се оказва за българите Черноморието ни?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари