37 души под карантина, общували с абитуриента с COVID-19

Момчето се е почувствало зле след бала, потърсило е веднага лекарска помощ
8
37 души под карантина, общували с абитуриента с COVID-19
Снимка: Pixabay

37 души вече са поставени под карантина за 14 дни, след като е изяснено, че са общували с абитуриента от Велико Търново, заразен с COVID-19, съобщи на брифинг директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева.

Инспекторите са разговаряли и анкетирали лично 125 души за които има потенциален риск от зараза, от тях седем са от първи ред - най-близките контактни лица и още 11 учители от Американския колеж "Аркус" във Велико Търново.

Д-р Недева уточни, че 19-годишното момче, което е от Бяла, но учи във Велико Търново, е почувствало първите симптоми на 28 юни, след което е потърсило лекарска помощ и е хоспитализирано в Русе.

Тестове на всички контактували с него ще се извършват поетапно, а тази вечер се очакват първите резултати, посочи д-р Недева. Заведенията в които са празнували абитуриентите са дезинфекцирани и затворени за 48 часа.

Според областния управител проф. Любомира Попова, която е и председател на областния кризисен щаб, място за паника няма, взети са всички мерки за овладяване на ситуацията, но е нужно отговорно поведение и спазване на противоепидемичните предписания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4 и 5 си едно и също същество, което си започва изреченията с малка буква и *** едни и същи опорни точки спуснати от фермата за *** в полза на някаква недемократична неясна платформа от рода на сороско промиване на мозъци.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момчето е младо, сигурно вече е оздравяло и е кофти да го представят като сериен убиец. Не вярвам и на някой от останалите абитуренти нещо да му стане, просто пак се надува излишно балона на паниката. И без това около нас се движат няколкостотин хиляди с вируса, никой не ги знае колко са. И да затворим хората за 1_2 месеца, после пак ще стане същото
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тепърва ще правят тестове, дали са хванали всички контакти е съмнително, а техните контакти на всички контакти? познайте дали ще овладеят заразата или само ще дигнат рамене и ще обвинят младежа, че не е спазил мерките... смях пълен са тия мерки!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не са виновни хората, а тези които разхлабиха мерките въпреки предупрежденията, въпреки информацията какво се случва в другите държави с тоя вирус! некадърните калинки гербови са пряка заплаха за националната сигурност на страната!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте го този най-голям престъпник в държавата! Да го заплюем, линчуваме и разпнем.... Ей, мързеливи ***, свършиха престъпниците . Урезелихте детето.
2
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО!Дано поне 5-10 Ковида им го намангъри в реанимацията интубирани.
1
0
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
А има ли абитуриентки, дето ги е опънал по баловете? Те от кои се водят? От най-контактните?