Превърнали ли са се НПО-та в правителствен сектор?

Коментира Александър Сиди
1 юли 2020 22:40, Петя Славова
17

ВМРО призова за по-строг контрол върху парите на чуждестранните неправителствени организации на територията на страната. Според депутата Александър Сиди от "Обединени патриоти" има случаи на НПО-та, които са преминали границата на неправителствения характер.

"Притеснява ни това, че тези, които наричат себе си неправителствени организации, са се превърнали в правителствен сектор. Загубили са мярката за това кое е правитествен сектор, кое е неправителствен. Стотици са случаите, но последните няколко дни Тома Белев - активен природозащитник и председател на няколко НПО-та в зелената система, като представител на неправителствения сектор говори едно, а като представител на политическа партия и общински съветник - различни неща", посочи Сиди за "Денят ON AIR".

Според него по време на пандемията "тихичко бе свикан един съвет", а именно Съветът за развитие на гражданското общество към Министерския съвет.

"Кой ги избра, как ги избра и на какъв принцип? Откъде накъде такъв един съвет ще определя как да бъдат изразходвани публични средства в посока развитие на гражданско общество", каза Сиди за Bulgaria ON AIR.

"От днес влезе в сила с всичките си условности и проблеми Законът за социалните услуги. Закон, който последната една година, извежда на улицата десетки хиляди хора", подчерта още гостът.

По негово мнение този закон има тежки проблеми, а хората, които са го писали, са получавали финансиране от "организации навън", за чиито дейности не е сигурно дали са достатъчно полезни за обществото ни.

"Без значение какво ще кажат от ГЕРБ, борбата на ВМРО винаги е била в това да се опитаме да направим добре работещ, стабилен, сигурен неправителствен сектор, който обаче да не е зависим от публично финансиране от източници, които нямат общо с нашите български", уточни депутатът от ОП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
ТО тия НПО-та са си класически изнудвачи
11
0
 
0
 
! Отговори
Бамзе преди 3 години
Белев и хората му национални предатели, които се правят на защитници на природата в България, а всъщност се интересуват само от лесни пари.
10
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
НПО-тата на Прокопиев и зелените грабят милиони от държавата и ги ползват, за да могат да се домогнат до още повече пари.
9
0
 
1
 
! Отговори
Вельо преди 3 години
Мненията на Тома Белев са моментни и според частният интерес.
8
0
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Защо диктатурите и техните слуги атакуват първо НПО,гражданските организации и нагнетяват нетърпимост към чужденци и различните от нас? Защото за да са на власт трябва да предложат омраза. ВМРО досега са предлагали само корупция при бг гражданство,военна служба за всеки,облизваме до кокал на Тиквата.само за да сме на власт и да има келепир.какво стана с обещанията им:пенсии, образование,жизнено равнище?нищо-няма далавера.
7
1
 
2
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Путин ги постави на място още преди години, ама Токвойко не е Путин, а nyткин..
6
2
 
10
 
! Отговори
антисоросоид преди 3 години
До 2 Христо ХристовПрав сте. това са антибългарскиотрепки които трябва незабавно да бъдат почистени от територията на България
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По същият начин разни блогери взимащи пари от вън вдигат врява на политическа основа и най лошото е че блумбърг ги кани или им е поръчано да ги кани да си натрапват агитациите.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Додо, мадам президент как е, може ли да ходи още?Барак Хюсеин дали опънал челсито или още си търси някоя моника?
3
3
 
3
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До :-)Вероятността клони към нула, уви.
2
1
 
12
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Дано САЩ да изберат Тръмп отново за президент, а ЕС час по-скоро да се разпадне. Така НПО-тата ще останат без субсидии и без политически чадър и ще пратим всички грантояди в ГYЛAГ!
1
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовДобре ли сте?