В Перник организират летни занимания на открито за деца

Заниманията ще са напълно безплатни
1 юли 2020 08:57, Ния Христова
0
В Перник организират летни занимания на открито за деца
Снимка: БГНЕС
От днес в Перник започва провеждането на летен отдих за децата и учениците, който се организира през юли за поредна година от Обединения детски комплекс в града, съобщи БНР. Заниманията ще са безплатни и ще се провеждат от 9 до 16 часа при спазването на строги противоепидемични мерки.
 
Заради усложнената епидемична обстановка това лято посещаемостта ще бъде ограничена. Ще бъдат сформирани пет групи от по 10 деца. Заниманията са обособени в няколко блока.
 
Спортни, естрадни и народни танци, спортни игри и забавления, пърформанс и театър на движението, разучаване на народни песни, творчески работилници са само част от програмата, която е изготвена за лятото тази година. 
 
Директорът на Обединения детски комплекс Таня Китанова заяви, че програмата е направена така, "децата да се забавляват и в същото време със забавленията да получат и полезни знания."
 
Образователни беседи ще изнесат експерти от РЗИ, "Пожарна безопасност и защита на населението" и ОД на МВР.
 
"Предвиждаме повечето занимания да бъдат на открито. Нашият комплекс се намира на едно изключително място - това е градският парк, така че реално в много чиста среда ние можем да си разположим и нашите занимания", добави Таня Китанова.  

0
Още от Страната
Предимно слънчево ще е през първия ден на юли, ще е до 36°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари