Кафе в Павликени работи без касов апарат, не плаща осигуровки

Полицията е запечатала моментално мястото
Обновена: 2 юли 2020 19:54 | 2 юли 2020 19:54, Павел Гълъбов
30
Кафе в Павликени работи без касов апарат, не плаща осигуровки
Снимка: БГНЕС

Неизряден търговски обект е установено от служители на Районно управление на МВР – Павликени и Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) при съвместна проверка. Това съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Велико Търново.

Още по темата


Вчера при извършени контроли в хранителни магазини и питейни заведения в Павликени е проверен и кафе-аперитив. В началото на проверката е извършена контролна покупка, за която не бил издаден касов бон. В последствие е установено, че в заведението липсват касов апарат, счетоводна документация, трудови договори на служителите, регистрация по ДДС, платени осигуровки, договори за сервиз, фактури за наличната стока в момента, договор за наем.

Констатирани са сериозни нарушения по Закона за ДДС и разпоредбите на НАП. Съставен е констативен протокол за налагане на административни нарушения и в РУ – Павликени е образувана преписка.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой по-рано е писал патент да му сложат и готово.ДА ама НЕ!Дори да си на патент не си освободен от счетоводство.Документите са същите без значение сергийка за гевреци ли държиш,кафене или мол, в България закона е един и за дребния и за мола.Няма разлика нито по-малки данъци.Освен това са му търсили и договор за наем,което значи,че някой иска да му вземе бизнеса.В БГ да правиш бизнес на общинско място,което ти го дава чиновник е кошмар!При всяка смяна на власт,трябва да се обясняваш на новия.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мирише ми на поръчка.В Павликени може и да няма 50 000лв оборот,че да му искат регистрация по ДДС.Е касов трябва да има и документи за стоката да.Трябва и осигуровки да внася.За да имаме държава и чиновниците да има от къде да взимат заплати трябва и данък.Къде е обаче държавата като спря бизнесите заради ковид?Аз съм убеден,че нито лев не е дала на този човек!Не става държавата само да взима иначе ще се увеличават такива сиви бизнеси дето не плащат нищо!За Горанов такива са маргинали.
26
1
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 месец
Все пак някога е имал всички документи,или не знаете...
25
1
 
0
 
! Отговори
Taliban преди 1 месец
БРИИ АЙДЕ НАЗДРАВИ
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахах установено от онези служители на МВР дето ги хванаха да крадът гориво , дисциплинарно ги отстраниха и след 6 месеца ги върнаха на работа защото нямало достатъчно доказателства ХАХХАХХХА

И онзи шефа им дето на туба бензин каза,че си е налял вода от " Пръдливата чешма"
23
2
 
11
 
! Отговори
Само да ви кажа преди 1 месец
Евала на човека разминал се е с преписка,тия няма на кой да издадат акта.Мога да му го хванат и да го разведат из Павликени.
22
11
 
0
 
! Отговори
Цв.Тр. преди 1 месец
Бизнес се България печели милиарди, не плаща данъци.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хе,да не би на женския пазар да имат всички апарати!)изобщо по пазарите по всички градове нямат апарати ,но общината ги таксуват за място
20
1
 
11
 
! Отговори
абдул абдал преди 1 месец
В Павликени има 3 кафенета, които работят отдавна. Някой си е отворил гаражче и го е изпял комшията.
19
2
 
19
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
Черепов с неговите 700 милиона го изпуснаха, обаче в Павликени ги закопчаха на момента. Това е то, за кокошка няма прошка.
18
1
 
8
 
! Отговори
Кроми преди 1 месец
До православен патриот

Да бяха ги оставили с един патентен данък според възможностите им и толкова , вземай и пълни хазната с нещо сигурно , без допълнителни разходи за проверяващи , осчедоводяващи , контролиращи всякакви калинки на хранилка .
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Работят без касов апарат в Павликени - след тази новина Марио Драги тихо ридае в луксозния си офис на 42ия етаж в стъклената сграда във Франкфурт. Как могат да му причинят такова нещо. Най малкото от Павликени е очаквал да му забият нож в гърба !?! Идват тежки времена за европейската икономика... Ерата на Меркел приключва.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей тука на пазара един е сложил кантар че и тегли хората за 50 ст., а няма касов апарат, веднага елате да го закопчеете
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Павликени клатят финансовата стабилност. Заради тях няма да ни приемат в Еврозоната. Кътат пачки в нощни шкафчета и купуват имоти в Барселона. Не ги е срам!
14
2
 
22
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Страхотна новина, но аз чух нещо още по-извънредно.

"Мъж се прибра от работа, скара се с жена си, нахока децата и седна да пие ракия."

Що не писахте по случая?!?!?
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ко стана с мафиотите мутри по морето където те експлоатират по 12/14 часа за 600 лева на 4 часа минимален труд - колко милиарда така потъват по разни чекмедженца, клоунииии...? Голям келепир сте открили, гелеми работи сте...
12
1
 
21
 
! Отговори
А-Я преди 1 месец
Верно ли ??
За разстрел
15 кафета не *** на апарата
В павликени..върволица от народ
Гешев!! Недей дрема
Как може някой си в Павликени да кяри 20 лв !!!.
При такъв честен примиер за пример..
В павликени.....не ги е срам
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оу, какъв ужас, ама как може кафето в Павликени да не плаща ДДС ?!? И работи без касов апарат !?! Анатема ! А пък финансовия министър проспа 700 милиона лева несъбрани приходи от хазарт, това е дребно нарушение, няма да му обръщаме внимание. Тояга за вас, ***!!!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво откриха, че има такива кафета, явно някой проверяваш му е писнало да спи на бюрото и е решил, че все пак не е лошо и да пробва да поработи един ден, изненада в региона му още веднага открива напълно неизряден обект, утре пак ще си спи на бюрото, защото от резултата от работата му става лошо и май е прав, трябвало е да работи и преди това за да не му става лошо.
9
2
 
15
 
! Отговори
Gogo преди 1 месец
Що не хванете хотелите и другите перачници на пари, а сте се захванали с някакво кафене?! Дано ро да ви върже бюджета и сметките. Смях в залата...