Протести и в останалите градове – запалиха чучело, олицетворяващо властта

Митинги ще има и през следващите дни
15 юли 2020 22:29, Нели Христова
53

Ден седми и за протестните действия в страната. И днес хора се събраха по централните улици на редица големи градове.

В Стара Загора с лозунги и скандирания хиляди старозагорци настояха за промяна и достойно бъдеще. Протестиращите запалиха чучело, олицетворяващо днешното управление. Около 50 души излязоха да изразят недоволството си. Въпреки че за деня бяха обявени два протеста, граждани се събраха само на едно място.

В Русе демонстранти имаше за поредна вечер.

"Според мен, по-добра възможност да премахнем сегашната система няма. Писнало ми е, в повече ми идва чувството за безнаказаност, което изпитват. Да престанат тези задкулисни раздавания на пари, на обществени поръчки, които се случват само в един определен кръг приятелски фирми. Всеки един гражданин на България трябва да се чувства щастлив да живее тук, а не да емигрира. Вижте колко млади хора има. Тези хора наистина, ако нещо не се случи, догодина няма да са въобще в България", казаха протестиращи пред Bulgaria ON AIR.

Протести в много градове на страната са организирани и за следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
17
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До можещ да брои. Ха-ха, ама те другите просто си се разхождат бе, бунак.Те не са от протеста.
24
1
 
7
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Жалка работа, деж а ву на сценария от 2018година.
23
5
 
16
 
! Отговори
пунт а мара преди 3 години
Стига сте писали глу.пости. Вижте си текста "хиляди старозагорци настояха за промяна" пък после "около 50 души излязоха да изразят недоволството си". Е, колко са? Като гледах кадрите май наистина са 50-60. От другите градове гледам са по 15-20. В Пловдив лично ги видях - 12 души. Ами то всеки може да изкара толкова -даже и Йоло Денев.
22
4
 
12
 
! Отговори
пунт а мара преди 3 години
Стига сте писали глупости. Вижте си текста "хиляди старозагорци настояха за промяна" пък после "около 50 души излязоха да изразят недоволството си". Е, колко са? Като гледах репортажа май са наистина 50-60. По другите кадри се виждат 15-20 души. В Пловдив лично ги преброих - точно 12. Ама то всеки може да изкара толкова, даже и Йоло Денев.
21
0
 
7
 
! Отговори
GG преди 3 години
Такива идеалистични морали всички искаме като това с шапката, което показаха. Такива първопроходили с политиката не разбират май къде живеят. Не разбират май, че тук е меката на русофилските олигарси мутри. Такова като това с шапката ще дойде на власт, ще предприеме нещо против някой и на другия ден си е подал оставка. Не разбрахте ли ?!
20
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата трябва да се управлява еднолично от Гешев никой не е над закона. Гешев със един ход само накара Радев да си размърда кекавия *** и да свърши някаква работа. Хората още не са дорасли за политичeския гений от такъв висок коефицент. надали ще схванат някога.
19
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"УТРЕ В ПЛОВДИВ СМЕ НАД 50 000 ХИЛЯДИ.........МУТРИ ВЪН"Не знам за утре, ама днес бехме 50-тина....Пълна трагедия са "протестите" извън жълтите павета...
18
7
 
16
 
! Отговори
Vip преди 3 години
Респект към протестиращите, но някой замисля ли се е, кой ще дойде на власт след изборите - такива ще има най-късно на пролет. Най-голям шанс имат ГЕРБ, патриотите и вероятен трети коалиционен партньор, а друта възможност е БСП ДПС +други нови, колкото и да врякат протестиращите в новия парламент старите муцуни ще са минимум 70% та каква промяна ще има....
17
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте утре в София сме 9 милиона, а във Варна 12 милиона. В Пловдив 33 милиона. Напред с Черепа.
16
14
 
0
 
! Отговори
Сталин преди 3 години
не оставка а арест на всички министри съд и разстрел. гешев нека остане той си работи човека нормално, но другите куршума и довиждане
15
6
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
До пловдивчанин.Стой си на гза майна,гледай си телевизора,пафкай си думани и не си мисли,че ще промениш нещо.По добре помисли откъде да изкараш някои кинта чакалък.
14
4
 
6
 
! Отговори
Alex2 преди 3 години
Баце се оказа голем наивни! Остава Прецедента до го погали по главата! Ако другарите се докопат до властта ще се окаже и в ареста!
13
5
 
2
 
! Отговори
Бае ви Тодар преди 3 години
На масите трябва да им бъде дадена илюзията за политически избор. Демокрацията изпълнява тази роля.Масите трябва да имат много възможности за избор. Консуматорството посреща тези нужди. Хората разполагат с безкраен набор от продукти, от които да избират. Те бъркат възможността да изберат някакъв продукт с истинския избор. Масите трябва да вярват, че техните оплаквания ще бъдат чути. Правната система служи за тази цел.
12
6
 
15
 
! Отговори
ммда преди 3 години
Ама ако слушате Бойко Борисов, според него става точно обратното.Според Бойко хиляди и хиляди български младежи като завършат Оксфорд или Кембридж, си хващат чукалата и идват тука, на село, в Родопите, където печелят луди пари като работят от лаптопа си в сеното в плевнята на дядо си!Ей начи, и за барон фон Мюнхаузен няма по-колоритни разкази!
11
10
 
11
 
! Отговори
Можещ да брои преди 3 години
Автора на статията защо се е хабил да я пише:"В Стара Загора...Около 50 души излязоха да изразят недоволството си."Аз... човек който може да брои спира видето на 0:13... и виждам цяла улица пълна с хора... 50 човека бяха само в дясно преди пълната улица с хора...
10
11
 
6
 
! Отговори
Едим от Северозапада преди 3 години
"Колко от протестиращите са рускини, омъжени за българи?<br>Колко процента от протестиращите са деца на рускини, омъжени в България още преди 1990 г.?"---Тора ли е новата опорна точка ? Тъпо.......
9
8
 
14
 
! Отговори
Факти без коментар преди 3 години
Средната работна заплата в Швейцария е достигнала 5610 евро или 11 000 лева на месец. Тук вишисти работят за 1500 лева = 700 евро на месец по 10 часа работен ден.?!? То е ясно, че работодателите искат да работиш но понеже е пълна суматохата и се възползват зверски, назначават уволняват заплашват...егати БГ работодателя. Това не е нормално, и ще се промени! Не става само въпрос за пари а за стандарт. Колко българи през живота си са махали найлоните на мечтаната от тях кола или дом - не са много.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То брат сигорно е вдъхновено от някои сериал вероятно дързост и красота липсва ми тоя сериал всичко идеално и нищо
7
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!Оставка на мафията!Съд и затвор!
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази вечер ми проглушиха ушите за една стратегия отвън Европа чудя само като няма почва каква къща за гости са направили тия мили хора зех да се замислям