Сигнал от HelpBook: Кабели на всевъзможни доставчици висят отвсякъде

И още - коли минават на червено, съседи си пазят паркоместа...
18 юли 2020 15:15, Анисия Иванова
19

Снимка: HelpBook

Опасни кабели дебнат по стълбове, сгради и електрически табла из цялата страна. Те застрашават здравето и живота както на преминаващите и живущите, така и на домашни любимци и деца.

Получихме сигнал в платформата HelpBook.info от град Козлодуй за уж временно поставен кабел, който „краси“ жилищен блок повече от десет години. Същият е висящ, неукрепен, необозначен, във видимо лошо състояние и нарушена изолация. Според нашия потребител друг признак за нарушената изолация е "искренето" и "жужене" по време на дъжд, като в това състояние е много опасно за преминаващите под кабела и ако не се вземат мерки би могло да доведе до инцидент. Отправената молба е към ДНСК да извърши проверка и упражни контрол на целия жилищен блок, чийто адрес е упоменат в сигнала, тъй като вероятно повечето кабели на всевъзможни доставчици са поставени незаконно.

Наш редовен потребител отново е възмутен от липсата на контрол на преминаващите автомобили по големия столичен булевард „Овча купел“: „Изпращам Ви втори сигнал за тъмна кола, която премина на червено, направо през кръстовището с ул. "Народно хоро". Часът бе 14.30, но от високата скорост и уплахата, не мога да ви кажа номера, но мисля, че може да се види на камерата коя е колата. Времето е достатъчен ориентир, за да се прегледа записа от този ден 14.07.2020 г. Дано Господ пази пешаходците!“.

Получихме сигнал от град Пловдив, където на преустроен балкон на покрив на жилищна кооперация се организират събирания, придружени със силна музика и шум. Съседите подават оплаквания до тел. 112, вследствие на което се извършват проверки без успех, тъй като органите на реда нямат достъп до апартамента. Възобновяването на веселбата продължава с пълни сили веднага след тръгването на органите на реда, а шумът огласява целия квартал до малките часове на денонощието.

Завършваме днешния обзор със сигнал от квартал „Свобода“, където недобросъвестни съседи взаимно си пазят паркоместа пред жилищен блок, като паркират по крайно неприемлив начин, отнемайки правото на ползване на всички останали.

Ако видите нередност, с която се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 10 месеца
***....., какво чакаш ? Те разчитат на такива като теб.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 12 : режи смело, и ще разбереш чии са! после искай наем, или безплатна услуга!
15
0
 
4
 
! Отговори
. преди 10 месеца
До Анонимен 12Режи смело и да не ти пука!
14
1
 
2
 
! Отговори
. преди 10 месеца
ама това на първата снимка е кабел за зареждане на електромобил. Тепърва ще виждате много такива :)
13
0
 
6
 
! Отговори
ss do 12 преди 10 месеца
преди година пребирам се и на оградата ми 20 кабела закачениии ! обадих се на общината нз на кой са :) ножицата за арматура и да видиш след 20 мин как започнаха да идват от булсати, интернети, бтка и т.н. и докато започнат да мрънкат ги държах във въздуха кой ще ми оправи оградата от техните кабели и проблема се реши !
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Живея в ъглова къща. Преди 3 години направиха преустройство на пресечката и разшириха уличното платно за сметка на тротоара, като в допълнение бутнаха осветителен стълб, по който минаваха сума ти кабели. В момента всички кабели са накачени по фасадата на къщата ми, без питане/разрешение или каквото и да било. По закон нямам право да ги бутам, понеже били чужда собственост. Повечето дори си нямам идея чии са. Най-ироничното е, че при ремонта отдолу прокараха шахти именно за подземни комуникации.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 10В началото е така. След няколко поредни ремонта на ремонтите спагетите са в менюто. А в блоковете от соца е кабелна джунгла и без заземяване.
10
0
 
3
 
! Отговори
светнат преди 10 месеца
До Анонимен 2Да, има, при новото строителство няма да ги видиш. Даже и панелните блокове от соца имаха вертикални шахти за тел.кабели, които могат да се използват за вътрешно комуникационно окабеляване поне до площадката на апартаментите.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По принцип това са перманентни явления навсякъде. Един вид бит и култура на диво балканско племе.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До до 2Гледах новото строителство,даже кабелите не вкарват по стандарт,нито ел. кабелите в тръби,както трябва да бъдат,нито си заземяват сградите,абсолютни профани отвсякъде и без БДС или какъвто и да е стандарт! Да не говорим,че през соца жилищата ги даваха с готови подови покрития,с кухни,бани и сложени кранове и веднага можеш да се нанесеш и живееш,а не като днес - полуготови и да се занимаваш цяла година да ги дострояваш!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
пазене на място, дупчиш гуми, махаш чистачки и така ... ай сектир от много хитри
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това с пазенето на паркоместа е хитро, не е с разни каси които всеки може да махне.
5
3
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 10 месеца
Соц. строителството не са предвиждали вътрешна инсталация за кабели, много блокове от тях са ремонтирани и при ремонта са си предвидили място .Новото строителство е по друг стандарт и в него е предвидено такива канали така че те не влизат в това число.Но да проблема е че основно се разчита на старото строителство и там е паяжина.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ами вкопайте гиФандъкова е забранила да копат улиците.
3
1
 
0
 
! Отговори
ами вкопайте ги преди 10 месеца
в чужди канали като винкела
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че има ли някъде блок в България без спагети от кабели??????
1
2
 
11
 
! Отговори
bob преди 10 месеца
Това снимки от Индия ли са?