Недоволство в община Роман заради липсата на транспорт

Жителите на околните села са принудени да ходят пеша
22 юли 2020 10:00, Ния Христова
6
Недоволство в община Роман заради липсата на транспорт
Снимка: Pixabay
Напрежение и недоволство в община Роман заради липсата на автобусни превози до селата. Най-засегнати се оказват възрастните хора, които са обречени на пълна изолация. 
 
120 души от село Долна Бешовица са подписали петиция за възстановяването на автобусния транспорт. 
 
Местните жители се оплакват, че им се налага да ходят пеша до общинскя център - град Рома, който се намира на 6 километра от селото. 
 
"Ходим пеша, който може, а който не може, се оправя, както може", споделя местната жителка Теменужка пред bTV. Тя смята, че твърденията на общинската управа, че е намалял пътникопотокът, са неверни. 
 
Теменужка разказва, че преди в сряда е имало ученически автобуси, които са били за 17 души, а те в тях са се качвали по 25 души. 
 
Единствената алтернатива на жителите е местното такси, но цената на пътуването до Роман е 6 лева, а това е непосилно за възрастните хора, които трябва да пътуват до Роман, Враца и Мездра, за да си купят лекарства или да посетят личните си лекари.
 
Кметът на Роман Валери Ролански разказва, че се е консултирал с юристи и вижда спасение единствено в увеличаването на държавната субсидия, защото предприятието за автотранспорт е на загуба. Надеждата е и в насочените пари от ЕС, от които 200 милиона са предвидени за развитието на изоставащи региони като Северозапада. 
 
На заседание на общинския съвет в Роман следваща седмица ще бъде обсъден проблемът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах репортажа по ТВ - представете си вие да живее там а? Всички ще станем пенсионери, имате и родители - така не се говори. Една медицинска сестра всеки ден върви по 10кг пеш на отиване и връщане до Роман от това село - това нормално ли е?! После онея 240 *** ще ми говорят глупости, що не идат там да живеят един месец без автомобил.
3
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
какъв автобусен транспорт искат те половината се возят без билети а колко са незаконните таксиджии повече от 29 возят на черно без да плащат данъци е няма автобусни превозвачи да возят на загуба.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роман е градът на ромите!
1
1
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
Проблемът е в хубавите пътища, имам наследствен имот в едно от селата около Роман и като си идвах през Дунав мост 2 , реших да се отбия до там и се видях чудо, премеждие от класа. Те да се радват че таксиджията все още си троши колата за смешните 6лв.