Зам. шефът на БТПП не видя логика в протестите

Говорят на различни езици, коментира Красимир Дачев
Обновена: 29 юли 2020 23:04 | 29 юли 2020 22:21, Петя Славова
55

21-ви ден на антиправителствени протести. В София гражданите блокираха ключови кръстовища и булеварди.

"Имам особено мнение за протеста. То е, че разговор не може да стане. Има 2 концепции, говорят на различни езици. От една страна има държавници, а от друга страна - политици. Те са фокусирани в изборите. Все едно Борисов като подаде оставка и утре ще има нова Конституция, ще се смени системата. Ако имат 2 грама акъл - да се мобилизират, да се подпишат и да си направят една партия, да си прекарат тяхната политика", каза зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев за "Денят ON AIR".

Според него в протеста липсва не само лидерство, но и идеи.

"Не става само с пари, трябва и акъл. Трябва програма какво искаш да направиш, как ще го постигнеш. Нали утре ще дойдат при моите работници, при мен, за да ме агитират. Но не могат да ме агитират, защото ме ядосват в момента. Аз ще събера три пъти повече хора. 5 човека седят на кръстовището и играят волейбол, полицията ги пази все едно имат граждански права, а аз нямам такива", допълни Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че правото на движение и предвижване е конституционно право.

"Когато има суша и няма поминък - хората започват инфраструктурни проекти, бъркат в хазната и дават пари на хората, за да има какво да ядат. В тежки моменти се решават инфраструктурни проблеми. Не може да вървим в кал и дупки, трябва да се развиваме. Всичко, което се прави, е за следващите поколения. Не може да искаме пари само за днес, трябва да се мисли години напред", категоричен е зам.-председателят на БТПП.

По думите му трябва да има логика в нещата, а в протестите няма логика.

"Радват се за грантовете, но те пак се заплащат. Най-малко плаща този, който ще го получи. Тези пари откъде идват? Ние ги изработваме и ги даваме на държавата да ги преразпределя", добави бизнесменът.

Според Дачев административната система у нас трябва да бъде изсветлена и не трябва да има скрито-покрито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зам. шефът на БТПП не видя логика в протестите - край, протестите спират веднага.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В 1922 е проведен успешен Референдум за съдене на виновниците за националните катастрофи.Управляващите от БЗНС искат да бъдат дадени под съд членовете на кабинетите на правителствата, водени от Иван Евстратиев Гешов, Стоян Данев и Александър Малинов.
20
7
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Служебно правителство не може да готви конституция. Свиква се ВНС, 400 депутата, заседават докато се съгласят на промените. Може и 10 години да заседават.
19
3
 
4
 
! Отговори
Аз ви казах преди 3 години
Че сркоро бизнесът ще почне да говори...
18
9
 
8
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Ей такива, с червените куфарчета на Луканов, все нищо не разбират. Ами зам.шефа на БТПП да остави топлото местенце, подарено му за партийна вярност и да се хване на работа - в София има толкова строежи - да бърка бетон месец-два и ще започне да разбира.
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инфраструктурни но какво ще правят още като всичко е бетонирано или асфалтирано вече. Конституция може да има веднага ако народа гласува на референдум за връщане на Живковата от 1971 г. После може да се поправи остарелото от нея.
16
12
 
14
 
! Отговори
Марин преди 3 години
А защо същият господин не рева, когато правителството абсолютно необосновано сложи КПП-та и глобяваше за щяло и нещяло? През март и април конституцията и законността бяха погазени брутално, но тогава имаше мълчание!
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисирка.
14
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свинските черва не виждали логика в протестите... Ми хубуу. Значи сме на прав път. ОСТАВКА!
13
7
 
14
 
! Отговори
не разбирам преди 3 години
след като не е дадено от общините разрешение за протест защо тези протести се позволяватявно е опит на налагане волята на малцинството над мнозонствототова няма как да се толерира в демократична държавапризовавам иснтитуциите да осигурят нормални условия по улиците за гражданите си
12
7
 
8
 
! Отговори
съд преди 3 години
Тоя сътрудник грам не мога да го дишам ама трябва да призная че това което казва е истината.20 паляка блокирали София.А полицията верно ги пази щот ако ги барнат гражданите много бой ша изпапкат горките.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.
10
12
 
17
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 3 години
Дядото да си сложи очилата и ще види логика !Ще види също и че в България промишленост няма ,само търговия , но той е зам.шеф на Бълг.ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА палата !Т.е. - заплатаджия на хранилка при ГЕрП !(Вижте какъв е през 1990 -времето на куфарчетата-и картинката ще се проясни)
9
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия толупи, политиците дрънкат едни и същи глупости "ама трябвали идеи, ама трябвали платформи". Толупът Орешарски и той така "направете си партия". Ето ви една идея, толупи: ОСТАВКА!
8
5
 
12
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Много искам да видя как ще събере три пъти повече хора. Моля те, събери три пъти повече хора и елате с мерцедесите.
7
5
 
8
 
! Отговори
Край преди 3 години
Хората искат да свалят политиците когато са недоволниПо важно е обаче да ги назначават.Това става с мажоритарни избори.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АКСИОМА СИГУРНО ИМА ЗАКОН ,КОЙТО ДА РЕГУЛИРА ЧЕКМЕДЖЕТО НА ЧЕРВЕНИЯТ ТОЛУП И НА МАФИЯТА , ОПГ -БКП-ГЕРБ ?
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лизaч. Скоро кораба потъва. Кой се спасил спасил. Кой се продал се дави.
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоо протестъри ние говорим за пари и прехрана на народа а не за компромати!
3
19
 
12
 
! Отговори
Кофти сделка преди 3 години
Искат да сменят нашата мутра дето ръси бисери с тяхната злобна архимутра с поглед на сериен убиец. Верно няма никаква логика