Починалият от коронавирус 19-годишен младеж бил диджей

Момчето било докарано в болницата в тежко състояние
1 авг 2020 16:45, Петя Славова
128
Починалият от коронавирус 19-годишен младеж бил диджей
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

19-годишното момче, което почина днес от коронавирус във Велико Търново се е заразило по всяка вероятност в дискотека. През лятото абитуриентът от Строителния техникум се отдавал на любимото си хоби - музиката и водел партита в едно от нощните заведения в града.

Още по темата

Младежът бил приет да следва във Висшия институт за архитектура и строителство. Балът му за завършване на средното образование бил в края на юни, а първите симптоми са се появили на 7-и юли. Лекарите са приложили дори терапия с кръвна плазма, за да спасят младия пациент, но организмът му не издържал, предава "24 часа".

Д-р Стефан Филев, директор на областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново коментира, че момчето било докарано при тях в тежко състояние. "Положихме всички усилия, за да го спасим. Дайте идея - как да убедя младите хора, че спазването на дистанция, ограничаването на контактите, носенето на маски не са ограничение на свободата, а спасение от вируса!", каза лекарят.

Според близки на починалото момче кметът на Велико Търново Даниел Панов е положил също огромни усилия, търсейки консултации от медици в София, които от първия ден на заразата са на първа линия и проследяват развитието на болестта и терапиите, от които тя се влияе.

Абитуриентът от строителния техникум не е празнувал бала със съучениците си от Американския колеж "Аркус" във Велико Търново, където се заразиха с COVID-19, по данни на Регионалната здравна инспекция в града, 60% от присъствалите момичета, момчета и техните учители.

Тържеството на училището се проведе на 27-и юни, а общо 42-а души са присъствали - 23 бяха заразени.
Родители и абитуриенти допускат, че масовот заразяване е станало в дискотека, където те са пушили наргилета, при което не са били спазвани условията за хигиена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е запознат с испанския грип, знае как ще протече коронавирусна пандемия. Слаба първа вълна, която засяга предимно възрастни и хора със здравословни проблеми, последвана от унищожителна втора вълна. Някои специалисти отбелязаха това още през февруари, но бързо бяха заглушени. Умишлено се разпространява дезинформация в името на политически амбиции, но това прави хората непредпазливи и ги демотивира да спазват някакви мерки. Крайният резултат ще бъде катастрофален и трагичен за мнозина.
88
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
98Ей,кухандър, има си причина да не се правят масово аутопсии и тя е,че ако няма специални условия рискът за заразяване на патоанатомите е много голям и няколко вече починаха след заразяване точно при аутопсии. Ти като си много ербап,отиде ли доброволец да видиш с очите си как е в отделенията? А платените докторчета, ще спасяват и теб,ако се наложи,независимо,че със злобата и тъпотията си не заслужаваш това.
87
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен99 Може да е диджей и с прекрасна имунна система. Ти изобщо не знаеш какъв живот е водил, това че е диджей да не би да е някаква тежка професия. В реанимация се правят всякакви изследвания и при проблем това се отчита. При това момче се казва от докторите,че не е имал никакви заболявания,нито наркотици в кръвта. Иначе изрично щеше да бъде споменато. А пък много силната имунна система също довежда до проблеми при вирусната инфекция- нарича се цитокинна буря.
86
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако водите живот на диджей, може и от хрема да умрете. Амфетамините са за закуска. Вечерята просто не искайте да си я представите. Вие давате ли си сметка що за разнебитена имунна система е имал споминалия се? Или за вас е все тая. Къде са били родителите на това дете да му посочат правилния път в живота? Защо при толкова малко деца не ги възпитаваме правилно?
85
17
 
9
 
! Отговори
ДО СЕКТАНТА 95 преди 3 години
ТВОИТЕ ПЛАТЕНИ ДОКТОРЧЕТА КАТО ПОЧНАТ ДА ПРАВЯТ АУТОПСИИ ТОГАВА ЩЕ МИ ГОВОРИШ ЗА ДИПЛОМИ И КВАЛИФИКАЦИИ АНАДЪН МУ?СЕКТАНТСКИТЕ ПРОПОВЕДИ ЗА КОРОНАВИРУСИ ТРЯБВА ДА ВИ ГИ ЗАБРАНИ НАРОДА ДА СЕ КРОТНЕТЕ МАЛКО САМО ЗА 5 МЕСЕЦА ТОЛКОВА МНОГО ПОСЛЕДОВАТЕЛИ В СЕКТАТА КОРОНАВИРУС И ТОЛКОВА МНОГО ПАСТОРИ Е НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА ЧЕ СТЕ НАГЛИ ВЕЧЕ СЕКТАНТИ?
84
1
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
LOLИзкефи ме . Ясно и точно.
83
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртността при грипът е много по ниска. По данните на НСИ от 2005 до 2019 в България от грип умират на година между 0 и 0,4 човека на 100 хиляди души население, обикновено 0,1 или 0,2 човека на 100 хиляди. Досега за 5 месеца от Ковид-19 в България са починали 5,5 човека на 100 хиляди население. Според умниците това било по-малко.
82
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДО 92 Добре казваш не на мен, а на докторите,които са го установили. Ако спориш с докторите, ти каква квалификация имаш. Точно ти си ***.
81
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, пази се, добре. Особено това чудо, както мутира, ще се опазиш, ама друг път :)
80
12
 
7
 
! Отговори
ДО 92 преди 3 години
ДА *** ТОЧНО ТАКА Е КАКТО КАВАШ И ТИ СЕ ИСКА НА ТЕБ ДА МИ ПРОПОВЯДВАШ СЕКТАНТСКИ УЧЕНИЯ ЗА КОРОНАВИРУС,ПАСТОРИТЕ И ВАШАТА СЕКТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ И ДА ВИ НАТИКАТ ПО ЗАТВОРИТЕ ....
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГЕЙШЕФТ НАЦИСТА Ами не е установено наличие на наркотик,а в реанимация се правят всякакви изследвания, дори за алергия разбира се.
78
5
 
29
 
! Отговори
Боже ,боже преди 3 години
Има ли още някой , който не разбра че смъртността при вируса се е подмладила сериозно през последния месец. И че умират хора с съпътстващи заболявания/ много ги имат и без да подозират/, хора с наднормено тегло ...И ТЕЗИ СЪС СИЛНИ И ЗДРАВИ ОРГАНИЗМИ поради свръхреакция към вируса ....Като последното най- трудно може да се управлява от медицинска точка Пазете се хора! Нямате втори живот
77
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"смъртността е много по ниска от обикновен грип"Само 6 пъти по-висока е :)
76
17
 
3
 
! Отговори
ГЕЙШЕФТ НАЦИСТА преди 3 години
НАРКОТИКА КАК Е ?И ГО ПРЕДСТАВЯМЕ ЗА КОРОНКА.
75
4
 
32
 
! Отговори
Жалко преди 3 години
Жалко , жалко за момчето.. Съболезнования на близките И като си помисля , че още има дървени глави ,които нямат нищо напротив да станат убийци.! Защото дори и да си от късметлиите , които нямат никакви симптоми , може да убиеш буквално човека до тебе само като му кажеш отблизо "Здрасти". НОСЕТЕ МАСКИ. НЕ УБИВАЙТЕ БЛИЗКИТЕ СИ
74
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за младежа е нормално - от коронавирус умират само такива, дето така и така ще умрът.
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 84 Кои са тежките заболявания- Диабет или високо кръвно. А това момче е бил здрав,само с коронавирус.
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82 И как е по-заразен,като според всички медицински източници е заразил около 5% от населението в държавите,а смъртността от Ковид 19 е много по-висока от грипния вирус.
71
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички така наречени починали от ковид-19 винаги са имали други тежки съпътстващи заболявания. Да се твърди, че е починал от корона вирус е журналистическа спекулация.
70
3
 
3
 
! Отговори
Кой е Чорбанов? преди 3 години
Поредният платен но и той ще плаща, никой не може да избяга от кармата.