Починалият от коронавирус 19-годишен младеж бил диджей

Момчето било докарано в болницата в тежко състояние
1 авг 2020 16:45, Петя Славова
128
Починалият от коронавирус 19-годишен младеж бил диджей
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

19-годишното момче, което почина днес от коронавирус във Велико Търново се е заразило по всяка вероятност в дискотека. През лятото абитуриентът от Строителния техникум се отдавал на любимото си хоби - музиката и водел партита в едно от нощните заведения в града.

Още по темата

Младежът бил приет да следва във Висшия институт за архитектура и строителство. Балът му за завършване на средното образование бил в края на юни, а първите симптоми са се появили на 7-и юли. Лекарите са приложили дори терапия с кръвна плазма, за да спасят младия пациент, но организмът му не издържал, предава "24 часа".

Д-р Стефан Филев, директор на областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново коментира, че момчето било докарано при тях в тежко състояние. "Положихме всички усилия, за да го спасим. Дайте идея - как да убедя младите хора, че спазването на дистанция, ограничаването на контактите, носенето на маски не са ограничение на свободата, а спасение от вируса!", каза лекарят.

Според близки на починалото момче кметът на Велико Търново Даниел Панов е положил също огромни усилия, търсейки консултации от медици в София, които от първия ден на заразата са на първа линия и проследяват развитието на болестта и терапиите, от които тя се влияе.

Абитуриентът от строителния техникум не е празнувал бала със съучениците си от Американския колеж "Аркус" във Велико Търново, където се заразиха с COVID-19, по данни на Регионалната здравна инспекция в града, 60% от присъствалите момичета, момчета и техните учители.

Тържеството на училището се проведе на 27-и юни, а общо 42-а души са присъствали - 23 бяха заразени.
Родители и абитуриенти допускат, че масовот заразяване е станало в дискотека, където те са пушили наргилета, при което не са били спазвани условията за хигиена.
 


128
Още от Страната
Няколко епохи - събрани в китния Несебър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички така наречени починали от ковид-19 винаги са имали други тежки съпътстващи заболявания. Да се твърди, че е починал от корона вирус е журналистическа спекулация.
82
3
 
3
 
! Отговори
Кой е Чорбанов? преди 1 седмица
Поредният платен но и той ще плаща, никой не може да избяга от кармата.
81
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ковид-19 е нов грипен вирус, смъртността е много по ниска от обикновен грип, кара се много леко почти без симптоми, но е по-заразен от обикновения грип.
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 79

Кой медицински източник твърди това? Посочи го или е ясно,че лъжеш.
79
1
 
15
 
! Отговори
За един купон преди 1 седмица
Траур за родителите ти цял живот. Не си струва. Ама никак.
78
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е починал от корона вирус, досега в целия свят няма нито един медицински доказан случай на починал от корона вирус.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 77

Буквар!
76
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако вярвам на коментарите, на 19-годишният му е нямало нищо, но в моментя в който е повярвал на измислиците за несъществуващия кови19 и е бил покосен от съпътстващо заболяване
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до 64 от славянин

Ако получиш инсулт, как ще се лекуваш сам?
Ами ако имаш диабет? Ами ако ти блъсне кола? Изобщо ти нормален ли си започвам да се съмнявам. Не можеш да контролирфаш целия живот. Това говори за психично отклонение.
74
13
 
0
 
! Отговори
до 64 от славянин преди 1 седмица
Ако нещо ти е болно не е необходимо да се отстранява, остро възпален апендикс ще ти обясня как се лекува - прави се основна промивка на дебелото черво с топла вода последвано с няколко дни глад или хранене само с плодове, няма нужда де се отстранява, ако не си взел мерки навреме, а си чакал да се спука и си си докарал и перотонит, тогава това си е твоя грешка, аз такива не правя, а относно счупен крайник, да, тогава трябва да се ходи на ортопед, само че крайник не се чупи всеки ден!
73
19
 
5
 
! Отговори
Оффффф! преди 1 седмица
Онзи ден едно 15-годишно се удави на плажа.

УЖАС!

ДА ЗАБРАНИМ ПЛАЖУВАНЕТО!
72
1
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 1 седмица
Вълкът козината си мени, но нрава не.
71
0
 
3
 
! Отговори
FU преди 1 седмица
Тук има един коментиращ, който терапевтира чувството си за базова несигурност с опити да държи контрола върху коментарите и вниманието на публиката. Ако не за друго, това поне служи за собствения му баланс. След малко ще стане ясно колко индивида са се разпознали в моето описание....
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВИАС е УАСГ от 1995-та година! Смятай "журналистката" с колко години е изостанала !
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доц.Чорбанов категорично заяви,че здрав човек не може да умре от коронавирус. Нищо,че доц. Чорбанов не е лекар,а биолог. Иначе просто това,което казва, се харесва на безгрижните.
68
16
 
6
 
! Отговори
Аман! преди 1 седмица
Тука разни задръстеняци явно нямат идея как да се забавляват.
Да си смучели наргиле вкъщи!
Те не го правят заради смученето, а заради емоцията в компанията. Те и вкъщи могат да се съберат целия клас да си смучат наргиле. Така рискът по-малък ли е? Хората не ходят на концерт само заради музиката. Нея могат да си я слушат и на телефона. Ходят заради тръпката да изживеят нещо с много хора, да намерят други със същата житейска нагласа.

Аман ви от изолацията!
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наргиле бар!!!!! Нищо повече няма да кажа....
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Оффффф!

Ама ти всичко можеш да напишеш. И от грип умират хора, но коронавирусът е по-опасен от грипа, с по-висока смъртност при много по-малко заразени.
65
14
 
6
 
! Отговори
до Ивана от славянин преди 1 седмица
Иванке, колкото и да завиждате на младите, че обичат да живеят и искат да живеят, това няма да ви върне безвъзвратно изгубената младост, вие и затова им завиждате! Аз съм почти на 48, но съм на страната на младите! И злорадствате когато някой млад пострада, защото си ''позволил'' да живее! Ами позволи ли и ти, ама явно не можеш и за това завиждаш!
64
2
 
9
 
! Отговори
Уффффф преди 1 седмица
Тук един обяснява, че не ходел на лекар, защото знаел сам как да се пази и подобни дрънканици.
Ми щом можеш и апендикса да си отстраниш, недей да ходиш. Ако пък недай, Боже, нещо счупиш крайник и можеш сам да си го оправиш, супер. Ама най-много искам да знам как можеш да се предпазиш.