От Helpbook: Агресивна овчарка, опасно дърво, недобросъвестни шофьори

Ако видите нередност, подайте онлайн сигнал в платформата
3 авг 2020 17:45, Анисия Иванова
9
От Helpbook: Агресивна овчарка, опасно дърво, недобросъвестни шофьори
Снимка: HelpBook

Въпреки солените глоби, които законът предвижда за собственици, които разхождат без повод кучетата си, забраната масово не се спазва. В платформата на Helpbook.info получихме пореден сигнал за агресивен домашен любимец в столичния район "Красно село“.

Ето какво се твърди в него: "Бих желал да подам сигнал срещу собственик, разхождащ агресивна немска овчарка без повод, без намордник и без какъвто и да е надзор, която за трети път напада мен и моето куче. Собственикът се отнася безгрижно, като не приема никакви мерки да хване кучето, и също така се отнася агресивно самият той към мен и други собственици на кучета в квартала. Бих желал да бъдат взети мерки срещу собственика преди агресивното му куче да нападне някое от децата, които си играят в градинките, както напада и собственици като мен разхождащи кучето си на повод."

За здравето и живота си се притесняват и жителите на квартал в Габрово. Става дума за старо орехово дърво, високо повече от 10 метра, с изгнил дънер, като има опасност от падане върху преминаващите. От изпратените снимки се вижда, че дънерът е изгнил на височина от около 2 метра. Намира се в близост до ограда на къща със зеленчукова градина, където работят хора, както и до улицата, по която преминават МПС-та и минувачи.

Получихме оплакване от състоянието на "Цветен квартал“ във Варна. Според нашия потребител улица в района напоследък е станала трудна за живеене и придвижване на хора и автомобили, тъй като е твърде тясна за разминаване на две коли, а трафикът през нея в последните години е станал огромен. „Не спира и строителството на нови кооперации на мястото на малки стари къщи. Предлагам да се помисли за облекчаване поне на хората и трафика и да се направи улицата еднопосочна“, пише авторът на сигнала.

В същия квартал има обособен от общината безплатен паркинг. Асфалт липсва, но все пак върши работа, според нашия потребител. Проблемът е, че недобросъвестни шофьори паркират на входа и изхода му и мястото не може да се използва от други. „Може ли да се направи някакво регулиране на тази площ, за да може да се използва от всички живущи наоколо?“, се пита в молбата за съдействие.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Опасно дърво

Не, за теб ставаше дума!
6
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За нашенския кучкар всички чужди кучета са агресивни и разхождани без повод и причина. И всички чужди кучета лаят, акат и трябва да се забранят. Децата също пречат на кучкарите. И тях да ги забранят и да бъдат водени само на повод. И да ми направят от опщината парк за кучето. И да ми чистят тротоара, щото като се прибера целия ми апартамент става в кучешки ако. И да ми пръскат, щото като ходя на планина, на село, през половината град и хванах КЪРЛЕЖ!
5
3
 
3
 
! Отговори
pyanata toiaga преди 1 месец
До Опасно дърво- Zaobikalia loshoto kuce ce da ne ti skusa gashtite otzad ,shte ostanesh bez gashti ili bez dupe.
4
1
 
6
 
! Отговори
11 преди 1 месец
До Анонимен 2

Без повод в смисъл без каишка, а не без причина :)
3
14
 
4
 
! Отговори
Опасно дърво преди 1 месец
За Радев ли говорите?!?!? Не е толкова опасен, нарушава конституцията, но ще се плати.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Въпреки солените глоби, които законът предвижда за собственици, които разхождат без повод кучетата си"

Спрях да чета ... Какъв е тоя повод и какви са тея глоби?!?!??!!?
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Агресивна овчарка?? Роската пак е правил поразии по медиите...