Бум на заразени с коронавирус в Благоевград, а няма лекари

Хората се движат свободно и не спазват мерките
4 авг 2020 09:56, Петя Славова
36

Общият брой на загиналите от коронавирус у нас надхвърли 400. Всеки ден новозаразените са трицифрено число. В Благоевград също се увеличава броя на хората с COVID-19.. Според РЗИ-Благоевград за изминалия уикенд случаите са нараснали със 61. Кметът на Благоевград Румен Томов коментира за "България сутрин", че капацитетът на болничните заведения е към максимума си.
Още по темата

"Има още съвсем малък резерв. За съжаление, липсата на медицински персонал не ни дава възможност да разкрием други звена за лечение от COVID-19. Защо се увеличават случаите с положителни резултати? Защото хората вече се движат свободно, някои от тях не спазват мерките - има разхлабване както на мерки, така и в поведението на гражданите", отбеляза Томов за Bulgaria ON AIR

Той обясни, че ако няма къде да бъдат лекувани новозаразените, ще се действа според обстановката.

"Ще се пренасочат други специалисти от други звена, но е изключително трудно и с медицинския персонал. Служителите в болниците също се притесняват. Проблемът е сериозен, но мисля, че ще се справим", уточни кметът на Благоевград.

"Броят на лекарите не е достатъчен. Медицински сестри също липсват. Ние търсим от нашите звена в общината. Не всеки се съгласява да помага в тази обстановка, имайки предвид сестрите, които работят в детските градини", добави Томов.

Той посочи, че в града няма ясно изразени огнища на коронавируса, тъй като случаите са разпръснати. По думите му трябва да свикнем да живеем с вируса и хората да спазват наложените мерки.

"Крайно време е Министерството на здравеопазването да посочи конкретни параметри. В една дискотека, ако има 500 места - процент от разрешените места да бъдат посещавани от клиенти на дискотеки, ресторанти, магазини", каза Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Верно ли?И трябва да се чудя?Нали от прилепи тръгна инфекцията, амебо.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в здравеопазването е като в съдебната система,а и във всички други!Трябва яки реформи,ама яко да се мете!Не става с тия закостенели социалистически методи!!!!
6
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лесно е да обвиниш хората, че не спазват мерките, а правителството спазва ли задължението си да извършва дезинфекция на обществените места, улици, спирки? Някой видял ли е екипи и машини за дезинфекция? Къде?
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да излизат още по магистралата.Явно здравето на нацията те е приоритет на столетницата
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бум? Сериозно ли?Джурналята лепят красиви съряскащи думи и всички вярват.Хахахаха циркове
3
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако направят тест на кокошката на бай Иван със сигурност и тя ще е заразена с ковид-19
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма дезинфекция. Дезинфекция няма.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма и да има!Абе някои си мислят,че тази соц система ще си кара ей така.Е няма да стане!Тази бездънна каца НЗОК няма кой да я пълни вечно!