303 новозаразени с коронавирус у нас, 9 души са починали

Най-много са в Благоевград, Варна и Пловдив
129
303 новозаразени с коронавирус у нас, 9 души са починали
Снимка: БГНЕС
303 са новите случаи на заразени с коронавирус в България за последното денонощие при направени 5 701 PCR теста, показват данните от Единния информационен портал. Това е с 48 повече от вчера.
 
От началото на пандемията потвърдените случаи на COVID-19 са 12 717, от които 5 139 са активни. Общият брой на направени тестове досега е 287 654.
Още по темата
Оздравели са 190 души, като общата им бройка вече е 7 154.
 
Най-много заразени са доказани в Благоевград, Варна и Пловдив.
 
Разпределението на заразените по области е: Благоевград - 97; Бургас - 3; Варна - 54; Велико Търново - 3; Враца - 1; Габрово - 2; Добрич - 8; Кърджали - 1; Ловеч - 1; Монтана - 2; Пазарджик - 9; Плевен - 6; Пловдив - 45; Русе - 3; Силистра - 3; Сливен - 4; Смолян - 13; София област - 3; София (град) - 28; Стара Загора - 3; Търговище - 3; Хасково - 4; Шумен - 6; Ямбол - 1.
 
Хоспитализираните лица към днешна дата са 872, от които 44 са в интензивно отделение. 711 души са заразени от  медицинския персонал в страната.
 
Починалите лица от началото на епидемията са общо 424, девет са през последните 24 часа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
2
 
! Отговори
Мориарти преди 3 години
каза още миналия месец:най-малко 16 000 до края на августнай-малко 25 000 до края на септември
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Многото заразени не са в София, значи не са от протестите.
92
9
 
5
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Да благодарим на КОВИД парти-заните по жълтите павета. Радев и Иванов ще са виновни за смъртта на много хора заради тия измислени протести. Но явно не им дреме, важното е да се докопат до баницата. Както всеки добър политик, предпочетоха да се възползват от вируса и последващата криза, вместо да предпазят хората от тях...
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че 1000 протестъра им няма "нищо". Профила, поне това което видяхме от телевизията е: пристигнах от чужбина, тук съм за малко, млад съм и безотговорен и не много умен. На възрастните им роднини ще им има нещо, когато стигне до тях. На футболните срещи обаче не бе така. Щото футболистите ги тестват редовно.Така че толкоз с мита за протестърите не помагащи на епидемията да се разнася. И все пак протеста е рехав, и като количество и като дистанция.
90
3
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Много малко се иска при сегашната ситуация в България - миене на ръцете, маски в магазините и където има много хора, леко увеличена дистанция и спиране на вноса на заразата от чужбина или чрез 14 дневна карантина или чрез тест направен до 72 часа преди влизането в България. Достатъпни са тези прости мерки броя на новозаразените може да се върне към стойностите от месец май.
89
3
 
9
 
! Отговори
до Златена 108 преди 3 години
абсолютно сте прави, но ако Слави Тр. вкара поне парламентарна група като мине 4% ще бъда ОООчуден, та той няма хора за 31 многомандатни района в България и ще му трябват поне по трима, цалото ШОУ едва ли има 100 човека, това ще бъдат музиканти, осветители, гримьори и гримьорки и т.н. ВПЕЧАТЛЯВАЩА ЕКСПЕРТИЗА за политиката и Нардното събрание
88
1
 
7
 
! Отговори
пак до Боби 103 преди 3 години
даже още по-просто постъпи, пробвай да влезеш в Гърция като скандираш ОСТАВКА
87
2
 
9
 
! Отговори
ДО Боби 103 преди 3 години
точно така, олигарсите са го измислили инай-вероятно са си повярвали, защото ходят смаски и се самоизолират, даже в Микронезия и Мадагаскар ходят с маски и спазват дистанция, поне не правят масови "мероприятия" сигурно олигарсите имат големи планове за тези части на Света, а Борис Джонсън като премиер на Великобритания изобщо не е бил информиран, че е заговор и за малко да си отиде от този свят
86
11
 
15
 
! Отговори
Shark преди 3 години
303 *** заразени, но въпреки това ГЕРБерастите правят сборища, без маски и без спазване на нищо. А когато заразените бяха 50-тина затвориха градовете! Сега реват, че протестите затворили няколко булеварда и че това било нарушаване на правата им. Ами и моите права на свободно придвижване бяха нарушени когато затвориха градовете.
85
0
 
16
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Аз също искам 2000 хил., от кого да ги взема? Баба ми почина, защо не ми казахте да изкарам 6000 ей така? Хора, престанете с глу.постите! Аз също мисля, че е нужно едно средно положение без изхвърляне в двете посоки, и нещата постепенно ще се уталожат.
84
14
 
5
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Щом на 1000 души без маски и един до друг им няма нищо, значи цялата история с коронавируса е добре подплатена, както и протестите са добре подплатени от олигарсите. Само дето този измислен вирус е финансиран от международните олигарски.
83
5
 
11
 
! Отговори
до всички преди 3 години
тези, които не вярват не може да ги убедиш докато ... него лепната или на себе си или на близки, тогава...
82
2
 
2
 
! Отговори
FYA преди 3 години
За българите отношението към вируса и към протестите имат обратен знак. :)
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките не се спазват дисциплинирано и от всички, но това не означава, че живота е същия както преди пандемията. Живеем по дистанцирано, ползваме повече дезинфекция, обществения транспорт е с минимален пътникопоток, заведенията са сравнително празни. Обществото реагира, без значение каква манипулация му предлагат, за това и тези резултати нямат мащабите на Италия и Испания от началото. Носителите на вируса са над 10 пъти спрямо установените, и те ще заразяват. Ще си проличи на футболните срещи.
80
3
 
13
 
! Отговори
До 90 преди 3 години
До АнонименКои мерки да се махнат?И как разбра, че за няколко месеца вирусът ще мине през повече хора и така проблемът с него ще се реши? И докога ще е решен проблемът? Сигурно и на този въпрос имаш отговор....
79
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Според мен трябва някакво усреднено положение - нито разхлабване, нито обратното, защото не може и без икономика, кой ще плаща пенсии и т.н.Но и това безотговорно тръбене, че нищо няма и че били плащали хилядарки, е направо подсъдно, защото си е непряко убийство.
78
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Мой познат вярва, че дават по 2000 хил. лв да кажеш, че си болен от вируса и по 6000 ако близките му кажели, че е починал от него. Питах го на кого и как става това, че и аз да кажа, но отговор нямаше. Заради подобни /не малко всъщност, и то от високо ниво/ известно ли ви е колко мои познати изобщо се отказаха да стават доброволци с аргумента че тези не вярват, отричат всичко, а аз да си рискувам живота за тях?
77
6
 
3
 
! Отговори
Алов преди 3 години
Бойко остава раите_ на самотек кото оцелей оцлей !!!!!
76
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До абоната е на ~~~~~~~ 88Пиночет е либераст.
75
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 94Хей Мутафче, Хайде на бас, че няма да има никакви камиони с трупове нито сега нито януари. До тогава вирусът отдавна ще е минал незабележимо през 70%.Моят ред мина.