Локализиран е пожарът край язовир "Жребчево"

Той е обхванал около 450 декара гора
8 авг 2020 10:58, Елка Василева
2
Локализиран е пожарът край язовир "Жребчево"
Снимка: БГНЕС

Локализиран е бил пожарът, обхванал около 450 декара гора край язовир "Жребчево". Това съобщи пред БТА директорът на РДПБЗН-Сливен комисар Владимир Демирев. Огънят е пламнал вчера около 15 часа.

В потушаването му, продължило през цялата нощ, са се включили пожарникари, служители на ДГС - Твърдица, общинската горска структура и доброволци. В гасенето е участвал и вертолет от авиобаза "Крумово", както и тежка верижна техника.

Огнеборците са успели да спрат разпространението на огъня, да потушат отделни огнища. По думите на комисар Демирев към момента няма горене. Мястото се наблюдава, защото е възможно заради вятъра, високите температури и наличието на торф огънят отново да пламне. Наблюдението ще продължи през целия ден.

Горяла е иглолистна гора, смесена собственост - държавна, общинска и частна.

Общо 17 пожара са били ликвидирани в областта вчера, каза още комисар Владимир Демирев. Той заяви, че денят е бил много тежък, всички налични технически средства и целият състав от всички районни служби са били включени в потушаването на пожарите. За този период от годината средно на ден възникват и биват потушавани около шест пожара дневно.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Потопената църква е шедьовър
1
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Локализиран? Тоест са му намерили местонахождението! Браво!