Село Рударци редовно остава без вода заради аварии

Местните твърдят, че токът също спира всеки ден
11 авг 2020 11:57, Ния Христова
6
Село Рударци редовно остава без вода заради аварии
Снимка: Pixabay
Жители на пернишкото село Рударци редовно остават без вода заради чести аварии. Улиците в селото пък седят разкопани от месеци, а по главния път тече вода. Жителите твърдят, че преминаващите тежкотоварни автомобили допринасят за развалянето на шосето, предаде bTV. 
 
Хората също се оплакват, че токът спира всеки ден, а заради лошата настилка автомобилите им се развалят. 
 
Селото има проблем с водата откакто започват проблемите с водоснабдяването на Перник. Местните казват, че е парадокс улиците в Рударци да са кръстени на реки, а да нямат вода с дни.
Още по темата
 
Кметът на селото Богдан Богданов обяснява, че проблемите съществуват от края на 2019 г., а към момента нещата вървят бавно и трудно. Той призовава жителите на Рударци за търпение. 
 
"Има възложители и хората трябва да питат тях дали проектът върви и дали се спазват сроковете", заяви той. Кметът добави, че трябва да се измисли алтернатива и камионите да преминават по друг път. 
 
Богданов заяви, че до 40 дни се очаква да приключи вторият етап от подмяната на водопровода. От ВиК също потвърдиха крайния срок. 
 

6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
21-ви век "развита" България! Байраци горе!!!!!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Предприемач

трябва да се не*нормален да си купиш къща за 1,8 мил. в това забутано село, на 1час от Сф. За тези пари бих си взел 2 бр. в Бояна или най-добре 1 бр. в Калифорния.
3
1
 
0
 
! Отговори
Предприемач преди 1 месец
Успешните хора в Комплекс Делта Хил имат непрекъснато водоснабдяване от рилския водопровод. За бедните не знам как е
2
0
 
3
 
! Отговори
Земляк преди 1 месец
Кмет Богдан Богданов, ГЕРБ
"Кметът добави че трябва да се измисли алтернатива и камионите да минават по друг път"
Богдане, не знам какво си свършил в твоето село като кмет но като чете човек информацията остава с впечатлението че в селото повече се разваля отколкото да се строи. И кой ще "измисли алтернатива?" Тази реплика е типично в бойковски стил. Аз съм сигурен че ти беше на големия пленум в София, вика като цялата *** "Бойко!Бойко!" до подмокряне. А твоите съселяни да пият дъждовна вода!
1
0
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 1 месец
Не ми дреме България на 6 морета