Заради агресия болницата в Бургас иска полиция пред Спешното

Медиците стават жертва на нападение най-вече през нощта
40
Заради агресия болницата в Бургас иска полиция пред Спешното
Снимка: Pixabay

За осигуряването на постоянен полицейски пост пред Спешното отделение настоява ръководството на УМБАЛ-Бургас.

Причината са зачестили случаите на агресия и нападения от страна на пациенти и техни близки над медиците в болницата, съобщиха от пресслужбата на болницата.

Лекарите работят под постоянно напрежение и страх за живота и здравето си, като само за последния уикенд лекари са сигнализирали полицията за помощ няколко пъти.

В един от случаите турист от чужда държава, постъпил в Спешното отделение с наранявания на главата, е налетял на бой на медицинския екип, докато правил опити да прегледа и промие раната. Чужденецът е съборил с ритник санитарка, която получила сериозни травми.

Същата вечер роднини на друг пациент блъскали по вратите на Спешното отделение и заплашвали лекарите, което отново наложило да бъде повикана полиция, казва Юлия Андреева от пресслужбата на болницата.

Главната причина за недоволството на пациентите е чакането, но всички трябва да са наясно, че спешността се определя по медицински критерии - а именно - пряка опасност за живота или загуба на орган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
14
 
! Отговори
Нека уточним преди 3 години
Това е възмутително и недопустимо!НО...Извадиха ли си поука лекарите и здравната ни система от подобни случаи? Някой попита ли тези хора какво поражда агресията им?Някой промени ли нещо?Някой извика ли преводач да им се разяснят правилата?...Зачетохте ли им "сините здравни карти" (както е в целия ЕС) или си поискахте заплащане на частно?Тук мога да продължа с много въпроси по темата и то нелицеприятни за лекарите в БГ и т.нар. "здравна система".Нека пак подчертая, че агресията е осъдител
14
3
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До лекарСтрува ми се, че ако съм на Ваше място, ще отказвам да ходя на спешни повиквания без придружаващи няколко полицая и няма да преглеждам мур-гави "индивиди" без наличие на полиция !!!Иначе ще Ви бият постоянно, те *** не ги интересува нищо освен тях самите !!!
13
4
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Сталин е избивал лекари за удоволствиеТази традиция се продължава макар символично от сталинистите
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Мутриландия бият лекарите и това се счита за нормално.Човек прочел само ''Винету'' ни управлява какво да искаме?
11
4
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Колапсът на гербавата дупка вече е неизбежен, това е само началото. Горко им на живите след 10 години.
10
3
 
13
 
! Отговори
лекар преди 3 години
До АнонименНе,не става.Навремето като започнахме да стачкуваме ефективно прокараха закон който ни забранява да стачкуваме.Иначе оставаш без работа.Иначе не 2-3 дни,само 12 ч ефективен протест и гражданско неподчинение и ще се види цялата държава в чудо!Но не можем да го направим защото ще пострадат много невинни и болни хора!Те с това и ни държат защото знаят че нито един лекар няма да стои безучастен при спешен болен!!!
9
2
 
20
 
! Отговори
лекар преди 3 години
До Анонимен 1Много са 5-10 години!!!До 5 години няма да има кадри!Тогава ще видя какво ще правят тези които плюят и посягат на лекарите!
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да сложат някой от тези, които протестират срещу Гешев. Като отиде някъде и едно 30 криминално проявени отиват на топло. Превенция и силен прокурор трябва
7
2
 
26
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Медицински сестри от Спешното, работят на 2 места.Не искам да ми зависи живота от преуморени медици.И ДА, много се чака в бургаското спешно.Какво прави група от 10-тина роми, дошла с малко дете там ?!Ами ромите не са свикнали да чакат, сега е тяхното време и трябва да им се осигури добър живот.Медиците да се спасяват, щом и обикновения българин е оставен да се спасява както може.БАНДИТСКА ДЪРЖАВА !!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си ходят лекарите от България. Ние тук ше правим дарителски сметки с DMS за да ходим по чужбина да се лекуваме!
5
3
 
27
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Никой не изключва цветнокожите, но нали си даваш сметка, че не само те се държат агресивно?Отвори произволна новина за лекари и ще видиш какво става във форума тук. И то не защото директно имат зъб на лекарите, а защото медиите се счупиха да им набиват колко лесно и безнаказано можеш да постъпиш така с медиците и всички вече ги използват за боксова круша. Защо не бият сервитьорки? Или лелките в администрацията? Защото е по-лесно да убиеш едно общество като му вземеш лекарите и учителите....
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
To хем не взимат хубави пари, хем си рискуват здравето, хем и хората, които лекуват са срещу тях. За какво да седят тук!? Прав е колегата от по-долния коментар, че тук и без тва се лекуваме с бабини деветини, знахари и природни лекове. Варвари сме си и скоро не виждам да еволюираме.
3
2
 
22
 
! Отговори
Bayern преди 3 години
За въпросния чуждестранен турист, черен печат и забрана да влиза у нас повече!
2
0
 
22
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименНе са виновни пряко хората, а тези, които толерират ман-гов-ци-те !!!От колко години управлява тик-воча - положението става само по-лошо в това отношение !!!А момчето за мръсни поръчки - гешеФФ, детосе ежеше, че щял да бори дребната престъпност и за това явно не става !!! Затова оставка и за него, с ритници трябва да ги изгоним !!!
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още 5-10 години и знахарки ще ви лекуват, понеже лекари няма да видите. Младите избягаха, а старите ще се пенсионират. И тогава пак ще псувате и хулите, но няма да ви дойде на акъл, че сами сте си виновни. Нищо. Знахарките и те имат нужда от вас :)