Проститутка уби 35-годишен австриец с коктейл от наркотици във Варна

Схемата за обир е била използвана и преди
13 авг 2020 19:27, Нели Христова
38
Проститутка уби 35-годишен австриец с коктейл от наркотици във Варна
Снимка: БГНЕС

Чуждестранен студент почина в хотелска стая във Варна, след като преди това е бил упоен с наркотици и лекарства от проститутка, съобщават от ОД на МВР.

Тялото на 35-годишния австриец Мизгин Х. е намерено на 8 август. При извършения първоначален оглед не са открити следи от насилие, но експертите забелязват, че от стаята на жертвата видимо липсват вещи. Аутопсия установява, че смъртта на Мизгин е причинена от предозиране с различни видове дрога в комбинация с рискови медикаменти, които в България се изписват със зелена рецепта.

Смъртоносният коктейл е даден на Мизгин от младата жена и нейните съучастници. Планът им бил да го упоят и ограбят, като разследващите са устовили, че престъпната схема е използвана и преди, пишат от Черно море.

Оказва се, че проститутката Ренета е прибрала панталона му. Дрехата на 35-годишния австриец Мизгин е открита при задържането на 21-годишната жена. Тя и съучастниците й Радослав М. и Людмил М. остават за постоянно в ареста, реши Варненския окръжен съд, съобщиха от пресслужбата на правораздавателния орган.

Защитата на обвиняемите поиска по-леки мерки за неотклонение с мотива, че тримата имат постоянни адреси в родния си град Русе. Адвокатите на Радослав и Людмил посочиха, че не е обосновано предположението за съпричастността им към престъплението.

Прокуратурата възрази изтъкна, че има достатъчно данни, че тримата не пребивават на постоянните си адреси, а отсядат в различни хотели из страната. Отделно по досъдебното производство са приложени заложни билети, с които обвиняемите са предали вещи на починалия австрийски гражданин.

 Според съда може да се направи обосновано подозрение за съпричастност и на тримата обвиняеми към престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Потвърждават го направените свидетелските показания, намерения панталон на убития в Ренета, документите от заложната къща и други доказателства. Съдът намери, че е налице и опасност тримата да се укрият предвид наличните характеристичните данни за тях и честата смяна на местонахождението им.

 От вещите на починалия чужденец, който следвал медицина в Медицинския университет във Варна, са липсвали документите му, лаптоп, телефон и часовник. Преносимият компютър и часовникът са открити в заложна къща. Там те са оставени от 34-годишния Людмил и 43-годишния Радослав.  

Ренета и Людмил са с чисто съдебно минало, но с множество криминални регистрации за престъпления от общ характер, основно срещу собствеността. Радослав е осъждан многократно за различни по вид престъпления, като с указ на вицепрезидента на България през 2007 година е бил помилван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
179 преди 3 години
И Турчин да е какво ? Момче което е искало да се развива но е кривнало най-вероятно заради липса на женско внимание. Не го познавам но съм сигурен ,че не е бил батка който тормози хората. Тъжно ми е защото във него виждам много закъсали мъже. Буквално на всеки може да се случи ако тръгне да ходи по тия гадове. Затова проституцията и дрогата трябва да станат легални за да няма такива измами и мизерии. Да почива в мир ...
24
0
 
29
 
! Отговори
Inatut преди 3 години
Я пак... с чисто съдебно минало и множество к криминални регистрации..Съдът пак спи..2007 помилван.. това от агент гоце да вечна дружба с марсианците...
23
0
 
15
 
! Отговори
Мизгин е хубаво име преди 3 години
Но ми звучи някак... Транс национално? Идеи?
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
помилван от първанката и ангел марин 2007г. какво повече да говорим.
21
2
 
22
 
! Отговори
1234 преди 3 години
До Радев в пандиза!!!И какво общо има Радев с този криминален случай?От *** човек тъпотии.
20
26
 
12
 
! Отговори
Радев в пандиза!!! преди 3 години
Такаа, и кой беше президент през 2007-***? Точно така - президентът на БСП Първанов. Точно както и Радев Грипена, който днес основно се занимава с бизнес по помилване на рецидивисти и пускането им обратно в оборот по протестите.
19
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чист австриец, няма две мнения....
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
впрочем доста от помилванитеот Марин си се занимават точно с това, с което са се занимавали преди да ги хванат
17
3
 
41
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Браво на Полицията че са разкрили Убийството благодарение на Пиколото в Хотела .Убития е Мизгин Хасан и не е никакъв Австриец - местен ром е и се води че учи във Варна .
16
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак се прочуваме ... за кой ли път и после не ме питайте защо като пътувам е Европа спрях да ка казвам от къде съм
15
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мизгин е ясно колко е австриец ..... ама дайте снимки на проститутката Ренета и приятелите и Радослав и Людмил за да не се чудим и те колко са българи .
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,Хубава" работа, ама...!
13
9
 
48
 
! Отговори
от австрия преди 3 години
няма австриец с име мизгин !! тоя е бил син на турски гастарбайтери...може да е с австрийско гражданство но си е ориенталец отвъд босфора,,,пълно е с такива родени тук и незнаещи немски
12
3
 
41
 
! Отговори
Бонго преди 3 години
Студент на 35г.! ... както и да е, жалко за човека... да почива в мир!
11
4
 
19
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Поне направил ли е сефтето,да не е хич без файда.
10
1
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ Е ПЪРВИЯ СЛУЧАЙ НА УПОЕН И ОГРАБЕН И СЕ СЛУЧВА ДОРИ В САЙТОВЕТЕ ЗА ЗАПОЗНАНСТВА!
9
6
 
48
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
И тоя австриец дето си вика про.ститутки,вземал алкохол и наркотици е щял да става лекар? Що не си е преговарял лекциите? Само в България като платиш и космонавт ще те напишат. Българските студевти се мъчат по кандидатстудентски изпити,тоя австриец си платил и щеше си стане лекар. Изводът е: Да не беше с про.ститутки ди играло,не би чудо видяло.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангел Марин ги е пуснал, добра преценка на поредния зелен чорап.
7
0
 
47
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Бог да го прости Мизгин, но не е австриец, а австрийски гражданин.
6
12
 
10
 
! Отговори
Христо Иванов- Маджо преди 3 години
Ама , моля ви се, тримата са активисти на "Дай България ! Те са авторитетни партийци и ние ги уважаваме. Уважавайте ги и вие - всички в ареста може да ги "уаважат" , даже повече от един път ! Ох на батя ! Крехки партийци, ммммм!