Прекратиха издирването на момчето, изчезнало в Дунав

В събота детето беше повлечено от реката
17 авг 2020 11:43, Ния Христова
5
Прекратиха издирването на момчето, изчезнало в Дунав
Снимка: БГНЕС

"Гранична полиция" обяви, че е прекратила издирването на момчето, което изчезна във водите на Дунав край Силистра. Румънските гранични власти са уведомени, тъй като вече са стигнали до мястото, след което реката навлиза в акваторията на северната ни съседка.

Местни хора казват, че мястото, където е станал инцидента, е много опасно.

"Районът се характеризира с голяма дълбочина, с големи ями и силно течение, което се засича с обратно такова. Вследствие на това се получават сериозни водовъртежи. Невнимателни лодкари биват завъртяни, а какво остава за неопитен плувец", коментира жител на Силистра пред NOVA.

Още по темата

"Къпането е забрането по цялото протежение на реката край града. Поставени са указателни табели през 150-200 метра. Освен това, през март всяка година кметът издава заповед, в която се казва, че хората не трябва да се къпят в Дунав. На мястото има и ограда с шипове", заяви заместник-кметът на Силистра Тихомир Борачев.
 
В събота привечер няколко момчета са скачали в реката от хеликоптерната площадка към частен хотел. Тогава 13-годишното момче е било повлечено от бурните води. Рибари са чули виковете му за помощ и веднага са се обадили на телефон 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
североизток преди 3 години
Какъв е този ЧАСТЕН хотел с хиликоптерна площадка явно не е на Доган само Радеф знае и Решетников.
2
2
 
7
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Хора, не влизайте в реки с голямо течение и дълбочини. Винаги ще ви завлекат. Не си правете експерименти с природата, тя не прощава. Водата е такава сила, която побеждава всичко. Бъдете внимателни, за нищо на света не влизайте. Дори ако трябва да спасите някого.В опита си да помогнете, вие също ще бъдете завлечени и ще изгубите освен приятел, познат или роднина, ще загубите и вашият живот.По добре го убедете да не влиза и той, отколкото да скачате да го спасявате. Реката ще ви завлече и двамата.
1
2
 
18
 
! Отговори
Видинчанин. преди 3 години
Преди години моя братовчедка се удави в Дунав. Мой познат също. Ако хвана сина ми да се къпе в тази река ще го спукам от бой. Много го обичам, но така ще направя.