Николова: Културният туризъм превръща България в целогодишна дестинация

Тя заяви, че това е основната цел на работата й
18 авг 2020 19:15, Нели Христова
37
Николова: Културният туризъм превръща България в целогодишна дестинация
Снимка: БГНЕС

Културният туризъм, съчетан с археология и фестивали допринасят за превръщане на България в целогодишна дестинация. Популяризирането на страната, като място за пътувания в 4 сезона е основно в моята работа. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работно посещение на късноантичната крепост Цари Мали град, съобщиха от ресорното министерство.

Повече от 1,260 млн. туристи за посетили обекта от откриването му преди 6 години, информираха от ръководството на забележителността. Предимство на мястото е близостта до столицата и един от водещите зимни курорти-Боровец. Това превръща атракцията в предпочитана дестинация в района на Югозападна България, коментира министърът. Предстои в поселените дни на месеца и първата седмица на септември да се проведе оперен фестивал на туристическия обект. Това се прави за първа година, като се очаква да допринесе за привличане на повече пътувания към района.

В рамките на работното посещение в с. Белчин вицепремиерът Николова инспектира и едно от местата за настаняване в района. Министърът лично се увери, че в обекта се спазват всички мерки и указания на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването за безопасна работа. Изключително важно е стриктно да се следват всички предписания и да се гарантира здравето и сигурността на гостите, подчерта вицепремиерът. И акцентира, че контролът в тази посока ще бъде стриктен и безкомпромисен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Walkome to Bulgaria :)
28
1
 
4
 
! Отговори
курвите надделяха преди 3 години
До отново женаГерб се превърна в харем и публичен дом! Със *** напред да вървим!
27
2
 
3
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Бре как в страната на бай ви *** КУЛТУРА БРЕ? Я ПРОЧЕТЕТЕ РАЗКАЗА БЪЛГАРИ НА ЧУДОМИР ТА СА ВИЖТЕ.
26
0
 
2
 
! Отговори
отново жена преди 3 години
До ГлупавВ началото туризма се ръководеше от военни пенсионери и МВР без проблеми.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С твоя англииски език госпоца, културните туристи ще бягат през глава към други дестинации. Толкова неграмотни *** са назначени в ГЕРБ че направо ме е срам. Излагат 7мил души !!!
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са белите точки от червеното костюмче? А калинке?
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мятат се в пространството некви гръмки фрази и велики "открития", и накрая едното нищо! Зеро! Това е да си политик, пък било то и калинка.
22
1
 
12
 
! Отговори
Дрямката преди 3 години
Научи ли английския таз калинка?
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българско изкуство В НАСТОЯЩЕТО има много по-добро от в западните страни. Много по-добро.
20
1
 
15
 
! Отговори
По джапанли... преди 3 години
На Слънчака, бате, кипи от култура: на всеки ъгъл - библиотека; на всеки метър - лекторки за по 50 лв на лекция. А какви пърформанси има по храстите - живо изкуство.Има хляб в тази работа. Личи си, че министърката притежава квалификационна карта: ''100 национални обекта''.
19
1
 
5
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Мога роман да напиша за нашето приключение с тази нощувка. Незнам от къде да започна.. Иначе като резервирахме любезно ни обесняваха как имало изглед към "парка".. Змиярник, някви изоставени буреняци храсти и улица с капан че, магазини и ресторант със жива музика и то колони колкото врата 2мт високи. Трагедия
18
1
 
12
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Днес бяхме на Царево на един от големите хотели. 1 нощ издържахме и се прибрахме. Точно под терасата кръчма, голяма, който се сеща я знае. Жива музика на макс до 22ч но ние с бебе как да търпим. Като цяло туризма е една пародия. Питаме да ни сменят стаята.. Нямало.. Питаме дали може да не платим следващите 4 нощувки, те 2 фирми туроператори на хотела. Хотела само бетон. Няма лоби няма нищо братче. Няма закуски наоколо.. Атмосфера нулева. Догодина Гърция отново дай боже
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А алкохолния?
16
2
 
11
 
! Отговори
Глупав преди 3 години
Порадния некадърен министър на отчаяната власт.
15
1
 
5
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Културния туризъм ще превърне БГ в контейнер за ***...
14
2
 
13
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Главният номер на културния туризм - клоун в женски дрехи говори на английски.
13
1
 
10
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Е нали сме толупи и лош матерял ква култура при нас , че чак и културен туризьм , тая сериизно ли
12
1
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Е айде сега... Ти от времето на викингите не си ли виждал забележителности? Те са си били 1:1 диваци като Аспарухчо и компания. Оп, май не си виждал да... Защото такива няма. Та, май си прав.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,аз ли да ви давам акъл,макр,че анлийските пияндурници ви го натрапваха толкова години - разработете и въведетеедин широкомащабен и всеобхватен алкохолен туризъм и ще видите,че той ще заработи на три смени,целогодишно.Хайде,недейте спа,а създайте мрежа от алкохолни места,със специфична алкохолна окраска и ще видите чудото!!!
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешка. Вместо да се насочи към обслужването, към парите под масата в мизерния хотелски бизнес, седнала да ми хвали бутафорията, която е, меко казано, посмешище Цари Мали Град... КАЧЕСТВО се изисква, за да има турисъм. Няма как дивак, като Крум, правещ си чаши от глави на императори, да построи каквото и да било смислено и тази държава да има история. Тази държава има забележителности от преди времето на диваците като Аспарух и Крум, както и от Велика България около 900-та година.