Кокалов: Децата трябва да са в клас, но с маски

Тестовете за ученици и родители ще се плащат от НЗОК
19 авг 2020 12:14, Петя Славова
26
Кокалов: Децата трябва да са в клас, но с маски
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва да се търсят възможности за намаляване на дистанционното обучение. Това е мнението на д-р Иван Кокалов, член на Надзорния съвет на НЗОК.

Още по темата


Ако се осигурят противоепидемични мерки, т.е. децата в клас да бъдат по-малко или с маски, да се предвидят отделни входове. В детските градини и в училищата опасността от зараза с коронавирус е преди всичко за преподавателите, обясни д-р Кокалов пред БНТ.

По думите му родителите и децата в училище няма да заплащат PCR-тестове, те ще се плащат от здравната каса.

Той увери, че всички, които лекуват пациенти с COVID-19, ще получат увеличена пътека от 1200 лева, а тези, които са на първа линия, ще получат 1000 лева отгоре.

НЗОК не може да намалява цени на лекарствата. Това зависи от търговеца. Пандемията показа, че сме в криза. Недостигът на лекари и лаборанти е нещо, за което апелираме много отдавна, каза д-р Кокалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека тоя който го казва да стои по половин ден с маска и ще го питам как ще се чувства?
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-малко деца в стаите?А стаи? А учители??
19
5
 
8
 
! Отговори
Маската е враг! преди 3 години
Българинът се бори против маските, така както и Караджата не се е борил срещу османските орди на Мидхад паша. Културни особености...
18
5
 
4
 
! Отговори
до 20 от славянин преди 3 години
Отлично казано, точно така е!
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре са го измислили - контролиран разпад на обществото. Най-ужасното нещо е страхът за здравето и живота!Принуждават ни да живеем в непрекъснат страх, подозрение и недоверие.Носете си новите дрехи!
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как точно часове наред децата ще стоят с маски?! Това полезно ли е за здравето,за насщането с кислород на организма?! Да няма припаднали? Лекарите, кажете нещо, не мълчете.... По-добре по-малко деца в стаите,от колкото по цял ден с маски.
15
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Е, надявам се поне като дава мъдри съвети Кокалов ще ви плаща на цялото семействоPCRте ако не дай боже дете се разболее или учител(а те са поне 4-5 докато се установи те отрицателни) ище ви плаща не платените отпуски ако се наложи 14 дневна карантина. Слушайте философите и гледайте какво ще става. Умният човек Мутафчийски го каза с 4 думи.
14
2
 
24
 
! Отговори
7 преди 3 години
Как малките деца ще ги накараш да ги държат тия маски!На петата минута и маската ще е за игра и ще са струпани едно върху друго.Защо говорите глупости.По-големите учении може да са отговорни и да ги носят но тези до 4,дори 5 клас няма да го правят.
13
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подобна абсурдна заповед може да бъде издадена сами от човек който никога не е имал деца! Безобразие!
12
2
 
8
 
! Отговори
до 14 от славянин преди 3 години
Единственото с което не съм съгласен в поста ти е да се молим да не го хванем, трябва да се молим организма ни да се пребори с него по най-лекия и ефективен начин, макар че с молене не става, става с поддържане на имунната система и на здравето като цяло в максимално добро и адекватно състояние!
11
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носете маски защото те са единствената панацея в света, нищо че не предпазват, важно е да се носят.Те ще спасят света въпреки, че вируса с микроскопичните си размери минава и през тях. Истината е че няма предпазно средство срещу този вирус освен да се молите да не го хванете.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
децата трябва да са с КАСКИ
9
3
 
11
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 3 години
''В Австралия тези дни ще приемат закон за задължителна/принудителна ваксинация..''Да четох новината и тя ще отприщи гражданско неподчинение и даже гражданска война срещу тамошните власти! Учителят Петър Дънов е предсказал още преди век граждански войни срещу властта в много държави по целия свят!
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ужас. какви хора сте ве, деца са това, промивате им мозъците от малки.с маски в жегата в час, вие акъл имате ли ве. а родителите ако не се вдигнат срещу тая противоконституционна заповед за нищо не стават
7
0
 
38
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Абе, че в училище няма да стоят с маски, няма да стоят. Нито да се спазва дистанция. Не се заблуждавайте изобщо. Това са разсъждения на хора, далече от действителността в училище.
6
6
 
34
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Никой уважаващ себе си и децата си родител няма да ги допусне да отидат и да стоят в клас с намордници, а ще избере дистанционното обучение! Най-лошото, което можеш да направих със децата си е да им формираш и да позволиш други да им формират скотско-робски манталитет още от малки в конкретния случай чрез носенето на намордници
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мънгъров измънка без маски, разберете си с онзи авторитет и кажете с или без
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНВ Австралия тези дни ще приемат закон за задължителна/принудителна ваксинация...Бързо си разкриват спатиите, но има oвце, които продължават да вярват, че като сложат маски ще илядат.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е колко време е ефективна тая маска, че цял ден да я носят.Са и аз да се изкажа, като стипца: Ще раздавате безплатни ли или пак ние родителите ще бъркаме в джобовете.. кво стана с безплатното образование?
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест се очаква развиващи се организми да стоят часове с недостиг на кислород? Това е нелепо!